newsBot

Finnair varautuu perumaan joitakin lentoja lentäjäliiton asettaman työntekorajoitteen vuoksi

1 viesti aiheessa

Finnair varautuu siihen, että se joutuu Suomen Liikennelentäjäliiton asettaman työntekorajoitteen vuoksi perumaan joitakin yksittäisiä lentoja seuraavien päivien aikana. Lentäjiä ei välttämättä riitä operoimaan kaikkia lentoja, sillä Suomen Liikennelentäjäliitto on asettanut Finnairin lentäjiä koskevan lisätyö- ja vuoronvaihtokiellon. Työehtosopimusneuvottelut lentäjien kanssa jatkuvat edelleen. Työehtosopimus umpeutui 15.11.2016.

 

Lento voidaan joutua perumaan esimerkiksi tilanteessa, jossa lentäjä sairastuu eikä päivystäjiä tai esimieslentäjiä riitä korvaamaan vajetta. Finnairilla on tällä hetkellä jonkin verran tavanomaista vähemmän lentäjiä lento-operaatioissa, sillä Finnair kouluttaa lentäjiä uusiin konetyyppeihin ja tehtäviin kasvustrategiansa toteuttamiseksi. 

 

Finnair on vuokraamassa alkuviikosta lentokonetta miehistöineen varalle lentämään Euroopan lentoja, jotka muuten jouduttaisiin perumaan.

 

Finnair on joutunut perumaan yhden kaukolennon sunnuntaina työntekorajoitteen vuoksi. Kulloinkin tiedossa olevat perumiset ilmoitetaan niin pian kuin mahdollista Finnairin verkkosivuilla osoitteessa https://www.finnair.com/int/gb/information-services/flights/flightslist. Finnair kertoo perutuista lennoista suoraan asiakkaille tekstiviestillä tai sähköpostilla.  Asiakkaiden kannattaakin huolehtia siitä, että varaukseen on tallennettu matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite.  Finnair viestii tilanteesta myös Facebookissa ja Twitterissä.

 

Lennon peruuntuessa asiakkaat voivat siirtää matkaa samalle reitille yhden kerran ilman kuluja 28.11. ja 21.12. 2016 tai 1.1. ja 31.3.2017 väliselle ajalle paikkatilanteen salliessa. Varauksen voi myös perua ja saada lipun hinnan takaisin.

 

- Olemme äärimmäisen pahoillamme siitä vaivasta ja huolesta, jota perumiset asiakkaillemme aiheuttavat. Teemme kaikkemme, että löytäisimme asiakkaillemme mahdollisimman hyvät korvaavat lentoreitit, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt

 

- Työehtosopimusneuvottelut ovat meneillään. Toivon, että neuvottelutulokseen päästään mahdollisimman pian ja että tilanne palautuu normaaliksi.  

 

Tilannetta päivitetään osoitteessa http://www.finnair.fi/info . Finnair viestii asiakkaille myös tekstiviestein, Facebookissa facebook.com/Finnair/ ja Twitterissä https://twitter.com/finnair. 

 

Lisätietoja:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään