Jani Hottola

Turvallisuustiedote: Läheltä piti-tilanteet yleis- ja harrasteilmailussa

4 viestiä aiheessa

Uusi ilmailun turvallisuustiedote julkaistu, otsikolla ”Läheltä piti-tilanteet yleis- ja harrasteilmailussa”.

Vuosi 2016 on toistaiseksi sujunut yleis- ja harrasteilmailun osalta turvallisesti. Onnettomuuksia on ollut vähän eikä kukaan ole kuollut niissä. Edellisen kerran yleis- ja harrasteilmailussa sattui kuolemantapaus elokuussa 2014. Vakavien vaaratilanteiden määrä on kuitenkin pysytellyt edellisten vuosien tasolla. Vuonna 2016 lähes puolet tapauksista on ollut läheltä piti-tilanteita ilma-alusten välillä ilmassa tai maassa. Tämän turvallisuustiedotteen tarkoituksena on tiedottaa parin viime vuoden ajalta tyypillisistä tilanteista ja muistuttaa oikeiden toimintatapojen noudattamisen ja ilmatilan tarkkailun tärkeydestä.

 

Tiedote on saatavilla Trafin internet-sivuilta osoitteesta http://www.trafi.fi/filebank/a/1478246004/a44c3ab4cad47d7f421e3a2613e02422/22959-Ilmailu_turvallisuustiedote_04112016.pdf

 

Kaikki turvallisuustiedotteet löytyvät osoitteesta http://www.trafi.fi/tietopalvelut/arviointipalvelut/turvallisuustiedotteet

Palautetta turvallisuustiedotteista voit antaa osoitteessa http://www.trafi.fi/index.php?id=13182 olevan lomakkeen kautta.

 

Jani Hottola

 

Yleisilmailukoordinaattori

Trafi

@Yleisilmailija

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi, Harri

 

Trafi ei tilastoi laskuvarjohyppyonnettomuuksia, vaan kuten tuossa linkittämässäsi uutisessakin sanotaan, Suomen Ilmailuliiton Laskuvarjotoimikunta kerää  vaaratilannekoosteen, jossa eritellään vuosittain tapahtuneet poikkeus- ja vaaratilanteet.

 

br,

 

-Jani

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen kieltämättä hieman yllättynyt, että myös kuolemansyyn selvittäminen ja kuolemien tilastointi kuuluu vain Ilmailuliitolle ja Poliisille sillä perusteella, että vaaratilanneraportointia hoitaa liitto? Vaikka Trafi ei lainkaan käsittelisi itse ko. raportteja, niin eihän nyt tiedotteeseen voida kirjoittaa, että edellisen kerran harrasteilmailussa kuolemantapaus sattui 2014, kun sellainen kuitenkin 2015 on myös sattunut, ihan tilastointivastuusta riippumatta. Vai eikö Trafi saa SIL:ltä tilastotietoja turvallisuuskehityksestä, onnettomuuksista, erilaisista vaaratilanteista ja poikkeamista? Tilanne on aika nurinkurinen, koska Trafi kuitenkin itse säätelee urheilulaskuvarjoilla suoritettavaa hyppytoimintaa ilmailumääräyksellä, joten olettaisi, että sen myös pitäisi jatkuvasti seurata säätelemänsä toiminnan kehittymistä edes tilastojen tasolla.

 

Yleisesti ottaen täytyy kuitenkin todeta, että kooste/tiedote oli ihan asiallinen. Kiva, että raportit päätyvät johonkin muuallekin kuin eccairsin syövereihin. Ehkä joskus vielä Suomessakin http://www.asias.faa.gov/pls/apex/f?p=100:93:0::NO ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään