Martti Kujansuu

Italian ensimmäinen naisliikennelentäjä esitelmöi Suomen Ilmailumuseolla

1 viesti aiheessa

http://www.ilmailumuseo.fi/ajankohtaista/2005/fiorenza_de_bernardi_esitelmoi.html

 

Suomen Ilmailumuseon seuraava erikoisnäyttely, "Ota ohjaimet", avataan 11.2.2005. Samana viikonloppuna, sunnuntaina 13.2., vuoden 2005 ohjelmasarjan museon auditoriossa avaa lentokapteeni Fiorenza de Bernardi (s.1928 Firenzessä), joka kertoo urastaan lentäjänä kello 13:00 alkaen.

 

Roomalainen De Bernardi aloitti lentouransa 1951 ja jatkoi sitä vuoteen 1985 saakka. Hän oli ensimmäinen naispuolinen liikennelentäjä Italiassa ja hänet nimitettiin lentokapteeniksi 1969. De Bernardi on ohjannut mm. Twin Otter, Queen Air, Yak-40 ja DC-8 koneita yhtiöissä Aeralpi, Airterrana ja AERAL. Alitalia, Italian suurin lentoyhtiö, ei palkannut palvelukseensa naispuolisia pilotteja ennen vuotta 1988. Nykyisin heitä on 16.

 

De Bernardi kertoo myös isästään Mario de Bernardista, joka lensi jo ensimmäisen maailmansodan aikana hävittäjälentäjänä. Mario De Bernardi on Italian ilmailun historian suuria nimiä. Hän lensi monia maailmanennätyksiä 20- ja 30-luvuilla, oli ensimmäinen pilotti joka ylitti 500 km/h nopeuden, ja lensi koelentoja Italian ensimmäisellä suihkukoneella, Campini-Capronilla 1940. Mario De Bernardi kuoli vuonna 1959.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään