Guest ToniH22

Windows fontit?

5 viestiä aiheessa

Moi, törmäsin tuossa pieneen ongelmaan tehdessäni erästä painttia yhteen koneeseen. Asentelin windowsin jonkin aikaa sitten uusiksi, ja sellainen hieno ominaisuus ois nyt hakusessa. Eli aikasemmassa windowsissa MSpaint teki automaattisesti teksteihin varjostuksen/terävöityksen ja nytten samoilla kirjaimilla tulee "sahalaita" kirjaimia, eli ei niitä hienoja terävöitettyjä fontteja. Mitenkäs siis saan tuon ominaisuuden kytkettyä käyttöön jälleen. Tahtoo päästä tekemään paintin pikaisesti hienoon kuntoon :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

- Jos tarkoitat Winin omaa MS paint ohjelmaa, eli vanhaa Paintbrush perus kamaa, niin siinähän eivät mitkään suodattimet, tai erilliset terävöitykset toimi bitmap tilassa. Ne piirretään softassa käsin, tai niiden on sisällyttävä objektiin. Perus fonttien piirtoon kylläkin sisältyy pyöreissä fontin viivoissa lievä pehmennys, joka vie pahimmat sahalaidat. Jos tuota tarkoitit, niin jostain syystä ohjelma piirtää fonttisi vain yhdellä perusvärillä, joten "raput" näkyvät iloisesti.

 

- Ohessa kuva paintin suurennos normaalista fontista musta väri, jossa pehmennys näkyy normaalisti.

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paintti taitaa kunnioittaa Windowsin antialias -asetusta fonttien piirrossa. Ilmeisesti sinulla on uudelleenasennuksen jälkeen jäänyt AA pois päältä Windowsissa?

 

Minulla on tässä käsillä vain suomenkielinen XP josta asetus löytyy seuraavasti: Näytön ominaisuudet / Ulkoasu -> Tehosteet -> [v] Käytä seuraavaa menetelmää näyttöfonttien pehmentämiseen: (Standardi / ClearType)

 

Et maininnut Windowsisi versiota mutta joltakin tuontyyppiseltä suunnalta löytynee vanhemmissakin versioissa.

 

edit: YaBB näköjään haluaa väkisin tulkita x:n hakasulkeissa jonniinmoiseksi bulletiksi :P.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo kiitoksia molemmille avusta, se oli tosiaan unohtunut kytkeä päälle. Nytten tulee fonteista juuri sellaisia niin kuin pitää 8) EDIT Windows XP on siis kyseessä, sori kun unohtui mainita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään