Ilkka Mäkelä

Intian ilmavoimat uusii hävittäjäkalustoa

6 viestiä aiheessa

Useat lähteet kertovat, että Intian ilmavoimat on 4-5 vuoden kuluessa uusimassa vanhemmat, käytöstä poistuvat hävittäjät.

 

Tilaus voi käsittää jopa 125 konetta. Alustavat tiedustelut on tehty seuraavista:

F-16, MiG-29M2, Mirage 2000-5 ja JAS Gripen.

 

Pannanpa linkki vaihteeksi naapurimaan, Pakistanin uutisiin:

 

http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=story_8-2-2005_pg7_52

 

Aika suuri tilaus kyseessä, ja tarjouskilpailu tulee varmaankin olemaan kova.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, ovat näköjään tilanneet myös 66 kpl BAe Hawk Advanced Jet Trainereita, 22 tehdään Englannissa ja 44 Intiassa. Niitä esitellään huomenna alkavassa Aero India 2005 Airshowssa (Yelahanka Air Base, Bangalore) ja ne täyttävät sen välin Intian ilmavoimien koulutuksessa, joka on tähän asti puuttunut.

 

Nuo uudet hävittäjät korvaavat loppuun ajetut MiG-21:t, 23:t, 25:t jne, jotka ovat tulleet elinikänsä päähän.

 

Näyttää siltä, että Intialla on lentotukialuskin, jolle venäläiset ovat jo myyneet tukialuskäyttöön varustettuja MiG-29-koneita n. 16 kpl. Ja Sukhoi-30:net lentävät jo, ja pesivät viimekesäisissä harjoituksessa USA:n F-15-koneet. Googlella löytyy siitäkin tietoa.

 

Kai se Intian talouskasvu ja muu vastaava antaa mahdollisuudet näihin ostoihin.

 

Ja eri sivujen mukaan Boeing ja Airbus ovat näyttelyssä haukkoina tyrkyttämässä Air Indialle ja muille Intian lentoyhtiöille koneitaan, siis 787, 777, A330, A340, A380...

Tällä hetkellä Intiassa on vain 2 kenttää, joille A380 mahtuisi, eli Delhi ja Mumbai.

 

Ja onhan niillä ydinasekin, ja pitkän matkan ohjuksia, ja omaa ilmailuteollisuutta, joka mm. toimitti tutkia Malesian ilmavoimille.

 

Itse silloisessa Bombayssä käyneenä jäin kyllä enemmänkin ihmettelemään niitä slummeja. Mutta kastittomat = arvottomathan sinne syntyvät, kärsivät ja kuolevat, sanoi siellä tapaamani paikallinen yliopisto-opiskelija, kun kysyin, mitä Intian hallitus tekee slummiasukkaiden hyväksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tietyssä mielessä ole mikään yllätys sillä Intia on uusinut jatkuvasti kalustoaan. Ilmavoimien rungon muodostaa jo nyt Mirage 2000, MiG-29 ja Suhoi Su-30MKI kalusto. Su-30 kalusto on vielä viimeisintä huutoa kääntyvillä suihkusuuttimilla ym. Vanhempaa kalustoa käytössä ovat MiG-21, MiG-23, MiG-25, MiG-27.

 

Tarkempaa infoa heidän kalustosta löytyy:

 

http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Aircraft/Specs/index.html'>http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Aircraft/Specs/index.html

 

Hiljattain Intian ilmavoimat teki kaupat harjoituskonekaluston uusimisesta ja ostivat BAE Systems Hawk 100 LIFT koneita 66 kpl.

 

Intian laivasto osti puolestaan Venäjältä lentotukialuksen ja sinne laivueellisen MiG-29K kalustoa korvaamaan / tukemaan Sea Harrier MK 51 ja SEPECAT Jaguar kalustoa sekä kahta edellistä lentotukialusta.

 

Huomattavaa on että Intia rakentaa suurimman osan koneista itse kuten Su-30MKI:t, Hawkit jne, eli saavat teknologiaosaamisen haltuunsa.

 

Omaa tuotantoa löytyy myös kuten LCA (Light Combat Aircraft) joka tulee korvaamaan mm. MiG-21 kaluston. Neljä protoa lentää ko. koneesta ja siitä infoa ja kuvia löytyy:

 

http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Info/LCA-Section.html'>http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Info/LCA-Section.html

 

Loistavat sivut Intian Ilmavoimista josta edelliset linkit löytyy:

 

http://www.bharat-rakshak.com/IAF/

 

Erityisesti taistelukertomukset sodista P

akistania vastaan on mielenkiintoista luettavaa.

 

Intiahan teki aikoinaan alustavat kaupat 70-luvulla Saab Viggenistä, mutta koneessa oli jenkkimoottori (lisenssillä tehty) ja USA esti kaupan.

 

Intian ilmavoimat on kalustollisesti yksi maailman vahvimmista.

 

T: Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Ja Sukhoi-30:net lentävät jo, ja pesivät viimekesäisissä harjoituksessa USA:n F-15-koneet. Googlella löytyy siitäkin tietoa.

 

Ensimmäiset tavalliset Suhoi Su-30MK koneet toimitettiin Venäjältä 11.6.1997, ensimmäinen kääntyvillä suihkusuuttimilla varustettu Su-30MKI toimitettiin 27.9.2002 ja 40 konetta toimitettu vuoden 2004 loppuun ja vuonna 2005 vielä 10 lisää. Ensimmäinen Intiassa rakennettu Su-30MKI toimitettiin Ilmavoimille 29.11.2004.

 

Eli kyllä Su-30 on ollut käytössä Intiassa n. 8 vuotta.

 

T: Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään