Sauli Vuori

Varoitus vesikonemiehille: Loppijärvi, vedenalainen liikkuva esine!

3 viestiä aiheessa

Ajattelin laittaa tämän tännekin, koska olen havainnut vesikoneliikennettä Loppijärvellä. Veden alla on jonkun mökin rannasta talvella irronnut laiturinosa, jossa ilmeisesti kovasta materiaalista tehty ponttooni kiinni ja teräviä laudanpätkiä. Allekirjoittanut ajoi siihen vetolaitteensa / potkurinsa paskaksi mökkirantamme, Itusaaren eteläpuolella olevan lintuluodon kaakkoispuolella, lähes keskellä järveä. Siitä rakennelma liikkui itään päin, ollen noin 15-20cm pinnan alla. Mökkinaapurimme ajoi päivä tämän jälkeen perämoottorinsa siihen paikassa, jossa on vettä noin 6 metriä. Siitä rakennelma on liikkunut tuulen mukana edelleen kohti kaakkoa, viimeisin havainto Kalliosaaresta suoraan etelään noin 400m keskellä järveä, eli juuri sillä selällä, jota vesikonemiehet käyttävät usein. Paikka merkattu punaisella merkillä ( iso kannu ).

 

Ongelmallinen asia siinä suhteessa, että koska objekti ei näy pinnalle, liikkuu tuulen / veden virtauksen mukana ja voi kohdalle sattuessaan aiheuttaa esim. lentokoneelle vahingon, joka saattaa johtaa uppoamiseen. Ainakin Buccaneer näyttää uivan ennen plaania kohtuullisen syvällä. Jos kohde onnistutaan paikantamaan ja mahdollisesti hinaamaan rantaan - laitan infoa tännekin heti tietoa saatuani. Soittaakin voi 040-7528390, koska asun kesän järvellä, saa viimehetken tiedot jos tullut jotain uutta.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen muuten todennäköisesti löytäisi vesikoneella hyvinkin nopeasti ilmasta käsin (tai no, miksei tavallisellakin koneella, mutta minimilentokorkeus voi tulla vastaan), jos vesi ei ole aivan järkyttävän sameaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Peilityynessä voisi löytyä. Sitä ollaan jaagattu veneillä tyynessä kelissä toistaiseksi tuloksetta. Tuo veden luontainen sameus ko. järvellä tekee hommasta erittäin haastavan. Näkösyvyys luokkaa 30cm.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään