186 viestiä aiheessa

Hei,

 

ilmailusta kiinnostuneena tutkin TTT-Aviationin koulutusta ja minkälaisia kokemuksia teillä siitä on. Tarkoitus on kerätä kokemuksia koulusta.

Jos olet ollut kyseisessä koulussa niin oletko minuun yhteydessä. Tai jos tunnet jonkun, joka on ollut, niin vinkkaatko häntä ottamaan minuun yhteyttä.

 

Kerään siis kokemuksia kyseisestä yrityksestä ja mahdollisuuksien mukaan tekisin mahdollisia haastatteluja myös henkilökohtaisesti.

Palautteilla on tässä kohtaa iso merkitys, joten arvostan jokaisa mielipidettä ja yhteydenottoa. Yhteydenotot mieluiten yksityisviestillä.

 

Kyseisestä yrityksestä on paljon keskustelua tällä ja muilla palstoilla, joten pyytäisin jättämään avoimen kommentoinnin/mustamaalauksen mahdollisimman vähiin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Outoa, että tänne tupsahtelee tasaisin väliajoin kyselyitä juuri tästä koulusta.

Eikö ihmiset usko, mitä on kirjattu ja mitä on esimerkiksi verotiedoista nähtävissä?

 

BF-lennosta, Blueskiesista, Patriasta, Salpauslennosta ynnä muista hyväksi todetuista kouluttajista ei juuri keskustella.

 

No, henkilökohtaista kokemusta ei TTT-aviationista ole, joten tässäpä nämä minun palstamillimetrit sitte olikin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
ilmailusta kiinnostuneena tutkin TTT-Aviationin koulutusta ja minkälaisia kokemuksia teillä siitä on. Tarkoitus on kerätä kokemuksia koulusta.

 

Siis onko tässä nyt tekeillä joku tutkimus TTT:n toimeksiannosta tai yhteistyössä ko. paskafirman kanssa? Yksityishenkilön näkökulmasta asiaa on ihan turha "tutkia", kun ei ole olemasa mitään perusteita ko. kouluttajan valitsemiseen. Valheellista markkinointia ja perättömiä lupauksia riittää. Malmilla oli taas toissaviikonloppuna siellä käydessäni joku täyttä paskaa oleva mainos, jonka mukaan TTT:llä olisi Suomen edullisin ATPL-kurssi (vain n. 50000 eur), SIO maksaa n. 13000 eur. Myös hintavertailu "puolet edullisemmin" on ihan täyttä paskaa, alle 60 tonnin kurssi löytyy esimerkiksi BF-lennolta, jossa rahoille saa todennäköisesti jotain oikeaakin vastinetta.

 

Toivon todella, ettei kukaan erehdy antamaan tuohon tutkimukseen mitään sellaista positiivista kommenttia, jota yritys voisi esimerkiksi käyttää markkinoinnissaan.

 

Edit: näyttää sama paska jatkuvan myös netissä. Onkohan TTT:ltä edes ikinä valmistunut ainuttakaan ansiolentäjää, saati sitten ammattilentäjää?

 

ttt.jpg.c9bc91b91de88a6777fec0b91652c872.jpg

lähde 6.6.2016: https://kampanjat.spym.fi/ttt-aviation/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei,

 

kiitos kommenteista. TTT Aviationista kyllä kirjoitetaan paljon. Tämä ei ole TTT:n tilaama tutkimus, päinvastoin.

 

Netissä on paljon kirjoittelua ja olen niistä kyllä samaa mieltä, mutta sillä en pääse tssä asiassa eteenpäin. Faktatietona en valitettavasti voi ottaa suurinta osaa netissä olevasta kirjoituksista. Yrityksen maine kyllä tunnetaan :)

 

Siksi tahtoisin haastatella yksilöitä. Onko saatu koulutusta, kuka antanut, onko kukaan valmistunut, jos on jäänyt kesken niin miksi jne.

 

Kuten kirjoitin, jos tunnette jonkun tai teillä on itsellänne kokemusta yrityksestä, niin olen todella kiitollinen yhteydenotosta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TTT-Aviation Oy on menettänyt toistaiseksi oikeutensa lentokoulutuksen antamiseen

 

... viime viikolla, saamani tiedon mukaan 2.6.2016.

TTT-Aviation ei saa nyt harjoittaa koulutuslupansa mukaista koulutustoimintaa koska sillä ei ole Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafin hyväksymää, toimiluvan ehtojen edellyttämää koulutuspäällikköä eikä se ole kyennyt osoittamaan uutta koulutuspäällikköä aiemman tilalle.

 

 

Minuun on ottanut yhteyttä merkittävä joukko koulun oppilaita, jotka ovat maksaneet etumaksua lentokoulutuksesta eivätkä ole sitä kuitenkaan sovitusti saaneet.

Yhtiöllä ei ole edellytyksiä antaa oppilailleen sellaista lentokoulutusta, jota se markkinoi ja/tai josta se on oppilaidensa kanssa sopinut.

 

Mikäli yhtiö nyt, 2.6.2016 jälkeen esittää oppilailleen pyyntöjä uusista etumaksuista, on tällaisista pyynnöistä syytä tehdä tutkintapyyntö viranomaiselle sen selvittämiseksi, onko kyseessä teko josta on rikoslaissa säädety rangaistus.

 

Mikäli yhtiö esittää jollekulle näissä olosuhteissa, toimilupansa ollessa "jäädytettynä", edelleenkin kykenevänsä tuottamaan (siinä koulutusluvassa tarkoitettua) lentokoulutusta, on edelleenkin syytä tehdä asiasta tutkintapyyntö.

 

Koska yhtiön koulutuslupa ei ole nyt tosiasiallisesti voimassa,  on oppilailla nyt juridinen peruste koulutussopimuksen purkamiseen.  Purkaminen on eri asia kuin irtisanominen.  Koulutusluvan puuttuminen on sellainen sopimusrikkomus, joka mitätöi tehdyn sopimuksen jos siihen vedotaan.  Kehotan kaikkia TTT-Aviation Oy:n oppilaita harkitsemaan, olisiko nyt mahdollista irtautua sopimussuhteesta tämän yhtiön kanssa.  Purku toteutuu yksinkertaisimmin kirjatulla kirjeellä jossa todetaan

 

"Tietooni on tullut, että TTT-Aviation Oy:llä ei ole oikeutta harjoittaa lentokoulutusta, koska sen organisaatio ei täytä Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafi:n vaatimuksia.  Voimassaolevan koulutusluvan puuttuminen on luonteeltaan sopimusrikkomus. Puran siksi TTT Aviation Oy:n kanssa (päiväys) solmitun koulutussopimuksen yhtiön sopimusrikkomuksen vuoksi.  Vaadin yhtiötä palauttamaan minulle maksamani ennakkomaksut, yhteensä (summa) euroa, (päivämäärään) mennessä tililleni (tilinumero).  Viivästyneelle palautukselle tulee maksaa lain mukainen viivästyskorko."

 

Sopimusrikkomukseen perustuvassa purkutilanteessa raukeavat kaikki sopimuksessa mahdollisesti olevat sopimussakko- ym. ehdot, joiden perusteella oppilaan olisi esim tullut maksaa koululle korvauksena tietty summa koulutuksen keskeytyessä.

 

Yhtiön vastuullinen (!) johtaja on Tomi Tuomisen isä Lassi Tuominen.  Tuominen on 5.6.2016 kirjallisesti lausunut koulun eräälle oppilaalle seuraavaa:

"Emme myöskään ymmärrä sitä mistä tulee ja mihin perustuu sellainen väite ettei TTT-Aviationilla olisi lennonopettajia lentokoulutuksen antamista varten"

Jos vastuullinen johtaja ei ymmärrä, miksi toimiluvan puute estää lentokoulutuksen antaminen, saattaisi olla syytä vaihtaa myös vastuullinen johtaja.  Toki asialla ei ole merkitystä niin kauan kuin yhtiö ei ylimalkaan voi harjoittaa minkäänlaista lentokoulutusta.

 

Varokaa tätä yhtiötä.

 

Peter Tähtinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Peter tästä tiedosta. Yrityksen toiminta vaikuttaa kaikinpuolin epämääräiseltä.

Kuten Peter kirjoitti, luvat on TTT:ltä nyt poissa :)

 

Mielelläni kuulisin konrkeettisia tapauksia yhtiön toiminnasta. Nämä tiedot voivat olla arvokkaita myös jatkoa varten.

Laittakaa sana kiertämään, jos tunnette koulussa olleita henkilöitä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TTT-Aviation Oy on menettänyt toistaiseksi koulutuslupansa viime viikolla, saamani tiedon mukaan 2.6.2016.

Minuun on ottanut yhteyttä merkittävä joukko koulun oppilaita, jotka ovat maksaneet etumaksua lentokoulutuksesta eivätkä ole sitä kuitenkaan sovitusti saaneet.

Yhtiöllä ei ole edellytyksiä antaa oppilailleen sellaista lentokoulutusta, jota se markkinoi ja/tai josta se on oppilaidensa kanssa sopinut.

 

Moi Peter,

 

Kun sulla on ns. ensikäden tietoa asiasta, teetkö vielä päivän toisen hyvän teon ja informoit yhtä työväenopistoa yrityksen tilanteesta: https://opistopalvelut.fi/turku/course.php?l=fi&t=8107#

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Edellä kerrotun lisäksi Tomi Tuominen on ollut Helsingin Käräjäoikeudessa vastaamassa rikossyytteeseen alla olevasta haastehakemuksesta ilmi käyvään epäiltyyn rikokseen.

 

Tuomio tässä törkeänä petoksena ajetussa rikosasiassa on odotettavissa myöhemmin syksyllä.  Jutun pääkäsittely on jo pidetty.

Korostan, että ketään ei ole vielä tuomittu eikä todettu syyliseksi mihinkään.

 

Olen korostanut alla muutamia kiinnostavina pitämiäni asiakohtia.

 

Haastehakemuksessa mainitaan myös TTT Aviation Oy.

 

Toivon että kaikki, jotka aikovat ryhtyä liikesuhteeseen yhtiöiden kanssa, joissa tosiasiallista määräysvaltaa käyttävät Tomi ja/tai Lassi Tuominen, lukisivat alla olevan haastehakemuksen ja arvioisivat, kuinka luotettavina sopimuskumppaneina Tomi ja Lassi Tuomista on syytä pitää.

 

 

HELSINGIN SYYTTÄJÄNVIRASTO HAASTEHAKEMUS

 

Osasto 3

PL 318 Asianro

00181 Helsinki 8.7.2014 R 14/6304

Puhelin 029 56 22100 Fax 029 56 22203

Helsingin käräjäoikeus (Dno R 14/5334)

 

Syyttäjä Kreetta Mäki-Kahra

Kihlakunnansyyttäjä

Syytekohdissa

Vastaajat TUOMINEN TOMI TAPANI 1

Asianomistajat KIRKON ULKOMAANAVUN SÄÄTIÖ 1

 

SYYTE Vaadin Tomi Tuomiselle rangaistusta seuraavasta rikoksesta:

1. TÖRKEÄ PETOS

(5500/R/0019730/14)

Rikoslaki 36 luku 2 § 1

2.12.2013 - 11.3.2014 HELSINKI

 

Teonkuvaus

 

Kirkon Ulkomaanavun Säätiössä (myöhemmin Kirkon Ulkomaanapu)

määräaikaisena projektipäällikkönä työskennellyt Tomi Tuominen on

hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä

erehdyttänyt Kirkon Ulkomaanapua toimittamalla Kirkon Ulkomaanavun

laskujenmaksujärjestelmään 49 kappaletta perusteettomia laskuja

2.12.2013-11.3.2014 välisenä aikana yhteensä 96.099,60 euron (sis. alv

24 %) arvosta. Laskutettua työtä ei ole tehty eikä Tuomisella ole edes

ollut oikeutta tilata mitään palveluita tai tehdä toimeksiantoja

alihankkijoille Säätiön nimissä. Tuominen on asiatarkastanut laskuista

24 kappaletta itse ilman asiatarkastukseen oikeuttavaa lupaa.

Kirkon Ulkomaanapu on esitettyjen 38 laskun perusteella suorittanut

Tuomisen itsensä tai hänen lähipiirinsä määräysvaltaan kuuluvien

yhtiöiden - Nordic It-Systems, Trional-Trading ja Studio 62 ATK-palvelut

- pankkitileille tekoaikana yhteensä 75.499,60 euroa. Kirkon

Ulkomaanapu on esitettyjen 11 laskun, päivätty 11.3.2014, arvoltaan

yhteensä 20.600,00 euroa (sis. alv 24%), ehtinyt pysäyttämään laskujen

maksun 20.3.2014.

 

Tuomisen menettelystä on Kirkon Ulkomaanavulle aiheutunut yhteensä

75.499,60 euron suuruinen taloudellinen vahinko. 20.600,00 euron

osalta Kirkon Ulkomaanaavulle on aiheutunut taloudellisen vahingon

välitön vaara. Taloudellinen vahinko ei ole edeltä mainituin osin

realisoitunut, koska laskujen maksu on ehditty pysäyttämään Kirkon

Ulkomaanavun toimesta 20.3.2014.

 

Teolla on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä ja aiheutettu

huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa Kirkon Ulkomaanavulle.

Tuominen on käyttänyt hyväkseen asemaansa Kirkon Ulkomaanavun

internetsivujen uudistamisprojektiin erikseen palkattuna asiantuntijana

sekä esimiehensä häneen osoittamaa luottamusta.

 

Tekotapa ja

-olosuhteet huomioon ottaen, on tekoa myös kokonaisuutena arvostellen

pidettävä törkeänä.

 

Riidattomat seikat - Tomi Tuominen on toiminut Kirkon Ulkomaanavussa määräaikaisena

projektipäällikkönä 15.5.2013 lähtien. Tuominen on vapautettu

työvelvoitteesta 21.3.2014.

 

- Tuominen on toimittanut laskujenmaksujärjestelmään teonkuvauksen

mukaiset laskut

 

Kirjalliset todisteet

TEEMA: Nordic It-Systems, Trional-Trading ja Studio 62 ATK-palvelut

kuuluvat Tuomisen lähipiiriin

 

1. Kehon ja Mielen hoitola Studio 62:n kaupparekisteriote 25.3.2014

(sivut 159-160)

- aputoiminimi Studio 62 ATK-palvelut

- aputoiminimi on merkitty kaupparekisteriin 10.12.2013

- toiminimen haltija on Jeni Hälvä (Tomi Tuomisen entinen avopuoliso)

 

2. TTT-Aviation Oy Ltd:n kaupparekisteriote 25.3.2014 (sivut 264-266)

- aputoiminimi Trional-Trading

- aputoiminimen toimialaan eivät kuulu ATK-palvelut

- hallituksen varsinainen jäsen on Lassi Tuominen (Tomi Tuomisen isä),

Tomi Tuominen on hallituksen varajäsen

- yhtiön osakekanta käsittää 30 kappaletta osakkeita

 

3. TTT-Aviation Oy Ltd:n ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirja

14.9.2012 (sivu 275)

- Tomi Tuominen omistaa yksin koko yhtiön osakekannan

 

4. Nordicflite Oy Ltd:n kaupparekisteriote 25.3.2014 (sivut 305-307)

- aputoiminimi Nordic IT-systems

- aputoiminimi on on merkitty rekisteriin 5.3.2014

- hallituksen varsinainen jäsen on Lassi Tuominen (Tomi Tuomisen isä),

Tomi Tuominen on hallituksen varajäsen

- yhtiön osakekanta käsittää 363 kappaletta osakkeita

 

5. Nordicflite Oy Ltd:n osakeluettelo (sivu 316)

- Tuomisen yksin omistama TTT-Aviation Oy Ltd omistaa yhteensä 208

kappaletta osakkeita

- Tuominen omistaa henkilökohtaisesti 100 kappaletta osakkeita

 

3

TEEMA: Tuomisen Kirkon Ulkomaanavun laskujenmaksujärjestelmään

toimittamat laskut, niiden luku- ja euromäärät, saadun taloudellisen

hyödyn määrä, aiheutetun taloudellisen vahingon määrä

 

6. Kooste maksuista Nordic It-Systemsille (sivu 88) ja

 

7. Nordic IT-systemsin laskut (sivut 89-112)

- laskuja yhteensä 24 kappaletta, joista maksettu 13 kappaletta

- Nordic IT-Systemsille maksettu yhteensä 28.751,60 euroa

- laskuja pysäytetty yhteensä 20.600 euron arvosta

- laskut on päivätty 24.2.-11.3.2014 välisenä aikana

 

8. Kooste maksuista Trional-Tradingille (sivu 114) ja

 

9. Trional-Tradingin laskut (sivut 115-131)

- laskuja yhteensä 17 kappaletta, euromäärältään yhteensä 26.908,00

euroa

- laskut on päivätty 20.1.-14.2.2014 välisenä aikana ja laskut on

maksettu 31.1.-21.2.2014 välisenä aikana

 

10. Kooste maksuista Tmi Studio 62 ATK-palveluille (sivu 133) ja

 

11. Tmi Studio 62 ATK-palveluiden laskut (sivut 134-141)

- laskuja yhteensä 8 kappaletta, euromäärältään yhteensä 19.840,00

euroa

- laskut on päivätty 2.12.2013-1.1.2014 välisenä aikana ja laskut on

maksettu 3.12.2013-9.1.2014 välisenä aikana

TEEMA: laskutettu työ, laskujen asiatarkastus, erehdyttäminen

 

12. Kooste laskuista 25.4.2014 (sivu 154)

- laskut ja niiden selitteet

- Kirkon Ulkomaanapua on laskutettu dns-ohjauksista, sivustojen

varmuuskopioinneista ja julkaisujärjestelmien luonnista

- Tuominen on asiatarkastanut itse 24 laskua

TEEMA: dns-ohjauksia eli verkko-osoitteen uudelleenohjauksia

koskevien laskujen perusteettomuus, erehdyttäminen

 

13. Kirkon Ulkomaanavun Säätiön lausunto 28.5.2014 (sivu 158) ja

 

14. MPY:n (Mikkelin Puhelin Oy) lausunto (lisätutkintapöytäkirja, sivu 8)

- Kirkon Ulkomaanavun sivustot sijaitsevat Mikkelin Puhelin Oy:n

palvelimilla

- Ulkopuolisilla toimijoilla ei ole pääsyä muokkamaan dns-tietueita

- DNS-ohjauksia ei voi tehdä ilman pääsyä muokkaamaan dns-tietueita

TEEMA: julkaisujärjestelmän luontia ja varmuuskopiointia koskevien

laskujen perusteettomuus, erehdyttäminen

 

15. Mediaosakeyhtiö Franticin lausunto 11.6.2014 (lisätutkintapöytäkirja,

sivu 7)

- Kirkon Ulkomaanavun sivustot eivät sisällä kolmansien osapuolten

4

toteuttamia komponentteja tai ohjelmakoodeja

- versiohistoria on synkronoitu Franticin toimesta

 

Henkilötodistelu - Asianomistajan edustaja Ville Lehtinen (Kirkon Ulkomaanavun sisäinen

tarkastaja)

Teema: Lehtisen asema ja tehtävät Kirkon ulkomaanavussa, Kirkon

Ulkomaanavun laskutuskäytäntö (numerotarkastus, asiatarkastus,

laskujen maksu), Tuomisella on ollut oikeus numerotarkastaa laskuja ei

asiatarkastaa, laskujen perusteettomuus, tehty ja saatu selvitys

dns-ohjauksista, julkaisujärjestelmän luonnista ja varmuuskopioinnista,

aiheutunut taloudellinen vahinko, aiheutunut taloudellisen vahingon

välitön vaara

 

- Todistaja Hälvä (Tomi Tuomisen entinen avopuoliso)

Teema: Studio 62 ATK-palvelut - aputoiminimen perustaminen,

aputoiminimi on perustettu Tomi Tuomisen pyynnöstä, Kirkon

Ulkomaanavulta tulleet rahat, rahojen käyttäminen

 

- Todistaja Sankari (Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö, Tomi

Tuomisen esimies 1.11.2013 asti)

Teema: Sankarin asema ja tehtävät Kirkon Ulkomaanavussa, Tomi

Tuomisen työnkuva, Tuomisen perehdyttäminen tehtävään, Kirkon

Ulkomaanavun internetsivujen uudistamisprojekti, lisätöiden

teettämisestä käyty keskustelu Tuomisen kanssa, Tuomisella ei ollut

lupaa tilata ja päättää asioista itsenäisesti, Tuomisella ei ole ollut

oikeutta asiatarkastaa laskuja

 

- Todistaja Hedberg (Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö, Tomi

Tuomisen esimies 1.11.2013 lähtien)

Teema: Hedbergin asema ja tehtävät Kirkon Ulkomaanavussa,

Tuomisen esittämien laskujen läpikäynti, Tuomisen antama selvitys

hankintasopimuksen ulkopuolisten töiden teettämisestä, luottamus

Tuomisen antamaan selvitykseen

 

- Todistaja Hämäläinen (Säätiön viestintäjohtaja)

Teema: asema ja tehtävät Säätiössä, Säätiön internetsivujen

uudistamisprojekti, projektista käyty keskustelu Tuomisen kanssa,

Tuomisella ei ole ollut oikeutta asiatarkastaa laskuja

 

SYYTTÄJÄN MUUT VAATIMUKSET

Todistelukustannusten korvaaminen syytekohdassa 1

Tuominen on velvoitettava korvaamaan valtiolle todistelukustannukset.

Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 9 luku 1 §

 

LISÄTIETOJA

Vapaudenmenetykset TUOMINEN TOMI TAPANI

 

5

Tuominen on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 06.05.2014 klo

12.40 - 09.05.2014 klo 10.50 eli 3 päivää vastaavan ajan

 

Seuraamuskannanotto

Tuominen on tuomittava yli 1 vuoden mittaiseen ehdolliseen

vankeusrangaistukseen ja sen ohessa yhdyskuntapalveluun.

 

Muuta huomioitavaa

Sivunumeroinnilla viitataan esitutkintapöytäkirjan 5500/R/19730/14 ja

loppulausunnot sisältävän lisätutkintapöytäkirjan 5500/R/19730/14 Li1

sivunumerointiin.

 

Allekirjoitus Kreetta Mäki-Kahra

Kihlakunnansyyttäjä

 

Luettelo haastehakemuksen yhteydessä tuomioistuimelle

toimitetusta aineistosta

5500/R/0019730/14 Helsingin poliisilaitos

5500/R/0019730/14 Li1 Helsingin poliisilaitos

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Edellä kerrotun lisäksi Tomi Tuominen on ollut Helsingin Käräjäoikeudessa vastaamassa rikossyytteeseen alla olevasta haastehakemuksesta ilmi käyvään epäiltyyn rikokseen.

 

Haastehakemuksessa mainitaan myös TTT Aviation Oy.

 

Mukava kuulla, että tutkinta onnistui, mutta sääli ettei teon vakavuus riitä ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Koitin itse tiedustella asiasta KRP:ltä tammikuussa 2015, mutta silloin asiasta ei vielä saanut tietoja paitsi ehkä rivien välistä lukemalla. Meinasi ihan unohtua koko asia.

 

Varmaankin oppilaan virhe joka tapauksessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tomi Tuominen on tänään toimittanut isänsä Lassi Tuomisen kirjoittaman "vastineen" (joka koskee kirjoitusta Flight Forumilla) mm. Suomen Ilmailuliitolle, jonka Tuominen uskoo olevan jollakin tavoin osallinen hänen yhtiöidensä epämääräisen toiminnan julki tuomisessa. Koska SIL ei ole mitenkään asiassa osallinen, on Tuomis(t)en "vastine" jätetty sillensä eikä sitä tulla liitossa käsittelemään millään tavoin.

 

vastineessaan Lassi Tuominen tuo esiin näkemystään syistä joiden perusteella aiempi koulutuspäällikkö ei nauttinut enää Trafin luottamusta.  Trafin näkemys asiasta oli selvästi huomattavasti laajempi. Ehkäpä vastuullinen (!) johtaja ei ole aina perillä siitä, mitä organisaatiossa tapajtuu?

 

Peter

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tomi Tuominen on tänään toimittanut isänsä Lassi Tuomisen kirjoittaman "vastineen" (joka koskee kirjoitusta Flight Forumilla) mm. Suomen Ilmailuliitolle, jonka Tuominen uskoo olevan jollakin tavoin osallinen hänen yhtiöidensä epämääräisen toiminnan julki tuomisessa. Koska SIL ei ole mitenkään asiassa osallinen, on Tuomis(t)en "vastine" jätetty sillensä eikä sitä tulla liitossa käsittelemään millään tavoin.

 

vastineessaan Lassi Tuominen tuo esiin näkemystään syistä joiden perusteella aiempi koulutuspäällikkö ei nauttinut enää Trafin luottamusta.  Trafin näkemys asiasta oli selvästi huomattavasti laajempi. Ehkäpä vastuullinen (!) johtaja ei ole aina perillä siitä, mitä organisaatiossa tapajtuu?

 

Peter

 

Voisiko liiton jäsen kuitenkin halutessaan päästä pyynnöstä näkemään, millaista soopaa on tällä kertaa kirjoitettu? :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisiko liiton jäsen kuitenkin halutessaan päästä pyynnöstä näkemään, millaista soopaa on tällä kertaa kirjoitettu? :)

 

En voi sanoa asiassa liiton puolesta mutta jos asia kiinnostaa, voin mailata sen kun joku pyytää, vaikka yyveellä josta käy ilmi mailiosoite.

 

Peter

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hienoa, nyt on sitten saatu entinen tyttöystäväkin mukana kuseen. Aiemmin eräällä samanoloisella lentäjäsankarilla on huhupuheiden mukaan taustalla myös tyttöystävän pahoinpitely, mihin tosin täytyy suhtautua huhuna. Pahoinpitelytuomio taustalta kuitenkin löytyy, liekö kyse samasta tapauksesta.

 

R 12/570 Pahoinpitely

 

Tuossa R12/570 on kantajana henkilö joka nimestä päätellen on nainen, mutta kyseessä on kuitenkin siis eri henkilö, kuin joka on ollut todistajana tässä törkeän petoksen käsittelyssä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vai on TTT-konseni hakemassa hatusta vedettyä 900 000 euron "vahingonkorvausta" viranomaiselta spekulatiivisten syiden perusteella. Jännä, ettei toi bisnes ole ihan tuohon tahtiin luistanut sittenkään kun luvat tilapäisesti ovat olleet olemassa :-)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kas kummaa kun loppui tämäkin toimimasta  :thmbup:

 

 

Enkö mää ny sitten pääse kansalaisopiston lentokapteenikurssille lainkaan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pahus, tästähän tuli henkilökohtainen asia siinä mielessä että olen silloin tällöin muutamia dinaareja antanut juurikin Kirkon Ulkomaanavulle koska olen kuvitellut että sitä kautta rahat varmimmin päätyvät oikeaan kohteeseen, eivätkä keräyskulut muodostaisi kohtuutonta osuutta kuten joillain avustusjärjestöillä. Sitten tulee joku tuollainen niljake joka vetää liiveihinsä monen ihmisen pyyteettömällä työllä tuulessa ja tuiskussa keräämät rahat. Ja vie uskon lopuiltakin lahjoittajilta niin että hädässä oleville ei uskalleta enää antaa sitäkään vähää. Sitten oikeuslaitoksemme rankaisee muutaman kuukauden ehdollisella ja tuomio on sovitettu, ei muuta kuin kohti uusia lentokouluja. Mua ei huvita enää mikään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

Kun tätä tt aviton  juttua on seurannut niin herää kysymys :missä vaiheessa esim trafi puhaltaa pelin lopullisesti  poikki?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Kun tätä tt aviton  juttua on seurannut niin herää kysymys :missä vaiheessa esim trafi puhaltaa pelin lopullisesti  poikki?

 

Ei laissa ole määritelty tapaa jolla pelin voisi puhaltaa "lopullisesti poikki".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei laissa ole määritelty tapaa jolla pelin voisi puhaltaa "lopullisesti poikki".

 

Ottakaamme tavoitteeksi liiketoimintakiellon saaminen kummallekin. Prosessi on käynnistymässä, kuulin.

 

Tuomisen viimeinen veto on lupakirjan siirto Ruotsiin. Nyt on opettajakelpuutus saatu. Eivät Ruotsissa uskoneet mitä täällä on tapahtunut. Vielä.

 

Olen myös nähnyt Lassi Tuomisen tuoreen vastauksen oppilaan lähettämään koulutussopimuksen purkuilmoitukseen, joka oli laadittu aiemmin julkaisemani mallin mukaisesti.

 

Hän kiisti yksipuolisesti  purkuoikeuden olemassaolon vedoten sopimuksessa olevaan FORCE majeure -ehtoon ja väittää että heitä kohdannut  koulutusluvan rajoitus olisi FORCE majeure -tapahtuma johon he voivat vedota niin, että se ei ole purkuperuste.

 

Höpön höpön. Alla asianajajan kanta asiaan.

 

"Lisäksi

sopimuksessa on mainittu että tarvittaessa voimme käyttää alihankkijaa

koulutuksen suorittamiseen, perustuen esimerkiksi yrityksen omaan

ylivoimaiseen esteeseen ("Force majeure").”

 

Force majeure on juridinen termi ja tarkoittaa sopimusosapuolesta riippumatonta ylivoimaista estettä kuten: yleislakkoa, luonnonkatastrofia kuten tsunami tai paikkakunnan tuhonnut maanjäristys tai muu sellainen luonnonmullistus, joka ei johdu kenenkään toimista.

 

”Yrityksen oma ylivoimaninen este” ei ole force majeure-peruste.

 

Lentäjissä on huomattavan suuri joukko Kakeja, paljon enemmän kuin muissa ihmisryhmissä. "

 

(KAKE: Kaikkien Alojen Kiistaton Erikoisasiantuntija")

 

Lisää purkuilmoituksia liikkeelle vaan, kiitos.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin yleisesti myös tiedoksi, että täällä aiemmin keskusteltu "vastine" Tähtisen kirjoituksiin, joka on ilmeisesti toimitettu Ilmailuliitolle (miksi?), on myös lähetty sähköpostitse foorumin yleiseen mailiosoitteeseen.

 

En tiedä, koska tarkemmin ei eritelty, oliko aikomus saada se julkaistua myös täällä vai mikä oli tarkoitus. Mutta foorumi ei ole mikään lehden yleisönosasto, johon "toimitukselle" (ylläpidolle) lähetetään kirjoituksia maililla tai muilla välineillä. Etenkin kun Lassi Tuominen on (ja ollut aina aiemminkin) täysin vapaa kirjautumaan tänne omilla edelleen olemassaolevilla/käytössä olevilla tunnuksillaan ja kommentoimaan/vastaamaan keskusteltuun jos hän niin tahtoo. Eli ylläpito ei hänen puolestaan tänne kirjoituksia lähetä...

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään