Ilkka Mäkelä

EU-tuomioistuin: työnantajalle korvaus työntekijän lennon viivästyksestä

3 viestiä aiheessa

EU-tuomioistuimesta on vastikään tullut ennakkopäätös, jonka mukaan (myös) työnantajalla on oikeus saada korvausta, mikäli työnantaja on ostanut työntekijälleen lentoliput ja lento viivästyy/peruuntuu. Korvaukset maksettiin tässä tapauksessa viivästymisen aiheuttamien ylimääräisten kulujen, ts. ylimääräisten päivärahojen ja sosiaalikulujen perusteella. Tähän mennessä korvausta on ollut oikeutettu saamaan vain yksityishenkilö. - Tapauksessa oli kyse Air Balticia vastaan nostetusta korvausasiasta, jossa korvausta vaadittiin Liettuan valtion työntekijälle aiheutuneesta kansainvälisen lennon viivästymisestä.

 

En löytänyt asiasta suomenkielistä uutista, joten pitänee tyytyä ruotsinkieliseen.

 

Ett nytt rättsfall från EU-domstolen ger även arbetsgivare, som köpt flygbiljetter till sina anställda, rätt till ersättning om den anställda råkar ut för en flygförsening. Tidigare var det bara flygpassagerare som reste privat som fick ersättning.

 

Genom det nya rättsfallet utökas ansvaret för flygbolagen till att gälla även avtalsparten, som i detta fall där arbetsgivaren köpt flygbiljetter till sina anställda.

 

Arbetsgivaren fick då ersättning för de merkostnader som flygförseningen hade orsakat i form av extra dagtraktamenten plus sociala avgifter.

 

http://www.konsumenteuropa.se/sv/Nyheter/nyheter/nyhetsarkiv-2016/arbetsgivare-far-ratt-till-ersattning-vid-flygforsening/

 

Päätös ei taida suuremmin miellyttää lentoyhtiöitä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä on nyt vähän sama kuin että yksittäisen autoiljan pitäisi maksaa korvausta minulle, jos tältä hajoaa auto niin, että se tukkii minun tieni ja aiheuttaa ylimääräisiä kuluja.. Joo'o.

 

Tässä olisi jotain järkeä, jos se vakiokorvaus maksettaisiin työnantajalle ja vakiokorvausta täydennettäisiin ylimääräisellä korvauksella jos se ei riitä, mutta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään