Tarmo Kallio

Osa tv-kanavista ei näy

2 viestiä aiheessa

Taloyhtiöömme vaihdettiin viime viikolla uutta rautaa antennivahvistinkaappiin, tai oikeammin kaapelivahvistinkaappiin. Samassa kaapelissa ovat digitaaliset tv-kanavat + kolme radiokanavaa. Myös netti tulee samasta kaapelista ja on hyvä. Maksan 100/5 nopeudesta, mutta mittauksien mukaan tulee ja lähtee vähän enemmän.

 

Vaihdon jälkeen ei heti näkynyt mitään tv-kanavia kummallakaan virittimellä. Meillä on kaksi HD-tallenninta, joista kuvat jaetaan HDMI-kaapeleilla eri monitoreihin. ym....

 

Finnsat FH05-HDR löysi kaikki kanavat aika nopeasti. Lisäkanavien maksukortti on lykättynä suoraan sisään korttipaikkaan. Samsung STB-E7900N ei ole toiminut kunnolla. Esimerkiksi HD-ilmaiskanavat 401 ja 402 eivät näy lainkaan, mutta kanavat  405=Yle Fem HD ja Kanava 407=Yle teema HD näkyvät hienosti. Signaalitasot ovat 100% molemmilla laitteilla. Samsungissa on CI+ moduulipaikka ja maksukortti laitetaan tähän lukijaan. Moduuli ei ole ollut moneen vuoteen paikoillaan. Samsungilla on katsottu vain normaalia tv-lähetyksiä ja vapaita HD-tv-kanavia.

 

Olen laittanut Samsungin vehkeen tehdasasetuksiin ja kanavahaut uusiksi monta kertaa. Eipä auta. Tuntuu että yksi, tai useampi kanavaryhmä on kadonnut. Samsungissa on sisäinen radio. Laite on yhteydessä nettiin aina, kun se on päällä. Toki paras suojaus päällä.

 

Voiko se vaikuttaa, että moduuli on ollut maksukortin kanssa laitteessa? Tuo moduuli oli ennen paritettu Samsungiin, mutta nyt on paritettu kortti Finnsatin HD- tallentimeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tilasin korjaajan. Hän huomasi, että Telesten vahvistin on lattialla ja on vaihdettu uusi tilalle. Isännöitsijä prk*** .  ;D.

 

Minun tilaamani asentaja huomasi, että tv-kanavien taso oli alhaalla. Nettitaso oli hiukan korkealla. Pyysin säätämään tasot normaaliksi. Katsotaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään