Erkki Ikonen

Medical ilmailuun /maantielle

3 viestiä aiheessa

Kävin huhtikuussa Jaskan luona uusimassa medicalin. Kun elokuussa tulee vastaan ajokortin lääkärintarkastus niin tuli mieleen kysyä Ajovarmalta voisiko lupakirjan medical käydä ajokorttia uusittaessa.

Sain hetken kuluttua soiton. Asiantuntija oli päättänyt ettei käy -  maantieliikenne on lääketieteellisesti vaativampaa kuin lentäminen.  Pitänee lisätä ilmailupuolen tarkastukseen kellotaulun piirtäminen?

:(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, byrokratia kukoistaa jälleen. Omalla kohdalla B-ajokortin hankkimista varten riitti pelkkä kolmisen vuotta vanha mopokortti, jota varten on hankittu lääkärintodistus vuoden 2013 keväällä(B-kortti K2016). Kolme vuotta vanha lääkärintodistus on siis poliisin mielestä parempi, kuin voimassa oleva medikaali.

 

Ennen kun joku tulee kertomaan medikaalin ja ajokortin myöntäjän olevan eri, voin vain todeta asiassa olevan pienintäkään järjen hiventä. ::) Vai onko? Onko tällä rahastamisella jokin syy?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En kyse ole myöntäjästä, vaan lähtökohtaisesti EU:n asettamista vaatimuksista noille tarkastuksille. Sillä ei ole mitään merkitystä, onko jompi kumpi "kattavampi" kuin toinen, jos määritellyn tarkastuksen edellytykset eivät täyty niin ne eivät täyty. Jos molemmat täytyy uusia, ilmailulääkäri voi kyllä medicalin kirjoittamisen yhteydessä kirjoittaa myös todistuksen ajokorttia varten, Oksanen velotti siitä aikoinaan 20 euroa.

 

Tilanne ei välttämättä ole järkevä, ja nythän tuota voisi EU-tasollakin korjata parempaan suuntaan, koska myös ilmailun lääketieteelliset kelpoisuusvaatimukset on nostettu EU-tasolle (käytännössä 8.4.2014 alkaen). Toki sitä ennenkin ICAO Annex 1:n vaatimukset täyttyivät, mutta nyt paketti on EU:lla tarkemmin kontrollissa. Ei muuta kun lobbaamaan :-)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään