Markku Hiedanpää

SUIO Oy:n toiminta päättyy

2 viestiä aiheessa

Lentokelpoisuuspalveluita tarjonneen SUIO Oy:n toiminta päättyy

 

Suomen Urheiluilmailuopisto Oy:n yhteydessä toiminut SUIO Oy on lopettanut kaiken liiketoimintansa. Päätöksen taustalla on ennen kaikkea toimintaympäristön muutos, joka on tehnyt yhtiön tarjoamat palvelut suurelta osin tarpeettomiksi.

SUIO Oy:n toiminta on koostunut kolmesta osa-alueesta:

• Huolto-ohjelmien tekemisestä ja niiden vuosittaisesta ylläpidosta

• Lentokelpoisuuden valvonnasta

• ARC- eli lentokelpoisuuden tarkastus- ja katsastuspalveluista

Yhtiö ei ole enää tehnyt uusia huolto-ohjelmia. Myöskään olemassaolevien huolto-ohjelmien ylläpito ei ole enää mielekästä huomattavasti liberaalimmaksi muuttuneen säädösympäristön vuoksi. Koneen omistaja voi siirtyä käyttämään Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta löytyvää valmista ohjelmaa.

Lentokelpoisuuden valvontaan ei yksityislentotoiminnassa nykyisellään tarvita koneen omistajan lisäksi ulkopuolisia tahoja: omistaja voi itse valvoa koneensa jatkuvaa lentokelpoisuutta muiden kuin suurten lentolaitteiden osalta.

ARC-tarkastuksia tekevän organisaation ylläpitäminen ei ole SUIO Oy:lle nykytilanteessa mahdollista: yhtiö ei pysty tuottamaan asiakkailleen lisäarvoa kysynnän luomalla kustannustasolla.

Vaihtoehtoisesti ilma-aluksen omistaja voi solmia uuden sopimuksen huolto-ohjelman ylläpidosta ja jatkuvan lentokelpoisuuden valvonnasta muun G+I-organisaation kanssa. ALMT Oy on kyennyt tarjoamaan SUIO:n asiakkaille mielekkään palveluratkaisun, jota suosittelemme.

SUIO Oy palauttaa asiakkailleen etukäteen suoritetut maksut palveluista, joita se ei enää tuota.

 

katso: http://ilmailu.fi/uutiset/lentokelpoisuuspalveluita-tarjonneen-suio-oyn-toiminta-paattyy

 

Kansalliset lentokelpoisuustarkastukset:

http://www.trafi.fi/filebank/a/1335516014/e055dc5b7a9508af019b663998aa1945/9553-AIR_M16-1_fi.pdf

 

EASA toimintaympäristön muutos:

http://www.trafi.fi/filebank/a/1458542598/e658440f739762d06082441206c5e6b0/20084-GA_esitys_21032015.pdf

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehdinkin jo kommentoida Ilmailuliiton/SUIO:n tiedotusta toisessa ketjussa: http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,112896.msg1536152.html#msg1536152

 

Tiedote antaa väärän kuvan kokonaistilanteesta. Lentokelpoisuuden valvontaan yksityistoiminnassa ei ennenkään tarvittu omistajan lisäksi ulkopuolisia tahoja. Nyt vain huolto-ohjelman erillinen hyväksymisvaatimus on poistettu, ja lisätty mahdollisuus MIP-huolto-ohjelman käyttämiseen. Käytännössä asia on kuitenkin niin, että jos ennen ei olisi kyennyt hyväksyttävissä olevaa huolto-ohjelmaa tekemään, ei se lentokelpoisuuden valvonta onnistu jatkossakaan niillä annetuilla eväillä.

 

ALMT:n mainostamista liiton toiminnan yhteydessä en ymmärrä, mutta ilmeisesti liitolla on hyvä käsitys siitä, että ALMT pystyy tuottamaan näitä palveluita vakaasti sekä nyt että tulevaisuudessa huomattavasti paremmin kuin muut toimijat? En kyselisi muuten, mutta verovelkarekisterin mukaan ALMT:llä on 25.4.2016 maksamatonta verovelkaa yli 10 000 euroa, mikä yleensä ei herätä erityistä luottamusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään