Petri Lehtovirta

Valtio luopumassa Finnairin osake-enemmistöstä

8 viestiä aiheessa

Toistaiseksi pelkkää spekulointia, mutta

 

Hallitus kertoo toukokuun puolivälissä valtion omistajapolitiikan uusista linjauksista.

 

Valtionyhtiöt tullaan lajittelemaan uudella tavalla strategisiin ja ei-strategisiin omistuksiin. Joitain yhtiöitä saatetaan myydä tai listata pörssiin. Hallitus hakee eduskunnalta valtuuksia laskea valtion omistus lentoyhtiö Finnairissa alle 50 prosenttiin.

 

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1461299601407

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taas ollaan kovasti luopumassa (ainakin lehtijutuissa) mutta kait se ostaja tarvittaisiin edelleen siihen kaupantekoon.

 

Finnair on pörssiyhtiö, kyllä sieltä ostajia löytyy. Omistusosuuden vähentäminen ei tarkoita automaattisesti, että puhuttaisiin koko firman tai merkittävän osan myymisestä toiselle lentoyhtiölle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä järkeä on myydä mitään pikkuroiskaisuja pörssissä ja menettää määräysvalta?

 

Ennen omistusosuuden pudotusta perusteltiin sillä että jonkun ehkä kiinnostuneen lentoyhtiön tai liittoutuman kanssa päästään tekemään osakevaihtoa isolla potilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo ei ole luopumassa:

 

Hallitus on päättänyt, että se ei hae eduskunnalta valtuutta laskea omistusosuutta lentoyhtiö Finnairissa alle 50 prosentin rajan. Julkisuudessa liikkuneiden huhujen perusteella ennen tiedotustilaisuutta pidettiin varmana, että hallitus haluaisi myydä valtion enemmistöomistuksen Finnairista. Tiedot eivät pitäneet paikkaansa.

 

– Hirvittävästi on ollut huhuja liikkeellä ja väärää tietoa koko ajan. Tämä on syy siihen, että tulemme pikkaisen aiemmin ulos. On äärimmäisen vaarallista, että pörssiyhtiöistä on suurimman omistajan toimesta väärää tietoa liikkeellä. Sen takia haluamme kerralla kertoa, mitä olemme tekemässä, Sipilä painotti.

 

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/paaministeri-laittoi-tuulemaan-posti-ehka-porssiin-omistus-nesteessa-kolmannekseen-finnair-pysyy/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Harva Helsingin pörssin yhtiöistä aikoo kasvattaa liikevaihtoaan yli viidenneksellä vajaassa kolmessa vuodessa. Sellainen tavoite on vuoden 2019 loppuun mennessä Pekka Vauramon johtamalla Finnairilla.

 

Samaan aikaan kilpailutilanne muuttuu, kun lentoyhtiöt tekevät yhä tiiviimpää yhteistyötä yli allianssirajojen. Vauramo haluaisi valtion olevan tarvittaessa valmis luopumaan Finnairin enemmistöstä, jos osakemyynti luo Finnairin kannalta hyvän yhteistyöhankkeen.

 

Finnair saattaa marginalisoitua kovenevassa kilpailussa.

”Meillä on hyvin pieni kotimarkkina. Se on Suomi ja hieman ympäröiviä maita. Muilla markkinoilla meillä ei myynti- ja markkinointivoimaa yksinään ole kovin paljon"

 

talouselama.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olikos se niin, että valtiosopimuksessa Siperian ylilentoluvat on ns. sidottu valtiolliseen omitajaan?

 

Ei. Venäjän mielestä enemmistö pitää olla suomalaisessa omistuksessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään