Jouni Laukkanen

Uusi läppäri hakusessa

12 viestiä aiheessa

Onko raadilla antaa suosituksia toimivasta läppäristä seuraavis speksein?

 

- Hinta n. 1000 euroa

- kestävä, vankka rakenne

- mielellään ohut ja pienikokoinen - 13"-15" hyväresoluutioisella näytöllä

- pitkä akunkesto

- taustavalaistut näppäimet

- valaisuuden mukaan säätyvä näytön kirkkaus

- ei välttämättä romppuasemaa

- erittäin toimiva tasohiiri tai kosketusnäyttö

 

Olettamuksena on, että vehkeestä löytyy joka tapauksessa

- vähintään 2 USB-porttia, mielellään enemmän

- web-kamera

- kaiuttimet

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Henkilökohtaista suositusta ei ole antaa nykyisistä malleista tuossa hintaluokassa, mutta kiistattomimpien speksien perusteella rajaten Suomesta saatavista löytyy yksi vaihtoehto ylitse muiden: HP Envy 13 (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/10966/gjdrx/HP-Envy-13-d004no-13-3-kannettava-Win-10-hopea). Lisäksi Asuksella on UX303UA- ja UX303UB-tunnuksella ilmeisen sopivia, jos vaikka HP:n ergonomia ei natsaa.

 

Lopputulokseen päädyin konsultoimalla saksalaista hintavertailua, josta valitsin Suomessa myytävät mallit hinta.fi:n avulla. Kestävää rakennetta tai tasohiiren toimivuutta toki tällä keinolla ei voi valita, mutta muut vaatimukset voi suodattaa vaikka tällaisella kyselyllä: http://geizhals.eu/?cat=nb&sort=p&xf=69_beleuchtete+Tastatur~6750_18~6750_1~10_1500~9_1920x1080~2377_15.9~2647_20~2991_240

 

Pienikokoisuus on siis ilmaistu alle 1,5 kg painona ja pitkä akunkesto alle 20 W prosessorin tehonkulutuksella. Uusin prosessorisukupolvi (Skylake) ja 240 gigan SSD-kapasiteetti ovat mukana yleisesti vaatimisen arvoisina asioina.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ja sit ku puhutaan tietokoneista eikä uskonnosta niin mä voin suositella tätä

http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/SATZ30B10C3/toshiba-satellite-z30-b-10c-13-3-kannettava

 

pikkasen enemmän kuin sun budjetti, mutta mäkin sain tingattua 999 hintaan.

On pieni, on kevyt. On SSD-levy, Core i5 ja tuntuu olevan potkua mukavasti. Päivitin Win10 siihen saman tein kun oletuksena kasi. Nopea ja näppärä, kooltaan ja painoltaan iTuote luokkaa.

 

Tykkään.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia, hyviä ehdotuksia.

 

Omalla kohdalla kaksivuotinen kihlaus MacBook Airin kanssa on päättymässä. Itse en voi suositella stiä, vaikka siinä muutamat ominaisuudet ovatkin kivoja. Ei siitä vaan ole kovaan käyttöön.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaikessa käytössä SSD-levy on ehdoton.

 

Uuden MikroBittilehden takasivulla on yleensä hyviä koneita. Tilaisin silti uuden koneen tilaustyönä. Eli juuri sellaiset osat, joita haluaa. Ei se varmaan paljon kalliimmaksi tule.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näkyy uusimmassa Mikrobitti-lehdessä (3/2016) olevan testi "Järkevät läppärit". Hintahaarukka 600 € Asus X555UA:sta lähes 3000 € 'pomminkestävään' Panasonic Toughbook CF-MX4:ään. Samin mainitsemat HP Envy 13 ja Asuksen ZenBook UX303UA saivat testissäkin kiitosta, myös halvempi Asus X555UA arvioitiin hinta-laatusuhteeltaan hyväksi; Hannan tossu ei ollut mukana. Apple MacBook Pro 13" julistettiin testivoittajaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täytyy lukea tuo uusin lehti. Lehti tuli eilen, mutta säästän lukemisen pääsiäisen pyhiksi. Lehti on tuossa pöydällä.

 

Minulla on kaikki ilmestyneet lehdet ensimmäisestä numerosta alkaen (1984). Isäni harrasti Tekniikan Maailma lehteä ja lehdet ensimmäisestä numerosta alkaen noin puoliväliin 2000 lukua ovat tallessa. Varsinainen harrastus isällä ja pojalla.  ::) .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs Lenovon Yoga 900 pärjää näihin verrattuna? hieman kalliimpi taitaa olla. Envy 13 ei ollut oikeen mieleen ja Toshibaa ei taida saada 500Gb SSD levyllä joka olis toivelistalla...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään