newsBot

Finnair liittyy uuteen eurooppalaiseen lentoliikennejärjestöön A4E:hen

1 viesti aiheessa

•   Finnair ja Norwegian liittyvät A4E:hen

 

•   A4E:llä jäseniä jo 7

 

A4E (Airlines for Europe), uusi eurooppalainen lentoliikennejärjestö, kasvaa: Finnair ja norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian ovat ilmoittaneet liittyvänsä A4E:hen. Yhtiöt tekevät järjestön perustajajäsenten Air France KLM:n, easyJetin, International Airlines Groupin (IAG), Lufthansa Groupin ja Ryanairin kanssa työtä A4E:n tavoitteiden edistämiseksi.

 

"Odotamme A4E-yhteistyön vauhdittavan dialogia alamme eurooppalaisten sidosryhmien kanssa. Eurooppalaisten lentoyhtiöiden kokoaminen saman katon alle yhteen järjestöön niiden liiketoimintamallista riippumatta on erinomainen aloite", toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 

"Ilmailulla on merkittävä rooli Euroopan talouden ja työllisyyden kasvun mahdollistajana ja vauhdittajana. Siksi on ehdottoman tärkeää, että osallistumme toimialaamme koskeviin keskusteluihin aiheista, joissa lentoyhtiöillä on yhteinen intressi", Pekka Vauramo jatkaa.

 

"A4E on nousukiidossa ja valmis edustamaan eurooppalaisista lentoyhtiöistä koostuvan jäsenistönsä etuja. Jäsenmäärämme kasvaa lähikuukausina. Tavoitteemme on edistää muutoksia, jotka parantavat toimialamme kilpailukykyä, mikä puolestaan näkyisi kuluttajilla alhaisempina lipunhintoina ja suurempana valinnanvapautena. Toivotan uudet jäsenemme Finnairin ja Norwegianin lämpimästi tervetulleiksi A4E:hen", sanoo A4E:n toimitusjohtaja Thomas Reynaert.

 

Thomas Reynaert toteaa A4E:n toivottavan tervetulleeksi Euroopan komission ilmailustrategian, jonka tavoitteena on vahvistaa Euroopan lentoliikennetoimialaa ja lisätä sen kilpailukykyä. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että olisi tärkeää ratkaista lentoasemien monopoleista, korkeista maksuista ja veroista sekä lentoliikenteen toimitusketjujen tehottomuudesta aiheutuvat toimialahaasteet.

 

Norwegianin toimitusjohtaja CEO Bjorn Kjos puolestaan toteaa: "Norwegian on aina uskonut siihen, että lentoyhtiöiden terve kilpailu tuo matkustajille enemmän tarjontaa ja alemmat lippujen hinnat. Mutta uskomme myös vakaasti siihen, että toimialallamme on monia haasteita, joiden ratkaisemiksi niin halpalentoyhtiöiden kuin verkostoyhtiöidenkin tulee yhdistää voimansa. Olemme tyytyväisiä voidessamme liittyä A4E:hen, jotta voimme luoda oman äänemme kuuluville niissä tärkeissä keskusteluissa, jotka koskevat toimialamme tulevaisuuden suunnattomia haasteita ja mahdollisuuksia."

 

Airlines for Europe (A4E) on uusi eurooppalainen lentoliikennejärjestö. Sen perusti tammikuussa 2016 Euroopan viisi suurinta lentoyhtiöryhmää: Air France KLM, easyJet, International Airlines Group, Lufthansa Group ja Ryanair. Finnairista ja Norwegianista tulee nyt sen uusimmat jäsenet. Järjestön tavoitteena on kasvaa edelleen. Sen jäsenyhtiöillä lensi viime vuonna yli 500 miljoonaa matkustajaa, toisin sanoen yli puolet Euroopassa matkustaneista asiakkaista. Jäsenlentoyhtiöillä on yli 2300 lentokonetta ja niiden vuosittainen liikevaihto viime vuonna ylittää 93 miljardia euroa.

 

Lisätietoja:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään