newsBot

Finnair valmistautuu kasvuun ja suunnittelee organisaatiouudistusta

2 viestiä aiheessa

Finnair Oyj           Pörssitiedote             16.2.2016 klo 9.30

 

Finnair vauhdittaa kasvuaan ja suunnittelee siksi organisaation uudistamista 1.3.2016 kasvustrategiansa mukaisesti.

 

Yhtiö on vuosien säästöohjelmien jälkeen valmistautumassa kasvuun A350-koneiden myötä. Uusi vaihe edellyttää organisaatiota, joka parhaalla mahdollisella tavalla mahdollistaa kasvun. Yhtiön suunta on oikea ja nyt se tavoittelee notkeutta ja nopeutta, joita kasvumahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää.

 

- Olemme tehneet viime vuosina kovasti töitä kilpailukyvyn parantamiseksi, ja vuosi 2015 oli osoitus siitä, että olemme selvästi oikealla tiellä. Etenemme oikeaan suuntaan ja nyt tavoitteemme on lisätä nopeutta sekä kykyä reagoida nopeasti uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Haluamme varmistaa, että meillä on sellainen organisaatio, joka mahdollistaa ja vauhdittaa kasvun rakentamista. Kasvu tarvitsee resursseja ja tarkempaa fokusta joillakin alueilla, korostaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 

- Haluamme nostaa nyt asiakaskokemuksen entistä tiukemmin toimintamme keskiöön. Tämä on osa-alue, jolla on aivan olennainen rooli kasvustrategiassamme. Liiketoimintaympäristömme on jatkuvassa murroksessa, ja siksi meidän on oltava oma-aloitteisia vastataksemme nopeasti muutostarpeisiin, korostaa Vauramo. - Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus ja entistä laajempi ja kilpailukykyisempi verkosto. Samalla pidämme huolta siitä, että kehitämme systemaattisesti edelleen jo nyt maailmanluokkaa olevaa operatiivista luotettavuuttamme.

 

Finnairin uusi, suunnitteilla oleva organisaatio astuisi voimaan 1.3.2016. Nyt julkistetut organisaatiosuunnitelmat vaativat vielä yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut henkilöstön kanssa.

 

Organisaatio koostuisi seuraavista yksiköistä:

  • Asiakaskokemus, jota vetää Piia Karhu, s. 1976. Karhu on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja hän ollut Finnairissa eri johtotehtävissä vuodesta 2013. Viimeksi hän on vastannut Finnairin verkoston suunnittelusta ja liiketoiminnan kehityksestä.
  • Strategia ja resurssienhallinta, jota johtaa Ville Iho. Iho on aiemmin vastannut Operatiivisesta yksiköstä. Iho on myös Finnairin toimitusjohtajan sijainen.
  • Operatiivinen yksikkö, jolle nimitetään johtaja myöhemmin. Toistaiseksi Operatiivista yksikköä johtaa Ville Iho.
  • Kaupallinen yksikkö, jota johtaa edelleen Juha Järvinen.
  • Digitalisaatio, jota johtaa Chief Digital Officer (CDO). Finnair on nimittänyt CDO:ksi DI, eMBA Katri Harra-Salosen 21.3.2016 alkaen. Harra-Salonen, s.1969, on tehnyt pitkän uran digitaaliseen transformaatioon liittyvissä tehtävissä. Vuodesta 2012 hän on toiminut perustamansa Umbrella Strategic Advisory Oy:n toimitusjohtajana. Sitä ennen hän on toiminut Fjord Sweden AB:n toimitusjohtajana Tukholmassa sekä johtotehtävissä Satama Interactive Oyj:ssä Suomessa ja Ruotsissa. Finnairin IT-organisaatio, jota vetää edelleen Kari Saarikoski, raportoisi CDO:lle.
  • Henkilöstö, Talous ja rahoitus, Lakiasiat sekä Viestintä ja yhteiskuntavastuu ja -suhteet jatkaisivat pääsääntöisesti entisenlaisina ja niiden johtajat sekä raportointisuhteet säilyisivät entisellään. Näidenkin yksikköjen toimintaa kehitetään niin, että ne tukisivat kasvua ja yhtiön liiketoimintoja.

 

- Suunnitelmamme mukaan laajennamme nyt johtoryhmäämme ja madallamme johtamisjännettä, toteaa Pekka Vauramo. Näin pyrimme varmistamaan nopean ja koordinoidun päätöksenteon, sillä kasvu edellyttää ripeää liiketoimintamahdollisuuksiin tarttumista ja saumatonta yhteistyötä.

 

Finnairin johtoryhmään kuuluvat 1.3.2016 lähtien seuraavat henkilöt:

 

Pekka Vauramo, toimitusjohtaja

 

Eija Hakakari, henkilöstöjohtaja

 

Ville Iho, strategiasta ja resurssienhallinnasta vastaava johtaja, toimitusjohtajan sijainen

 

Juha Järvinen, kaupallinen johtaja

 

Piia Karhu, asiakaskokemuksesta vastaava johtaja

 

Sami Sarelius, lakiasiat

 

Arja Suominen, viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja

 

Pekka Vähähyyppä, CFO, talousjohtaja

 

Finnairin tuleva CDO Katri Harra-Salonen aloittaa Finnairin johtoryhmässä 21.3.2016. Lisäksi johtoryhmään liittyy myöhemmin nimettävä operatiivisen yksikön johtaja.

 

Finnair Oyj

Viestintä

 

Lisätiedot:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toimitusjohtaja Vauramo taustoittaa mm. Finnairin kasvustrategiaa Kauppalehti Option laajassa haastattelussa: Finnairin Pekka Vauramo: "Aika on nyt hyvä juuri meille"

 

Vauramo on Finnairin toimitusjohtajana ensimmäinen Aasia-spesialisti. ”Tunnen maanosaa henkilökohtaisesti jo vuodesta 1985. Olen asunut Hongkongissa kahteen otteeseen työskennellessäni Sandvikilla ja Cargotecilla.

 

”Jos Aasian-strategiaa ei olisi, eipä olisi nykyisen näköistä Finnairiakaan. Aasian-liikenne tuo noin 40 prosenttia matkustajaliikenteemme tuotoista. Se on tukijalka. Aasiassa on kasvua. Asiakaskunta kasvaa, keskiluokka kasvaa. Toiminta laajenee. Nyt on tärkeää, että erottaudutaan muista lentoyhtiöistä eduksemme.”

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään