newsBot

Yhdysvaltalainen lento-osasto tekee laivuevierailun Karjalan lennostoon toukokuussa

9 viestiä aiheessa

Yhdysvaltain Oregonin kansalliskaartin (Oregon ANG) Boeing F-15C -hävittäjäosasto tekee laivuevierailun Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31:een 9.-20. toukokuuta. Vierailu on osa ilmavoimien vuodelle 2016 suunniteltua harjoitustoimintaa.

 

1

 

lmavoimien Hornet-monitoimihävittäjä ja Yhdysvaltojen F-15 -hävittäjä kansainvälisessä lentotoimintaharjoituksessa Norjassa.

 

Oregon Air National Guardin eli ANG:n vierailu tuo Karjalan lennoston Rissalan tukikohtaan 6-8 F-15C -ilmaherruushävittäjän lento-osaston sekä 70-100 henkilöä. Laivuevierailun aikana F-15 -koneet osallistuvat kahdenväliseen harjoitustoimintaan ilmavoimien Hornet-kaluston kanssa sekä mahdollisesti Ruotsin ja Norjan ilmavoimien kanssa tapahtuvaan Cross Border Training (CBT) -harjoitustoimintaan.

 

Ilmavoimat on tehnyt monipuolista yhteistyötä Yhdysvaltojen asevoimien kanssa 1990-luvun Hornet-monitoimihävittäjien hankintaprosessin käynnistymisestä alkaen.

 

Ensimmäinen F-15 -hävittäjien laivuevierailu Suomeen tapahtui vuonna 1997, kun Yhdysvaltain ilmavoimien 48th Fighter Wing vieraili Pirkkalan tukikohdassa.

 

2

 

Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskone ja Yhdysvaltojen A-10 -rynnäkkökoneita yhteistoimintaharjoituskierroksella Suomen ilmatilassa syksyllä 2015.

 

Ilmavoimat harjoittelee yhdysvaltalaisten lento-osastojen kanssa säännöllisesti. Esimerkiksi vuonna 2015 ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät ja Hawk-suihkuharjoituskoneet lensivät niin sanottuja yhteistoimintaharjoituskierroksia Suomen ilmatilassa Baltian lentotukikohtiin tukeutuneiden Yhdysvaltain F-16 -hävittäjien ja A-10 -rynnäkkökoneiden kanssa.

 

Vuosina 2015 ja 2013 Yhdysvaltojen ilmavoimat osallistui hävittäjäkalustolla Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa järjestettävään Arctic Challenge Exercise (ACE) -lentotoimintaharjoitukseen. Vuoden 2013 ACE-harjoituksessa mukana oli noin 30 Yhdysvaltojen ilmavoimien F-15 -hävittäjää. Vuonna 2015 Yhdysvallat osallistui ACE-harjoitukseen F-16 -kalustolla.

 

Lentoharjoitustoiminnan ja laivuevierailujen lisäksi ilmavoimat tekee yhteistyötä Yhdysvaltain ilmavoimien kanssa muun muassa ilmatankkauskoulutustoiminnassa. Yhdysvaltojen ilmavoimat tukee ilmavoimien Hornet-ohjaajien ilmatankkauskelpuutusten ylläpitämistä lähettämällä ilmatankkauslentokoneen koulutustarkoituksessa Suomeen yleensä kahdesti vuodessa. Vuoden 2016 ilmatankkauskoulutustapahtumat on määrä järjestää touko- ja syyskuussa.

 

3

 

Ilmavoimien Hornet, Yhdysvaltojen F-16 -hävittäjä ja KC-135 -ilmatankkauskone yhteisharjoituksessa Suomen ilmatilassa keväällä 2015.

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa-a, onkohan se valmistauduttava mahdolliseen kansallispelin puulaakiotteluun Siilinjärvellä toukokuussa:

 

Ettei kävisi niin, että kun nuo lentää, niin kukaan muu ei lennä?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkä noille ei kannatakaan kertoa, ettei US Armylla ole tuon vierailun kanssa mitään tekemistä, kun ei heillä ole hävittäjiäkään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toivokaamme että Puolustusministeri Niinistöllä on sen verran munaa, että poistaa nuo vihervasemmistoterroristit tuolta ennen vierailua pilaamasta Suomen mainetta. Halonen ehti turmella sitä ihan riittävästi aikanaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, tuo ei pilaa mainetta sinne tai tänne. Jenkit ovat tottuneet eri puolilla maapalloa kaikenlaisiin mielenilmauksiin. Jopa ihan omalla maaperälläänkin.

 

Demokatiaan kuuluu myös sananvapaus, joskus se tuntuu kurjalta, joskus ei. Tuskin sinäkään haluat Venäjän tai Turkin mallia tänne sananvapauden suhteen, vai?

 

Kannattaa muistaa että koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoposti.fi: Oregon ANG toi Rissalan kohuttuun harjoitukseen erikoismaalatun F-15 Eaglen

 

Oregon Air National Guardin F-15 Eagle -hävittäjät harjoittelevat ensi viikolla Rissalassa yhdessä Suomen Ilmavoimien kanssa. Yksi 173rd Fighter Wingin koneista on saanut upean erikoismaalauksen yksikön 75-vuotisjuhlien kunniaksi. Myös tämä koneyksilö saapui Suomeen perjantai-iltana yhdessä arkisempien harmaiden Eaglejen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään