Sampo Kiviniemi

Valokuvanäyttely Malmin lentoasemasta Malmitalossa 20.1-13.2.2016

2 viestiä aiheessa

Malmin lentoaseman uhanalaista ilmailukulttuuriperintöä esittelevä valokuvanäyttelyni avautui tänään Koillis-Helsingin kulttuurikeskus Malmitalossa. Aulassa sijaitseva näyttely on auki 13.2. asti. Sen jälkeen se siirtynee Vantaan Ilmailumuseolle.

 

Valokuvat kertovat lakkautettavaksi esitetyn Malmin lentoaseman monipuolisesta, mutta liian vähän tunnetusta ilmailukulttuurista.

 

Sampo Kiviniemen näyttelyssä esitellään Malmin lentoaseman elävää ilmailukulttuuriperintöä maailmanlaajuisesti harvinaisessa 1930-luvun lentokenttämiljöössä eri vuorokauden- ja vuodenaikoina.

 

Malmin lentoasema valittiin loppuvuodesta 2015 Euroopan 14 uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen joukkoon eurooppalaisen kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostran ja Euroopan investointipankin instituutin toimesta.

 

Sampo Kiviniemi on 26-vuotias maanmittausinsinööri ja valokuvauksen harrastaja. ”Olen kuvannut Malmin kentän toimintaa noin kymmenen vuoden ajan asuessani kentän vieressä Tapanilassa. Silloin vasta tutustuin kenttään tarkemmin ja huomasin, kuinka hienosta paikasta on kyse ja minkälaista historiaa siihen liittyy.”

 

Kiviniemi sanoo edelleen ihmettelevänsä alkuperäisessä asussaan säilynyttä funkislentoasemaa ja sen toimintaa: ”Malmin kentän arvo ei ole pelkästään vanhoissa rakennuksissa tai menneissä tapahtumissa, vaan edelleen elävässä, vireässä ja yhteisöllisessä ilmailutoiminnassa, johon osallistuu aktiivisesti mitä erilaisin joukko harrastajista ammattilaisiin. Olisi suuri menetys, jos näin merkittävä kansallisen historian monumentti ja elävän kulttuuriperinnön keskus katoaisi. Toivon, että kuvillani voin herättää ajatuksia Helsingin ainoan lentoaseman, Helsingin todellisen helmen merkityksestä.”

 

Kiviniemen kuvat kertovat myös Malmin lentoaseman monipuolisesta, mutta liian vähän tunnetusta toiminnasta: ”Kenttä on tärkeä kaikelle pääkaupunkiseudun aikatauluttomalle lentoliikenteelle, lentokoulutukselle ja huoltotoiminnalle, ei pelkästään tuhansille harrastajille ja lähialueen asukkaille virkistysalueena. Tulevaisuus tuo kentälle vielä enemmän mahdollisuuksia.”

 

Avoinna arkisin ma–pe 9–20 ja la 9–18

Yhteistyössä valokuvaaja ja Helsingin kulttuurikeskus

Näyttelyn toteuttamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto

 

http://www.malmitalo.fi/tapahtuma/87858A5A3130B38A3AD8169CA0B8F8F3/fi/Sampo_Kiviniemi

 

 

Kaikki näyttelyn kuvat voi katsoa täällä: https://goo.gl/photos/vNioHX3isNK6JU967 (Huom: Sivu ei toimi Internet Explorer -selaimella)

 

Nayttelyjuliste2016.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään