Ilkka Mäkelä

Twin Otter-vesikoneella aloitetaan reittiliikenne Tanskassa

11 viestiä aiheessa

Tanskalaisen Nordic Seaplanes-yhtiön puuhamiehillä on ollut jo joitakin vuosia vireillä suunnitelma aloittaa vesikonereittiliikenne Kööpenhaminan ja Århusin välillä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että sopiva koneyksilö on löytynyt, sen kunnostus lopuillaan ja kaikki tarvittavat luvat on saatu, joten liikenne aiotaan saada käyntiin huhtikuussa. Koneyksilö OY-NSA (msn 577) oli aikaisemmin Iranin rekisterissä tunnuksella EP-IOP noin 36 vuoden ajan, ennenkuin tanskalaiset ostivat sen. Kone on kauttaaltaan kunnostettu ja siihen asennettu kellukkeet Sveitsissä. - Lupien saamiseen kaikilta viranomaisilta meni 4 vuotta, mikä osoittaa sen, että tällainen toiminta Skandinaviassa ei ole ihan jokapäiväistä kauraa. Nettisivu on auki, mutta siellä ei toistaiseksi ole juurikaan muuta kuin yhtiön logo.

 

Kööpenhaminan sataman ja Århusin sataman välinen etäisyys linnuntietä on noin 160 km ja matkaan arvioidaan kuluvan alle tunti. Yhdensuuntainen lippu maksanee 1500 DKK eli melko tarkkaan 200 €. Päivittäin ajatellaan lennettävän 5 edestakaista lentoa.

 

The route, which will operate up to 5x daily, will employ a DHC-6-300 Seaplane known to be OY-NSA (cn 577)

 

The new route has taken some four years to be approved pending the green light from the Danish coastal, seafaring, fishing and traffic authorities, as well as the police.

 

“It took an incredible amount of time, but the authorities have been enormously positive and forthcoming at all times,” Rune Balle, the head of the project, told Ingeniøren newspaper.

 

“We have the plane, the pilots, mechanics and all the approvals, so we expect to be airborne by April.

 

http://www.ch-aviation.com/portal/news/43093-denmarks-nordic-seaplanes-to-launch-in-spring-2016

 

http://cphpost.dk/news/seaplane-route-to-open-from-copenhagen-to-aarhus.html

 

http://seaplanes.dk/

 

Kuva koneesta uusine kellukkeineen ja maalauskuvioineen, otettu huollon yhteydessä Sveitsissä, löytyy täältä, mainosten alapuolelta:

 

http://twinotterspotter.blogspot.fi/

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten tanskalaisen Nordic Seaplanesin nettisivujen etusivullakin lukee, yhtiö aloittaa kaupalliset vesikonereittilennot Århusin ja Kööpenhaminan välillä huomenna, 25.5.

 

Nordic Seaplanes (Aarhus) has set a tentative launch date of May 25 for its maiden revenue flights. The start-up will offer a 4x daily (weekdays only) return service between waterdromes at each of Aarhus and Copenhagen using its DHC-6-300 seaplane OY-NSA (msn 577).

 

http://www.ch-aviation.com/portal/news/46427-denmarks-nordic-seaplanes-to-launch-this-week

 

http://www.seaplanes.dk/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saa nähdä, menestyykö. Vähän vajaat kolme tuntia näyttää olevan nopeimmat junat Århus - Kööpenhamina välillä; onhan siinä selvä ajansäästö. Aikaisemmin oli myös lautta Århusista Kalundborgiin ja sieltä juna (n. 1 h 20 min) Kööpenhaminaan, saattoi olla jopa nykyistä junayhteyttä nopeampi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tanskalaisen Nordic Seaplanes-yhtiön puuhamiehillä on ollut jo joitakin vuosia vireillä suunnitelma aloittaa vesikonereittiliikenne Kööpenhaminan ja Århusin välillä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että sopiva koneyksilö on löytynyt, sen kunnostus lopuillaan ja kaikki tarvittavat luvat on saatu, joten liikenne aiotaan saada käyntiin huhtikuussa.

 

Tämä ketju oli jäänyt huomaamatta, tai sitten unohtunut...

 

Mutta kerrankin joku homma näköjään toimii ?!?  :o

 

Satuin huomaamaan

 

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/oy-nsa

 

liikenteen tänään, ihan livenä matkalla kohti EKCC. FR historiasta näkyy että se tosiaankin toimii nyt.

 

Onko kukaan foorumilta käynyt testaamassa ?

 

S

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nordic Seaplanes on ilmoittanut aloittavansa lennot uudelleen tänään noin 2 kk huoltotauon jälkeen. Aluksi lennetään arkisin 3 edestakaista lentoa päivässä. Tämän päivän sää ei ole suosinut, Århusissa on ollut yli 30 solmun puuskia pitkin päivää, Kööpenhaminassa aina 40 solmuun asti.

 

In a statement issued earlier this week, Nordic Seaplanes said flights between Aarhus and Copenhagen would resume on Wednesday, February 22.

 

It is recalled the Danish virtual carrier suspended all flights in December to allow DHC-6-300 OY-NSA (msn 577), which is wet-leased from Croatia's European Coastal Airlines (WL, Split), to undergo routine maintenance in Altenrhein, Switzerland.

 

http://www.ch-aviation.com/portal/news/53564-denmarks-nordic-seaplanes-to-resume-flights-this-week

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FR24:n mukaan Nordic Seaplanesin Twin Otter OY-NSA on lentänyt käytännössä kaikki lentonsa aikataulun mukaisesti, vain yksi lento näyttäisi laskeutuneen Kööpenhaminassa vesilaskeutumisen sijasta Kastrupin kentälle. Yhtiö on vaihtanut operaattoria, uusi operaattori on sveitsiläisessä omistuksessa oleva Zimex Aviation.

 

Generelle vilkår for befordring med NORDIC Seaplanes A/S opereret af Zimex Aviation.

 

http://www.seaplanes.dk/generelle-vilkaar/

 

http://www.zimex.com/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä ketju oli jäänyt huomaamatta, tai sitten unohtunut...

 

Mutta kerrankin joku homma näköjään toimii ?!?  :o

 

Voisikohan vastaava homma toimia myös esim. Espoon Keilaniemen ja Tallinnan Linnahallin välillä? Keilaniemeen olisi aika näppärä tulla Helsingistäkin metrolla, jos se joskus valmistuu.

 

Paljonko Twin Otter tarvitsee vapaata vettä nousuun ja laskuun?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Voisikohan vastaava homma toimia myös esim. Espoon Keilaniemen ja Tallinnan Linnahallin välillä? Keilaniemeen olisi aika näppärä tulla Helsingistäkin metrolla, jos se joskus valmistuu.

 

Olisi ainakin hienoa jos voisi, tiedän että tallinnan päässä sekä satamaoperaattori että ilmailuviranomainen olisivat toiminnalle suopeita, sikäli kun ovat mm. raivanneet satamasta tilaa vesikonetoimintaa varten, vaikka se on ollut vain yleisilmailua. Kaupungissahan on myös alan museo, http://meremuuseum.ee/lennusadam/en/

 

Matka on luokkaa 45 mailia, eli koneella se menisi puolessa tunnissa rullauksineen, linda line on tunnin verran hitaampi vaihtoehto.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tanskalainen Nordic Seaplanes on saanut Kööpenhaminan ympäristöviranomaisten jatkoluvan jatkaa toimintaansa vuoden 2019 loppuun. Pysyvää lupaa on odoteltu jo 2  vuoden ajan. Århusin osalta luvat ovat kunnossa.Ohessa käännös yhtiön tiedotteesta:

Lainaa

NORDIC Seaplanes continues for a minimum of one year!

The City of Copenhagen's Technical and Environmental Management has extended the current license of NORDIC Seaplanes by one year. This means that the successful domestic route between Aarhus and Copenhagen will continue as a minimum throughout 2019.
The water company is still waiting for the Environment and Food Appeals Board's consideration of the Copenhagen City's rejection of the company's application for permanent environmental approval. The application has been under treatment for almost 2 years now, and it is not known when it will be decided. In the absence of a decision and under pressure due to the expiry of the current approval until March 2019, the water company sought a temporary extension, and that is the one that has now fallen in place.

The environmental approval of the municipality of Aarhus and all other necessary permits for the future has already been received by the company in 2017.

22 jobs saved and faith in the future
On Friday, October 5th, it became a joyful day for the 22 employees at NORDIC Seaplanes.

"The decision means that we can fly on the same level in 2019 as now," says Director Lasse Rungholm. "The workplaces have been rescued so far and that is great, but of course we can not defend to go out and invest 30 million. In the extra flight we otherwise need to better serve our many passengers, we still do not know if we can even use it. "

"The occupancy rate on today's first and last departures is usually between 90-100% and we have now flew more than 29,000 passengers on the route. Of course we are proud of it, but it also shows that there is a need for an extra flight and more departures - especially tomorrow and evening. However, it is still awaiting the coming decision. "

Siis, yhtiö työllistää 22 henkilöä ja on lennättänyt tähän mennessä yli 29000 matkustajaa. Päivän ensimmäiset ja viimeiset vuorot ovat olleet 90-100 %:sesti täyteen buukattuja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään