Mikko Sokero

Al-Jazeera: Brittikoneen alasampuminen videoitiin

1 viesti aiheessa

Al-Jazeera: Brittikoneen alasampuminen videoitiin

 

Dubai/Lontoo, 31.1. Ulkomaat stt 282

 

Arabiankielinen al-Jazeera tv-kanava esitti maanantaina videonauhoituksen, jonka väitetään näyttävän Irakissa pudonneen brittiläisen kuljetuskoneen alasampumisen.

 

Nauhalla joukko miehiä ampuu ohjuksen, minkä jälkeen etäämmällä nähdään räjähdys. Myöhemmin nauhalla esitellään myös lentokoneen jäänteiltä näyttävää, maassa savuavaa romua.

 

Al-Jazeera sanoi saaneensa nauhan iskun ääriryhmältä, joka on toimittanut tv-kanavalle videoita myös aiemmin tekemistään iskuista Irakissa.

 

Hyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui aiemmin maanantaina myös Ansar al-Islam järjestö. Sen nimissä tehdyt ilmoitukset ovat kuitenkin uutistoimisto Reutersin mukaan osoittautuneet aiemmin perättömiksi.

 

Britannia puolustusministeri Geoff Hoon ilmoitti maanantaina, että ilmavoimien kuljetuskoneen maahansyöksyssä sunnuntaina katosi yhteensä kymmenen ihmistä ja että heidän uskotaan kuolleen.

 

Hoon totesi olevansa tietoinen raporteista, joiden mukaan kone oli saatettu ampua alas. Hän ei kuitenkaan halunnut tehdä johtopäätöksiä putoamissyystä ennen tutkimusten valmistumista.

 

C-130 Hercules -kone syöksyi maahan Bagdadin luoteispuolella ollessaan matkalla Baladin kaupunkiin.

 

(STT-Reuters-AFP)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään