Ismo Nurmi

Finavia Onttolan perinnevitriiniä vastaan

14 viestiä aiheessa

Keskiviikon sanomalehti Karjalaisessa uutisoitiin hätkähdyttävästi, kuinka juuretonta ja yksioikoista johtaminen voi nykyisin olla. Onttolan lentoasemalle paikallisen Ilmasillan toimesta järjestetty perinnevitriini ei Finavian edustajan mukaan kuulu nykyaikaan ja on näin ollen poistettava. Pienen tilan vievässä vitriinissä on esitelty esinein ja kuvin lentokentän rikasta historiaa ja kentän alkuperäistä käyttötarkoitusta - jota ilman Finaviakaan ei kenttää operoisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomalaiset ovat hyviä kunnostautumaan oman historiansa hävittämisessä. Syynä häpeä, rahapula, tärkeily, vallanhimo, mikä lie? Kannattaisi kuitenkin käydä hakemassa oppia sivistysmaista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vanhana Joensuulaisena tällaista on vaikea ymmärtää. Kun kyse ei edes ole rahasta vaan periaatteesta. Toki arvostan Finavian päätöksentekijää, hänellä on täysi oikeus olla mitä mieltä tahansa. Osoittaisi kuitenkin häneltä suoraselkäistä herrasmiesmäisyyttä tulla reilusti esiin tänne foorumille ja perustella kantansa. Itse koen asian siten, että Onttolan lentokentällä on kunniakas historiansa eikä sen  häivyttäminen lentoaseman tiloista saisi olla yksinomaan Finavian sisäinen asia, kun se vitriini kerran on jo sinne saatu. Jos vitriinin ulkoasu tai sisältö ei kaikin osin Finaviaa miellytä, ne asiat uskoakseni voidaan aina parantaa. Mutta sisällöllinen asiakokonaisuus on selkeästi ilmailukulttuurin vaalimista. Jos Finavian operatiivinen johto sen vitriinin kuitenkin haluaa poistaa, toivon, että ainakin Finavian hallitustasolla ilmailun perinteiden kunnioittaminen lentoasemalla koetaan yhtä arvokkaaksi kuin maamme muunkin historian ja kulttuurin vaaliminen.

 

Seppo     

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Osoittaisi kuitenkin häneltä suoraselkäistä herrasmiesmäisyyttä tulla reilusti esiin tänne foorumille ja perustella kantansa.

 

Mahtaakohan kyseinen henkilö edes tietää tällaisen foorumin olemassaolosta? Ja jos tietääkin, tämä ei liene virkamiehen näkökulmasta kovinkaan tärkeä paikka, ei tällä ole mitään virallista statusta.

 

En ole joensuulainen enkä minkään ilmasillan tai ilmakillan jäsen, mutta jos olisin, koettaisin ensin puhua ko. päättäjälle järkeä ja jos siitä ei ole apua, etsisin kyseiselle vitriinille toistaiseksi uuden sijoituspaikan, josta sen voisi helposti siirtää takaisin, jos ja kun tuuli kääntyy. Ei liene ensimmäinen kerta, kun näin on jouduttu menettelemään.

 

Mikko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Ja jos tietääkin, tämä ei liene virkamiehen näkökulmasta kovinkaan tärkeä paikka, ei tällä ole mitään virallista statusta.

 

Finavia Oyj:ssa ei työskentele virkamiehiä, eikä se ole viranomainen. Yhtiö on "virallisuudeltaan" aivan samalla tasolla kuin tämä foorumi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun on viimevuosina seurannut noita tapahtumia ja kannanottoja Finaviassa niin on tullut mieleen että onkohan siellä vakava laajalle levinnyt "sisäilmaongelma" pääkonttorilla.

 

Sippo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Finavia Oyj:ssa ei työskentele virkamiehiä,

 

Ei ehkä paperilla virkamiehiä mutta 100% valtio-omisteisen puljuun "hommiin" menevän pitää olla henkisesti täysi virkamies. Ja se virkamiehen henkinenkään olotila ei ole mitenkään positiivinen ominaisuus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kysyn, kun en tiedä:  Kuka oli se Finavian toimihenkilö joka on määrännyt (?) vitriinin poistettavaksi?

Toivon että asiassa ei ole vielä tapahtunut mitään peruuttamatonta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämän verran asiasta kerrotaan Karjalainen-lehden nettiversiossa:

 

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/92243-pommikonemuistolle-tulossa-haato-lentokentalta

 

Osittainen lainaus, hieman lisää tekstiä löytyy yo. linkistä:

 

Finavian Itä-Suomen aluejohtaja Raija Niskanen sanoo, että lentoaseman remontin yhteydessä muistomerkin soveltuvuutta yleisötiloihin on arvioitu uudelleen.

 

Vitriinin keskiössä on kesäkuussa 1944 tuhoutuneen pommikoneen roottorinnapa.

 

Vitriini piti poistaa lentoasemalta jo viime keskiviikkona, mutta siirto on vielä tekemättä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisiko olla myöhäisherännäinen stalinisti joka miettii asioita näin.Toivon koko sydämmestäni ettei tällaiset koskaan unohdu, itse en unohda.Kunniapaikalla tuollaisen kuuluu olla.Tuollaiset päätökset muistuttaa lehdissä ollutta lapinkolttujuttua.

 

Toisaalta pitäisikö stalinisteiltä ym. idän tietäjiltä pyytää anteeksi, siellä kuitenkin muistavat ja ehkä jopa arvostavat veteraanejaan ja heidän muistoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisiko niin, että vitriinin käsityöläismainen ilmentymä ei sovi nykyaikaisen lentoliikennebisnestä kolmen tytäryhtiön avustamana pyörittävä dynaamisen julkisen osakeyhtiön hapatukseen?

 

Joskus vuonna 2000 jotain? Helsingin Sanomissa julkaistiin erään lennonjohtotehtävissä toimineen, ehkäpä Esan en enää muista? (Tunnustatko  ;D) mielipidekirjoitus Bremerin Wäiskin Junnun olemattomasta esittelyplakaatista. Sain silloisesta pääkonttorista soiton museolle, että asia on hoidettava heidän piikkiinsä välittömästi kuntoon lopullisen pysyvästi päälentoaseman arvoon soveltuvalla tavalla sopivin materiaalivalinnoin. Tilasin koneen ripustustolppaan peilipinnalle kiiloitetun 5 mm ruostumattomastateräksetä valmistetun laatan 10 000 markalla. Kelpasi, mutta missä sekin nyt lienee?

 

Ehdottaisin onttolalaisten ottavan pikaisesti yhteyttä virman nykyiseen pääkonttoriin yhtenäisen habituksen ja graafisen ilmestyksen luomiseksi ka. esineelle - ilmeen joka sopii vaativammallekin matkaajalle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käväisin tänään päivällä lentoasemalla ja vitriini oli nyt sieltä poistettu.  :-\

 

Itäisessä naapurissa on ollut tapana muuttaa historiaa todisteita hävittämällä  :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään