newsBot

Ilmavoimat harjoittelee Vilkku-harjoituksessa ympäri vuorokauden

1 viesti aiheessa

Karjalan lennosto järjestää 16. - 18. marraskuuta Vilkku-lentotoimintaharjoituksen. Harjoitusalueena on Kuopion ja Kajaanin välinen alue, joka on itä - länsi -suunnassa leveydeltään noin 200 kilometriä.

 

 

1

Harjoituksessa lennetään Ilmavoimien lentokoulutusohjelman mukaisia lentoja ja harjoitellaan ympärivuorokautista toimintaa. Harjoitukseen sisältyy valoisaan aikaan matalalentotoimintaa.

 

Vilkku-harjoitukseen osallistuu yhteensä 22 Hornet-monitoimihävittäjää, joista valtaosa toimii Karjalan lennoston Rissalan tukikohdasta käsin. Satakunnan ja Lapin lennostot osallistuvat harjoitukseen 3 - 4 koneella Pirkkalan ja Rovaniemen tukikohdista käsin.

 

Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 16.11. kello 15 jatkuen keskeytyksettä ympäri vuorokauden keskiviikkoon 18.11. kello 22:een saakka.

 

Lentokoneet käyttävät harjoituksessa soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina muutaman sekunnin kestävinä valoilmiöinä.

 

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

 

Lisätietoja harjoituksesta antaa harjoituksen johtaja majuri Aki Väisänen, p. 0299 800 (vaihde).

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään