Rolf Niemi

PCI e väylien yhteensopivuus

7 viestiä aiheessa

Kehitys kulkee ja minä en enää oikein pysy matkassa. Nykyinen jo iäkäs näytönohjaimeni on kenties saavuttanut elinkaarensa päätepisteen ja olisi aika harkita korvaajaa. Ongelma on kuitenkin se, että emolevyssä on PCI e 2.0 x16-väylä ja kaikissa saatavilla olevissa näytönohjaimissa (nVidia GeForce) näyttäisi olevan väylänä PCI e 3.0.

 

Katselin netistä tietoa asian johdosta, mutta en löytänyt mitään järkevää ja siksipä ajattelin kysyä asiaa täältä, josta saa asiallista tietoa eli kysymys kuuluu:

 

Onko PCI e 3.0-väyläinen kortti yhteensopiva alaspäin PCI e 2.0-korttipaikan kanssa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhteensopiva on, mutta ota kuitenkin huomioon se, että mikäli hankit näytönohjaimen, joka hyödyntää uudempaa standardia et saa sitä tuossa vanhassa väylässä välttämättä  toimimaan maksiminopeudella.

 

Täällä lisää PCI E-väylistä: https://fi.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

 

Pekka

 

Moi Pekka!

 

Joo - luin tuon kyllä jo aikaisemmin ja kysymys askarruttikin minua ja sitä se tekee edelleen. EI oikein hotsittasi alkaa ostelemaan emolevyjä, uusia muisteja ja prossua vaan sen takia, että saisi näytönohjaimen vaihdettua. Viilasin äsken vähän BIOS-asetuksia ja nyt näyttäisi simu taas toimivan.

 

Ongelmana on tässä parin viimeisen kuukauden aikana (siitä lähtien kun tuo kirottu WIN 10-päivitys käväisi pöytäkoneella, jonka poistin eli asensin WIN 7 takaisn asennuslevyltä) on ollut epäsäännöllisen säännöllinen BlueScreen simuillessa. Ensiin kuulokkeista kuuluu suhinaa ja sen perään voimas tasainen surina, näyttö pysähtyy ja kas BlueScreen. Lämmöt oli viimeksi eilen näyttiksellä 53 astetta pari minuuttia ennen BSDO:ta. Kaikki on putsattu säännöllisesti ja niin pois päin.

 

Aikani pohdittuani päättelin vanhoilla aivon risoillani, että ongelma saattaa olla näytönohjain - en tiedä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

2.0x16 väylässä ei ole mitään ongelmaa eikä se ole pullonkaulana.

 

Kannattaa selvittää aiheuttaako näyttis varmuudella bluescreenit vai kenties jokin muu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

2.0x16 väylässä ei ole mitään ongelmaa eikä se ole pullonkaulana.

 

Kannattaa selvittää aiheuttaako näyttis varmuudella bluescreenit vai kenties jokin muu.

Aivan - toinen vaihtoehto BlueScreeniin saattaa olla Simconnect. Asia on niin, että minulla on FSMap että AIvla Softin EFB läppärissä, jossa käyttiksenä on WIN 10 ja pöytäkoneella taas WIN 7. Lähes aina yhteys katkeaa jompaa kumpaa lisäriä käytettäessä ja esim. FSMap pitää käynnistää monta kertaa uudestaan ja EFB vastaavasti hakee itse automaattisesti yhteyden - vika jota ei ennen ole ollut.

 

Tapahtumienvalvonnassa on mainintoja verkkoyhteys-ongelmista eli vika saattaisi olla siis Simconnect.

 

Tein äsken pari tuntisen retken ilman FSMappia välillä PANC - McCarthy eikä ollut mitään ongelmia vaikka näkyvyys oli melko huono (ActiveSky Next) REXin tekstuureilla. Simuna on FSX SE, joka toimii box-versiota huomattavasti sulavammin ilman tweikkejä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään