Sami Puro

Finnair tilaa A340- ja A350-koneita

1 373 viestiä aiheessa

FINNAIR SITOUTUU KASVUUN KAUKOLIIKENNELAIVASTON UUDISTUKSELLA

 

Finnair hankkii 12 uutta Airbus-laajarunkokonetta uudistaessaan kaukoliikennelaivastonsa. Koneista yhdeksän on A350- ja kolme A340-mallia. Aasian-liikenteen voimakkaan kasvun vuoksi A340-koneet hankitaan jo vuosina 2007–08.

 

Airbus A350 on täysin uusi konetyyppi, joten uudet koneet liittyvät Finnairin laivastoon vuonna 2011. Tilauksen arvo nousee yli miljardiin euroon. – Kyseessä on Finnairin historian mittavin laivastouudistus. Vuoteen 2009 mennessä kaukoliikenteen laivastossamme on jo vähintään kymmenen konetta. Päätös kuvastaa luottamustamme ja sitoutumistamme Aasian-kasvustrategiaamme. Pystymme avaamaan uusia kohteita sekä lisäämään lentovuoroja kovimman kysynnän kohteisiin. Kiinan ohella olemme tekemässä uusia avauksia myös Japanin- ja Intian-liikenteessä, Finnairin pääjohtaja Keijo Suila sanoo.

 

Ensi vuonna kaukoliikenteen nykyistä seitsemän lentokoneen Boeing MD-11 -laivastoa pyritään vielä kasvattamaan yhdellä lisäkoneella Aasian-liikenteen lisääntyvän kysynnän tyydyttämiseksi. MD-11 -koneet poistuvat Finnairin laivastosta kevääseen 2012 mennessä.

 

 

Konevalinta yhtenäistää Finnairin laivaston

 

Airbus A350-900 on uuden sukupolven laajarunkoinen kaukoliikenteen lentokone, jonka tuotanto alkaa vuonna 2010. Konetyypin valintaan vaikuttivat pääoma- ja toimintakustannusten edullisuus vaihtoehtoihin verrattuna. Uuden teknologian Airbus A350 -kone kuluttaa polttoainetta kolmanneksen vähemmän matkustajaa kohti kuin nykyiset Boeing MD-11 -koneet.

 

Finnairin tilaamat yhdeksän 314-paikkaista konetta luovutetaan yhtiölle vuosina 2011–13. Lisäksi Finnairilla on optiot neljään lisäkoneeseen.

 

Airbus A340 -kone on yksi yleisimpiä kaukoliikenteen konetyyppejä. Finnairin tilaamissa A340-300E -koneissa on tämän konetyypin uudenaikaisin 303-paikkainen matkustamo ja kehittyneimmät moottorit. Finnairilla on mahdollisuus nyt sovituin ehdoin tilata lisää näitä koneita. – Konehankinnat ovat joustavia, joten pystymme sovittamaan kaukoliikenteen kapasiteetin kysynnän ja reittiverkoston kehittymiseen. Voimme hyödyntää lisätilausoikeuksiamme, ottaa osan koneista määräaikaisilla sopimuksilla, siirtää tarvittaessa joitakin tilauksia tai vaihtaa tilauksia pienempiin, noin 250-paikkaisiin koneisiin, vuoden vaihteessa Finnairin toimitusjohtajana aloittava Jukka Hienonen toteaa.

 

Airbus-valinta yhtenäistää Finnairin kaukoliikenne- ja Euroopan-laivaston, mistä syntyy etua miehistönkäytössä ja koneiden huollossa. – Laivastojen yhteensopivuus on luonnollisesti ollut yksi merkittävä tekijä valintaa tehdessämme. Siirtymävaiheen jälkeen reittiliikenteen laivastossamme on kaksi koneperhettä, Airbusin laajarunkoisia ja kapearunkoisia koneita sekä pienempiä Embraer-koneita, Hienonen sanoo.

 

 

Moderni laivasto tuo monia hyötyjä

 

Finnair on uudistanut laivastoaan vuodesta 1999 lähtien. Euroopan-liikenteeseen ja kotimaan pitkille reiteille hankittiin viiden vuoden aikana 29 Airbus A320 -perheen konetta, joita on kolmea eri kokoa. Päättyneen Airbus-ohjelman jälkeen käynnistettiin tänä syksynä pienemmän konetyypin Embraer-hankintaohjelma, jolla hankitaan 16 kappaletta 76–100-paikkaisia koneita Euroopan- ja kotimaan liikenteeseen. – Laivastorakenteella saamme joustavuutta kapasiteetin hallintaan. Viimeisen kuuden vuoden aikana puolet Finnair-konsernin 70 koneen laivastosta on uudistettu. Toteutimme miljardin euron kalustouudistuksen toimialan historian vaikeimpien vuosien keskellä. Yhtiö on tänä päivänä nettovelaton ja taloudeltaan terve. Voimme luottavaisina lähteä edessä oleviin investointeihin, pääjohtaja Suila toteaa.

 

Osana kalustouudistusta Finnair poistaa vuoden 2006 kesään mennessä loput Boeing MD-80 -koneet. – Ensi kesään mennessä laivastomme on yksi Euroopan nykyaikaisimpia. Moderni kalusto lisää merkittävästi ekotehokkuuttamme. Uudet lentokoneet ovat vähäpäästöisempiä ja kuluttavat polttoainetta

vähemmän kuin vanhemmat koneet, Jukka Hienonen sanoo.

 

 

Laajentuminen itään avain kannattavaan kasvuun

 

Finnair on määrätietoisesti kasvattanut Aasian-lentojensa määrää vuodesta 1999. Finnairilla on yli 40 viikoittaista lentovuoroa Aasian-kohteisiin. Jo neljännes yhtiön reittiliikenteen tuotoista tuleekin Aasian-liikenteestä. Viimeksi syyskuun alussa avattiin kolmesti viikossa lennettävä reitti Kiinan Kantoniin. Finnair lentää Kiinaan ja Bangkokiin kahdesti päivässä sekä Japaniin päivittäin. Jo aiemmin tänä vuonna yhtiö ilmoitti avaavansa ensi kesänä uusina kohteina lennot Nagoyaan Japaniin ja Delhiin Intiaan. – Aasian kansantaloudet kasvavat nopeimmin maailmassa. Tämä heijastuu aina myönteisesti myös matkustuskysyntään. Väestöpohja antaa perusteet lähes rajattomalle kasvulle. Haluamme kuitenkin kasvaa idän suunnassa harkitusti, mutta hyödyntää jatkuvasti avautuvat uudet mahdollisuudet, Hienonen toteaa.

 

Finnair on taloudelliselta terveydeltään ja tuloskehitykseltään Euroopan lentoyhtiöiden ehdotonta kärkeä. Laajentuminen Aasian markkinoilla antaa Finnairille selkeimmän kasvupotentiaalin kilpailijoihin verrattuna. – Finnair on jo nyt merkittävimpiä lentoyhtiöitä Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä. Avaamme jatkossa yhdestä kahteen uutta kohdetta vuosittain. Panostus kaukoliikenteeseen on avain kestävään kannattavaan kasvuun myös tulevaisuudessa. Tarjoamme lyhyimmät ja nopeimmat yhteydet kahden mantereen välillä. Laajentumisemme vahvistaa Helsingin asemaa porttina idän ja lännen välillä, Hienonen toteaa.

 

Finnair Oyj

Viestintä

7.12.2005

 

Lisätietoja:

 

Lehdistötilaisuudessa tänään 7.12.2005 klo 16.15, Hotel Kämp, Peilisali, Pohjoisesplanadi 29, Helsinki. Paikalla Airbus Industrien ja Finnairin ylin johto.

 

Kuvia Airbus A350-900 koneesta Finnairin tunnuksin saatavilla osoitteesta: http://www01.finnair.com/faye/photobank/index.asp

Tekniset tiedot saatavilla Airbus Industrien sivuilta osoitteesta: http://www.airbus.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vautsi vau! Tulipa ihan yllätyksenä.  :laugh: Olenkin ajatellut, että olisi mahtavaa jos Finnairilla olisi myös näitä isoja busseja.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulihan se sieltä sekin uutinen :)

 

Hieno homma.

 

 

Eräs kysymys hieman aiheen ohi... Paljonko yhden koneen lisääminen laivastoon suurinpiirtein vaatii lisää miehistöä? Miehistöllä tässä tarkoitan nimenomaan sielä konttuurin puolella istuvia pilotteja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oho, hieno uutinen!  Pari vuotta ja A340 pyörähtelee EFHK:lla  :)

 

Edit: ja ihan mukavan näköinen pressikuvissakin, varsinkin tuo A350.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oho, nytkö ne jo ilmoitti.

 

Aika jännä että ottivat hitaita A340:a. Miksi kaikki ei kaikki ole A350:a?

 

Nyt jäädään odottelemaan bojoing miesten vuodatusta.

 

Edit: Taitaa olla toimitusaikataulun takia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oho, nytkö ne jo ilmoitti.

 

Aika jännä että ottivat hitaita A340:a. Miksi kaikki ei kaikki ole A350:a?

Tuo A340 on varmaan sen takia että tarvii koneita laajentumiseen aika pian...GE mottiset MD11:t kun on aika kiven alla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aika jännä että ottivat hitaita A340:a. Miksi kaikki ei kaikki ole A350:a?

 

Siksi (varmaankin) koska A350:n käyttöönotto kestää vielä 5 vuotta ja MD-11:a ei enää löydy, ja kuitenkin lisää kalustoa tarvitaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli hieman "tomorrow never dies - huomisen uutiset jo tänään" -fiilis kun osui tuo juttu katseeseen. Odottelin uutisia laajarunkolaivaston suhteen vasta joskus vuosien kuluttua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinä on moni kummissaan, kun MD11:n nousukulmaan tottuneita silmiä aletaan hieroa A340:n kyydissä...on meinaan laiskahko kone ;)

 

Joo ne on melko veteliä vehkeitä. Viime reissulla ihmettelin miksi ne ei pistä hanikoita kaakkoon kun lennettiin pinnoilla vain 830km/h, mutta huomasin että ollaankin A340:n kyydissä. ;)

 

Edit: Finnair säästää varmasti aika paljon koulutus yms. kuluissa kun jatkavat Airbus linjaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Bangkokissa huokaillut monta kertaa että nyt mennään 21R:n päädyssä olevaan rautahäkkyrään kun SAS:n, Swissin ja Turkishin 343:set lähtevät ja käyttävät lähes koko baanan. Hurjan näköistä.

 

Itselle nuo 343:t hieman pettymys, vuonna 2007 tuo vuonna 1993 ensilentonsa tehnyt kone on jo vanha.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luin Finnairin sivuilta tuon tiedotten ja siellä puhuttiinn A340-300E:stä. Mikäs tuo E tyypi on kun itse en ole nähnyt kuin X:ää siellä perässä? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

  Vautsi...!

 

Hieno uutinen kerrassaan,vaikka Boiengista pidänkin hiukan enemmän,mutta voihan se mieli muuttuakin ???.Onhan se mukavaa,kun ottivat hiukan ympäristöystävällisemmän ja hiljaisemman koneen(A340).

 

Milloin tuo 350 on esitelty ja onko se edes koelentovaiheessa vielä,ei taida olla?

 

On se mahtava kone tuo 340... :P,vaikka en ole livenä nähnytkään,mitä nyt simussa... ::)

 

 

T.Jukka

 

Hieno päivä,kun alkoi tuo 3 viikon lomakin juuri....(ja henkselit paukkuu,poikki...) :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luin Finnairin sivuilta tuon tiedotten ja siellä puhuttiinn A340-300E:stä. Mikäs tuo E tyypi on kun itse en ole nähnyt kuin X:ää siellä perässä?

 

"The heavier A340-300E is available in 271,000kg (597,450lb) and 275,000kg (606,275lb) max takeoff weights, their typical ranges with 295 passengers are 13,155km (7100nm) and 13,525km (7300nm) respectively. Power for these models is from 152.3kN (34,000lb) CFM56-5C4s (the most powerful CFM56s built). The first A340-300Es were delivered to Singapore Airlines in April 1996."

 

A340-300E - Operating empty 129,300-130,200kg (285,050-287,050lb), MTOW 271,000kg (597,450lb) or 275,000kg (606,275lb).

 

 

Tästä lainattu: http://www.airliners.net/info/stats.main?id=27

 

 

Milloin tuo 350 on esitelty ja onko se edes koelentovaiheessa vielä,ei taida olla?

 

Kuten tuossa tiedotteessa sanottiin, niin koneen tuotanto alkaa vasta v.2010.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nonii voi hemuli voi hemulien hemuli  :D:P

Saadaan EFHK:lle nelimottiset masiinat, loistavaa....vähän pettymys toi 343:nen...ku 345:sessa ois ollu kunnon kattilat...Mutta hyvä näin hyvä näin. A350:pisetkin kelpaa vallan mainiosti.

Hieno homma, tätä on odotettu ja tosiaan Finnairihan alottaa lennot Delhiin kohtapuolin, joten tuo Aasia kyllä on melkosen kasvuvoittosta aluetta!

Ei hemmetti, oon yli 30 vuotias ku noi A350:set tulee...voi hem.... :'( ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nonni.. tuleepahan vähän mielenkiintosempaa bongattavaa :P... pääsis nyt ylipäätään mitään bongailemaan niin olisin jo tyytyväinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mietippäs miten kivat kuvausmahdollisuudet aukeaa, kun toi nousee 22R:ltä.  ;)

 

Aivan....pärjää kohta kittilinssillä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eräs kysymys hieman aiheen ohi... Paljonko yhden koneen lisääminen laivastoon suurinpiirtein vaatii lisää miehistöä? Miehistöllä tässä tarkoitan nimenomaan sielä konttuurin puolella istuvia pilotteja.

Konetta kohden taitaa yleensä olla 5x2 eli 10 pilottia per kone.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sitten onkin mielenkiintoinen vaihe kun on 8 kpl MD-11 -koneita ja kolme 343:sta. Pitää tarkkaan selvittää kumpi omalla matkustusreitillä on.

 

Onkohan noilla ykstoistasilla ja busseilla samanlainen rullaava kierto kun nytkin vai onko 343 vain teityillä reiteillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Plääääääääh, jotain Airbusseja, voi voi voi voi..  :(  Kyllä se olis B777 ja B787 ne paremmat vaihtoehdot  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään