Petri Lehtovirta

Hallin entisestä varuskunta-alueesta kansainvälinen datakeskuspuisto

3 viestiä aiheessa

Jämsän Hallin entisestä varuskunta-alueesta tulee kansainvälinen datakeskuspuisto, kertoi sijoitusyhtiö NxtVn tiistaina.

 

Yhtiön tarkoituksena on tarjota myöhemmin tiloja ja palveluja erillisille datakeskuksille. Yhtiö aikoo aloittaa alueella nyt tekniset tutkimukset ja työt, joilla tilat saatetaan datakeskuksille sopiviksi.

 

http://www.ksml.fi/uutiset/talous/hallin-uusi-toimija-julkaistiin-taustalla-ex-ministeri/2118286

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

[edit; poistettu linkki ksml:n uutiseen]

 

Hieman erikoiselta tuntuu sijoittaa datakeskuspuisto Halliin harjulle, jossa ei ole suurten datakeskusten ("datakeskuspuistosta" useine konesaleineen puhumattakaan) taloudellisesti toimiakseen tarvitsemaa kylmää jäähdytysvettä, ainakaan varuskunnan vieressä. Sähkönjakeluverkkoakin ja muutakin infraa joutuisi luultavasti rakentamaan isolla rahalla, toisin kuin vaikkapa Kajaanissa, jonne CSC perusti palvelinkeskuksensa. Lisäksi ammattitaitoisen henkilöstön saaminen Hallin korpeen voi olla todellisuudessa hankalaa.

 

Kun asiaa hieman tonkii, löytyy aika kiinnostavia asioita; NxtVn on pieni investointiyhtiö, jolla on toimisto Hollannissa ja nyt myös Suomessa. Suomen toimisto on äskettäin perustettu ja sen osakepääoma on 2500 euroa http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/nxtvn+finland+oy/26127915. Toisaalta Suomessa toimii myös tämän vuoden puolella perustettu firma NxtVn Jämsä; http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/nxtvn+jamsa+oy/26801164, joka siis lienee vastuiltaan eriytetty firma. Eikä siinäkään omaa osakepääomaa ole enempää kuin sama 2500€, eli lain vaatima minimi. Kaupparekisterin mukaan molempien yhteysosoitteena on sama asianajotoimisto. Emofirman kotisivuilla ei mainita yhteyshenkilöitä, ja muutenkaan sivuilla tai muualtakaan ei juurikaan löydy informaatiota. http://nxtvn.co/contact.html.

 

Eipä olisi ensimmäinen kerta kuin myyntiä puuhannutta entistä ministeriä olisi höynäytetty tai muuten vain menetellyt taitamattomasti.

 

Meneeköhän kauankaan ennen kuin varuskunta myydään eteenpäin, ellei tätä jollain pykälällä estetä. Miksipä tyytyä kesämökkiin lentokentän lähestymislinjalla jos voi saada aidatun, entisen varuskunta-alueen ilmavoimien käyttämän huoltolaitoksen ja tukikohdan vierestä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Firman nettisivuille (nxtvn.com, nxtvn.co, nextvn.com ..jne) on saatu pari vuotta siellä olleen "under construction" bannerin sijasta "oikeaa" materiaalia (arkistokuva datakeskuksesta) näköjään vasta ihan viimeisen kuukauden sisällä. Ja mitään muutakaan tuosta ei oikein ole missään (domainit rekisteröity Egyptiin, mutta sieltä päinhän osa tuosta väestä oli).

 

Että ei voi sanoa että tuo olisi mikään 'maailmanlaajuinen sijoitusyhtiö' kuten tuo KSML mainostaa innostuneesti (usean vuokralaisen maailmanlaajuinen datakeskuspuisto, superkansainvälinen) ... Eli firman ensimmäinen projekti näköjään kyseessä, mutta hyvähän se vain on jos Suomeen tulee lisää tätä datakeskusosaamista ja toimijat keskittyvät tänne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään