Jouni Turunen

Miten parantaa näytönohjaimen laatua?

7 viestiä aiheessa

Hei! Juolahti tässä mieleen,että voiko kuvien laatua parantaa esim hakemalla näyttiksen päivityksiä tai jotain muuta? Uutta näyttistä en viitsisi ostaa kun kohta tulee uusi kone,mutta pistäkääpä jotain vinkkejä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos tarkoitat kuvankaappauksen laatua, niin sitä voi parantaa paljon pistämällä kaikki asetukset tappiin kuvan oton ajaksi, vaikka ruudunpäivitysnopeus laskisikin sillä lentokelvottomaksi.

 

Jos taas tarkoitat ihan lentämistä, niin kyllä se on mahdollista, että ajuripäivitus parantaa vauhtia. Ko0rtin tullessa markkinoille ajurit eivät koskaan ole loppuun astiu viilatut, nykyinen kilpailu estää sen. Ensin pitää saada kortti nopeaksi 3DMarkilla, jotta se pärjää testeissä, sillä testivoittaja myy. Vasta sitten ehditään ruveta virittämään ajuria toimimaan oikeissa ohjelmissa.

 

Toisaalta, koska kysymyksestäsi päätellen sinulla ei ole ihan uusi näyttökortti, ei ole hyödyksi laittaa sille kaikkein uusinta ajuria, koska uusimmissa paketeissä ei enää niin keskitytä vanhempiin korteihin, ja mukaan saattaa pujahtaa jotain toimintaa haittaavaa. Ainakin Gainward kertoo sivuillaan mikä ajuriversio on millekin piirille lopullinen. Varmaan muutkin korttivalmistajat tekevät samaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta se taas ei vaikuta, kuvanlaatuun mitenkään.

 

Pahimmillaan jopa heikentää/vahingoittaa sitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta jos näyttiksen kellottamisella saa paremmat graffa-asetukset niin parantaahan se ??? :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään