newsBot

Finnair peruu 16 kotimaan lentoa perjantain mielenilmauksen vaikutusten vuoksi

3 viestiä aiheessa

Finnair joutuu ammattiyhdistysten mielenilmauksen vuoksi perumaan 16 kotimaan lentoa. Finnair pyrkii lentämään kaikki muut lentonsa, mutta Helsinki-Vantaan lentokentän rajallisen toimintakyvyn vuoksi perjantain lentoihin on odotettavissa merkittäviä viivästyksiä.

 

Finnairin liikenneohjelmassa perjantaina 18.9. on yli 350 lentoa, joista 15 nyt joudutaan perumaan. Finnair peruu myös yhden lennon torstailta 17.9.2015. Lista perutuista lennoista on tämän tiedotteen lopussa ja se löytyy myös Finnairin sivulta http://www.finnair.fi/info.

 

Yksittäiset lisäperuutukset ovat vielä mahdollisia perjantain aikana, ja tiedot niistä päivittyvät osoitteeseen http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist perjantain aikana. Finnair viestii peruutetuista lennoista asiakkaille myös tekstiviestein ja sähköpostitse.

 

Merkittävimmän pullonkaulan Helsinki-Vantaan lentokentän toiminnassa muodostavat perjantaina kentän asematason bussikuljetukset, jotka AKT:n ilmoituksen mukaan pysähtyvät kello 06:00 - 22:00 väliseksi ajaksi. Tämä vaikeuttaa matkustajien kuljettamista asematason lähtöpaikoille.

 

- Vaikka oma henkilökuntamme on pääsääntöisesti pois vain kello 11-13,mielenilmausten vaikutukset Finnairin toimintaan näkyvät koko päivän ajan kentän muiden toimijoiden työnseisauksen vuoksi, sanoo Janne Tarvainen, Finnairin operatiivisen keskuksen johtaja. - Olemme erittäin pahoillamme asiakkaillemme aiheutuvasta vaivasta ja mielipahasta. Teemme parhaamme, jotta mahdollisimman moni asiakas pääsisi matkustamaan suunnitelmansa mukaisesti, ja kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä tässä vaikeassa tilanteessa.

 

Finnair tarjoaa matkustajille mahdollisuutta siirtää lentoaan pois mielenilmauspäivältä ja sen ympäriltä.

 

Finnair pyrkii löytämään vaihtoehtoisen reitin matkustajille, joiden lento on peruttu, mutta lentojen paikkatilanteet ovat rajalliset ja vaihtoehtoisen lennon löytyminen voi olla vaikeaa. Peruutustilanteessa matkustaja voi siirron vaihtoehtona hakea lipun hinnan takaisinmaksua.

 

Perutut lennot, torstai 17.9.2015

 

AY573 21:35 Helsinki - Jyväskylä

 

Perutut lennot, perjantai 18.9.2015

 

AY221 10:20 Helsinki - Turku

 

AY271 10: 25 Helsinki - Tampere

 

AY571 16:00 Helsinki - Jyväskylä

 

AY265 16:10 Helsinki - Tampere

 

AY225 16:15 Helsinki - Turku

 

AY489 16:20 Helsinki - Joensuu

 

AY315 18:15 Helsinki - Vaasa

 

AY576 07:30 Jyväskylä - Helsinki

 

AY222 11:15 Turku - Helsinki

 

AY272 11:25 Tampere - Helsinki

 

AY266 17:05 Tampere- Helsinki

 

AY226 17:10 Turku - Helsinki

 

AY572 17:10 Jyväskylä - Helsinki

 

AY490 17:40 Joensuu - Helsinki

 

AY316 19:35 Vaasa- Helsinki

 

Finnair neuvoo asiakkaita toimimaan seuraavasti:

  • Tarkista onko lentosi peruutettujen lentojen listalla
  • Ne asiakkaat, joiden matkapäivä osuu ajalle 17.9.-19.9.2015, voivat siirtää maksutta matkaansa osoitteesta http://www.finnair.fi/info löytyvän ohjeen mukaisesti.
  • Huolehdi, että matkapuhelinnumero ja muut yhteystiedot ovat ajan tasalla matkavarauksessasi.
  • Viestimme peruutuksista suoraan asiakkaille ja päivitämme tietoja myös nettisivuillamme http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist
  • Mikäli lento peruutetaan, asiakkaalla on mahdollisuus siirtää matkan ajankohtaa aikaisemmaksi tai myöhemmäksi, saada mahdollisuuksien mukaan korvaava reitti tai hakea lipun hinnan palautusta.
  • Jos matkustat perjantaina, pyydämme mahdollisuuksien mukaan matkustamaan vain käsimatkatavaroiden kanssa, erityisesti kello 11:00-13:00 välisenä aikana.
  • Varaa riittävästi aikaa lennolle saapumiseen, sillä mielenilmauksella on vaikutuksia mm. julkiseen liikenteeseen, turvatarkastuksiin ja myös lentoaseman lähellä tapahtuviin kuljetuksiin.

 

Pahoittelemme asiakaspalvelumme mahdollista ruuhkautumista. Finnairin asiakkaat saavat ajantasaista tietoa Finnairin toiminnasta ja tilanteen kehittymisestä parhaiten seuraavista kanavista:

 

Infosivut: http://www.finnair.fi/info

 

Tietoja lennoista: http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist

 

Finnairin asiakaspalvelu Twitterissä: www.twitter.com/finnairhelps

 

Finnair Twitterissä: www.twitter.com/finnair ja www.twitter.com/finnairsuomi

 

Finnair Facebookissa: https://www.facebook.com/finnairsuomi

 

Lisätietoja:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finavian tiedote:

 

Mielenilmauksen vaikutukset Finavian lentoasemilla

 

Eri alojen ammattiliittojen jäsenet ovat järjestämässä laajaa työnseisausta perjantaina 18. syyskuuta. Lakko tulee vaikuttamaan myös lentoihin sekä lentoasemien kulkuyhteyksiin ja palveluihin.

 

Finavia tekee kaikkensa, jotta lentoliikenne toimisi työnseisauksen ajan mahdollisimman sujuvasti. Finavian lennonjohto-, asemataso-, turvatarkastus- ja muut palvelut hoidetaan työnseisauksen aikana esimiesvoimin ja tilapäisjärjestelyin.

 

Mielenilmaus tulee aiheuttamaan lentoliikenteessä viiveitä sekä saapuvien että lähtevien lentojen osalta. Myöhästymisiä on odotettavissa erityisesti iltapäivän ja illan aikana.

 

Mahdollisten peruutusten ja aikataulumuutosten osalta pyydämme matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän tiedotusta.

 

Finavia on tehostanut viestintäänsä verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Matkustajat saavat Finavian online-kanavista tietoa ja ohjeita lentoliikenteestä sekä lentoaseman palveluista, pysäköinnistä ja julkisesta liikenteestä. Tiedotteet ja lentoaikataulut ovat saatavilla myös Helsinki-Vantaan mobiiliapplikaatiosta.

 

Tietoja päivitetään jatkuvasti, joten ohjeet kannattaa varmistaa vielä ennen matkalle lähtöä.

 

Lentoasematoimintoihin tulee varata aikaa

 

Mahdollisten turvatarkastus- ja muiden palvelupisteiden ruuhkien vuoksi pyydämme matkustajia saapumaan Helsinki-Vantaalle huomattavasti normaalia aikaisemmin. On mahdollista että ruuhkaista on jo torstaina, jos matkustajat siirtävät matkustamistaan torstaille.

 

Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle

 

Liikennevirasto on tiedottanut, että ainakin pääkaupunkiseudun tieliikenteessä on odotettavissa isoja ruuhkia. Matkoihin on hyvä varata riittävästi aikaa.

 

Kaikki pysäköintialueet Helsinki-Vantaalla ovat käytössä normaalisti. Matkustajien on mahdollista varata autolle pysäköintipaikka etukäteen Finavian verkkosivujen kautta ja näin varmistaa sujuva paikoitus. Finavian parkkibussi kulkee terminaalin ja paikoitusalueiden välillä normaaliin tapaan.

 

Finnairin City Bus Helsingin keskustasta ajaa harvennetuin vuorovälein.

 

Helsingin keskustasta ja lentoasemalta ennen kello 6:ta lähteneet Kehäradan junat kulkevat määränpäähänsä normaalisti.

 

Lentoasemalle on mahdollista tulla myös jo edellisenä iltana. Helsinki-Vantaalla toimii Hotelli GLO ja hotelli Hilton. Lisäksi terminaalin porttialueella on mahdollista yöpyä esimerkiksi Go Sleep -uniputkissa.

 

Vaikutukset verkostolentoasemilla

 

Verkostolentoasemilla lakon vaikutukset ovat jäämässä näillä näkymin vähäisiksi. Lentoasemien palvelut kyetään pääsääntöisesti tuottamaan. Myös verkostokentiltä lähtevien matkustajien on kuitenkin syytä varautua lentojen viivästyksiin, jos koneet saapuvat Helsinki-Vantaan ruuhkautumisen takia myöhässä.

 

Finavia

Viestintä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FINAVIA OYJ

LEHDISTÖTIEDOTE 17.9.2015

 

Finavia viestii ja palvelee lentomatkustajia tehostetusti mielenosoituksen ajan

 

Finavia on avannut Facebookissa tapahtuman, jossa matkustajat ja kentän henkilökunta voivat hakea kimppakyytiä tai ilmoittaa kyydistä lentoasemalle. Ensimmäiset kimppakyydit on ryhmässä jo sovittu.

 

Suurin osa lentomatkustajista pääsee näillä näkymin huomenna perille määränpäähänsä. Matkantekoon on kuitenkin hyvä varata normaalia enemmän aikaa, ja ruuhkiinkin on syytä varautua. Matkalle kannattaa pakata mukaan rento mieli ja kanssamatkustajat huomioiva asenne.

 

– Teemme kaikkemme, että mahdollisimman moni pääsisi matkalle mielenilmauksesta huolimatta. Kimppakyyti kentälle -sivu avattiin keskiviikkona, ja tapahtuma lähti käyntiin hyvin. On hienoa, että ihmiset ovat aktiivisia ja haluavat auttaa toisiaan, Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho kiittelee.

 

Facebook-tapahtuman avaaminen liittyy Finavian haluun palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin myös poikkeavissa tilanteissa.

 

Finavia viestii tehostetusti koko viikon ja tiedottaa mielenilmauksen vaikutuksista verkkosivuillaan sekä Helsinki Airport -applikaatiossa ja vastaa asiakkaiden kysymyksiin Facebookissa ja Twitterissä.

 

Myös Finavian asiakaspalvelua Helsinki-Vantaalla on vahvistettu. Henkilökunnasta on ilmoittautunut vapaaehtoisten joukko, joka on perjantaina auttamassa ja neuvomassa matkustajia asiakaspalveluhenkilökunnan apuna.

 

- Finavian oppaat tunnistaa tummansinisestä työasusta ja vapaaehtoiset finavialaiset keltaisesta liivistä. Heidän puoleensa voi perjantaina kääntyä kaikissa omaan matkaan liittyvissä asioissa, Saariaho sanoo.

 

Myös keltaliiviset finavialaiset ovat kielitaitoisia, jotta myös kansainväliset matkustajat pääsisivät sujuvasti matkaan sekä lähtiessään Helsinki-Vantaalta että saapuessaan Suomeen.

 

Finavia palvelee matkustajia verkossa sekä lentoaseman neuvonnassa puhelimitse, sähköpostitse ja asiakaspalvelupisteessä. Kysymyksiin pyritään vastaamaan niin nopeasti kuin mahdollista.

 

Finavia

Viestintä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään