Sami Puro

Lentoemännät ja stuertit mukaan perjantain työtaisteluun

3 viestiä aiheessa

http://yle.fi/uutiset/lentoemannat_ja_stuertit_mukaan_perjantain_tyotaisteluun/8303311

 

Lentoemännät ja stuertit aikovat osallistua perjantaiksi kaavailtuun mielenilmaisuun. Suomen Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen mukaan yhdistyksen jäsenet osallistuvat poliittiseen mielenosoitukseen perjantaina.

 

SLSY:n päätöksen mukaan yhdistyksen jäsenet eivät tee töitä perjantaina kello 11-13 välisenä aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevillä lennoilla.

 

Yhdistyksen tiedotteen mukaan he eivät voi hyväksyä hallituksen tavoitteleman viiden prosentin "kilpailukykyloikan" laittamista vuorotyötä tekevien naisvaltaisten alojen maksettavaksi.

 

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nain-suomi-pysahtyy-perjantaina/NfV8fSVi

 

AKT kertoi tänään, miten sen jäsenet pidättäytyvät töistä perjantaina hallituksen toimia vastaan järjestettävän poliittisen mielenilmauksen vuoksi.

 

Lentokenttien toiminta vaikeutuu huomattavasti. Lentokoneiden tankkaajat ja Airpron autonkuljettajat ovat lakossa kello 06-22 perjantaina.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnair ei ole vielä kommentoinut lakon mahdollisia vaikutuksia.

 

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen järjestösihteerin mukaan työnseisaus vaikuttaa kolmeentoista Finnairin lentoon. Hänen mukaansa näiltä lennoilta puuttuu matkustamohenkilökuntaa, joten koneet eivät voi lähteä lentoon työnseisauksen aikana.

 

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/lakko-j%C3%A4tt%C3%A4nee-kolmetoista-konetta-perjantaina-kent%C3%A4lle-1.127219

 

==============

Edit:

 

Twitterissä

 

‏@Finnair

 

Arvioimme 18.9. mielenilmauksen vaikutuksia lentoihimme, lisätietoa huomenna (15.9.) aamupäivällä. Pahoittelemme tilanteesta koituvaa epävarmuutta!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ammattiyhdistysliikkeet ovat ilmoittaneet järjestävänsä Suomessa laajan, valtakunnallisen mielenilmauksen perjantaina 18.9.2015. Mielenilmauksella odotetaan olevan laajoja vaikutuksia myös lentoliikenteessä.

 

Finnair arvioi mielenilmauksen vaikuttavan perjantaina merkittävästi Finnairin asiakaspalveluun, matkatavarapalveluihin ja erilaisiin lentokoneiden lähtemiseen liittyviin prosesseihin ja palveluihin. Näihin palveluihin vaikutus kohdistuu pääasiassa kello 11-13, mutta vaikutukset voivat näkyä asiakkaille sekä ennen että jälkeen tämän varsinaisen mielenilmausajan. Mielenilmaus vaikuttaa muun muassa lentoasemilla tapahtuviin kuljetuspalveluihin kello 06-22.

 

- Olemme äärettömän pahoillamme tämän mielenilmauksen vaikutuksista asiakkaidemme matkasuunnitelmiin. Teemme parhaamme, jotta tässä vaikeassa tilanteessa voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Siksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta siirtää lentoaan, toteaa Finnairin operatiivisen keskuksen johtaja Janne Tarvainen. - Toivomme tietysti, että tästä meistä riippumattomasta mielenilmauksesta huolimatta mahdollisimman moni matkustaja pääsisi määränpäähänsä toiveidensa mukaisesti.

 

Perjantai on Finnairin vilkkain päivä matkustajamäärin mitattuna ja vaikutukset kohdistuvat useisiin tuhansiin matkustajiin. Mielenilmauksen arvioidaan aiheuttavan lentojen viivästyksiä, aikataulumuutoksia ja mahdollisesti myös lentojen peruutuksia perjantain aikana. Vaikka mielenilmaus kohdistuu perjantaihin, joitain vaikutuksia voi näkyä lentoliikenteessä vielä viikonloppuna.

 

Finnair on aloittanut valmistelut minimoidakseen tästä mielenilmauksesta asiakkaille aiheutuvat haitat. Yhtiö tarjoaa asiakkaille, joilla on varaus Finnairin lennoille 17.9.-19.9.2015, mahdollisuuden siirtää lentoaan toiseen ajankohtaan ja näin välttää mielenilmauksen aiheuttamat viivästykset ja muut haitat.

 

Finnair jatkaa mielenilmauksen vaikutusten yksityiskohtaista arvioimista. Mahdollisista aikataulumuutoksista ja/tai peruutuksista viestitään keskiviikosta 16.9 alkaen.

 

Finnair neuvoo asiakkaita toimimaan seuraavasti: 

  • Ne asiakkaat, joiden matkapäivä osuu ajalle 17.9.-19.9.2015, voivat jo nyt siirtää maksutta matkaansa osoitteesta http://www.finnair.fi/info löytyvän ohjeen mukaisesti.
  • Huolehdi, että matkapuhelinnumero ja muut yhteystiedot ovat ajan tasalla matkavarauksessasi.
  • Päätöksiä lentojen aikataulumuutoksista ja/tai peruutuksista tehdään 16.9. alkaen, ja viestimme peruutuksista suoraan asiakkaille ja myös Twitterissä ja nettisivuillamme http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist
  • Mikäli lento peruutetaan, asiakkaalla on mahdollisuus siirtää matkan ajankohtaa aikaisemmaksi tai myöhemmäksi, saada mahdollisuuksien mukaan korvaava reitti tai hakea lipun hinnan palautusta.
  • Asiakkaita kehotetaan varaamaan riittävästi aikaa lennolle saapumiseen, sillä mielenilmauksella arvioidaan olevan vaikutuksia mm. julkiseen liikenteeseen, turvatarkastuksiin ja myös lentoaseman lähellä tapahtuviin kuljetuksiin.

 

Pahoittelemme asiakaspalvelumme mahdollista ruuhkautumista. Finnairin asiakkaat saavat ajantasaista tietoa Finnairin toiminnasta ja tilanteen kehittymisestä parhaiten seuraavista kanavista:

 

Infosivut: http://www.finnair.fi/info 

 

Tietoja lennoista: http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist

 

Finnairin asiakaspalvelu Twitterissä: www.twitter.com/finnairhelps

 

Finnair Twitterissä: www.twitter.com/finnair ja www.twitter.com/finnairsuomi

 

Finnair Facebookissa: https://www.facebook.com/finnairsuomi

 

Lisätietoja:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään