Erkki Mikola

Helsingin avaruustekniikkakeskus

1 viesti aiheessa

http://194.252.88.3/rsweb2.nsf/sivut/uutisaihe?opendocument&pageid=ContentC9C4A

------------------------

Helsingin Kyläsaareen avaruustoiminnan keskittymä?

28.01.2005

 

Kyläsaarella olisi hyvät edellytykset Helsingin uudeksi avaruustoimintakeskittymäksi. Tuoreen selvityksen mukaan avaruustoiminnan lisääminen toisi Helsingille sekä uusia työpaikkoja että taloudellista hyötyä.

 

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston teettämässä selvityksessä muiksi sopiviksi sijoituspaikoiksi maimitaan myös Pohjois-Pasila, Malmin lentokentän alue sekä Roihupelto. Kyläsaaren eduiksi nousevat Kumpulan kampuksen läheisyys, vapaan tonttimaan määrä sekä hyvät liikenneyhteydet.

 

Avaruustoimintaan sisältyvät tutkimuksen lisäksi erilaisten sovellutusten ja teknologian kehittäminen.

 

-------------------------

Älkääkä nyt innostuko liikaa! KSV ei ehdota sijoituspaikaksi Malmin lentokentän vierustaa, vaan itse lentokenttää. Tai lentokentälle rakennettavan asuinalueen vierustaa. Kuvittelevat ettei ilmailuväelle tule niin paha mieli, kun saavat lentokentän korvikkeeksi vielä uudenaikaisempaa tekniikkaa.

 

Ilmeisesti kukaan siellä virastossa ei ole kuullut, että avaruustekniikka ja ilmailutekniikka tukevat toisiaan. Ja että ilmailutekniikka vaatii lentokenttää tai ainakin hyötyy sellaisen käyttömahdollisuudesta.

 

Ihan symbolisestikin huippumoderni avaruustekniikka ja 1930-luvulla rakennettu, yhä TOIMIVA lentoasema sopisivat hienosti samaan paikkaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään