Tumi Hämäläinen

Mikkelissä (ehkä) lentää piakkoin miehittämättömiä koneita

1 viesti aiheessa

Tämän päivän Länsi-Savo uutisoi, että Mikkelissä lentäisi piakkoin miehittämättömiä koneita.

 

Mikkelin kaupunki hakee uusia ideoita turvatakseen lentokenttänsä tulevaisuuden. Taustalla on varsin varma tieto siitä, että kaupungin omistaman kentän valtionosuudet lakkaavat viimeistään ensi vuonna. Kentästä ei luovuta, mutta sille on saatava sellaista toimintaa, joka tekee kentän ylläpidosta kannattavaa. Kaupunki on muun muassa neuvotellut ilmailualan koulutuksen aloittamisesta Mikkelissä. Uusi avaus on myös miehittämättömien lentolaitteiden yritys- ja koulutustoiminta.

 

Mikkelin kentän käyttö- ja investointimenot ovat olleet viime vuosina keskimäärin 400 000 euroa vuodessa. Tästä keskimäärin 350 000 euroa on tullut valtionosuutena.

 

Aivan uusi avaus on kauko-ohjattujen, miehittämättömien lentolaitteiden yritys-, tutkimus- ja koulutustoiminta. Mikkelin toimintaa varten on syntynyt jo uusi yritys. Toimintaa aloittelee pääkaupunkiseudulla Vihdissä toimiva yritys Future Sky Oy. Tällaista toimintaa ei muualla Suomessa ole. Lähin vastaava löytyy Tanskasta.

 

Länsi-Savo 9.9.2015

 

Uutinen oli tänään Länsi-Savon printtilehden etusivun pääuutinen, ja homma jatkui kokonaisella kakkossivulla. Hämmästyttävää on, ettei Länsi-Savon nettisivulla ollut aiheesta pätkän vertaa. Ja kun en voi linkittää enkä jaksa kirjoittaa koko juttua, tämä yllä oleva olkoon asia pähkinänkuoressa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään