Petri Lehtovirta

JetTimen lennolla Thassokselta EFHKlle hämminkiä

2 viestiä aiheessa

Viime lauantain lennolla JTG974  Thassoksen saarelta Helsinki-Vantaalle oli paineistusongelmia.

 

Kone oli ehtinyt taittaa yli 2100 kilometrin pituista matkaa noin tunnin, kun matkustamossa kuultiin kova, autonrenkaan räjähtämistä muistuttava pamaus.

 

Hetkeä myöhemmin lentomatkustajat aistivat koneessa savun hajua ja näkivät, kuinka happinaamarit putosivat niille tarkoitetuista koteloista. Mäkisen mukaan tilanne sai matkustajat hätääntymään.

Kuulutusta poikkeustilanteen syystä jouduttiin odottamaan jopa kymmenen minuuttia, mikä tuntui pieneltä ikuisuudelta. Lopulta kapteeni kertoi lentokoneen paineistuksen automaattiohjauksen hajonneen.

 

– Matkustajia kehotettiin käyttämään happinaamareita, mutta kaikki niistä eivät olleet edes pudonneet koteloistaan. Jotkin tulivat alas vain riuhtaisemalla, ja tällöin osa letkuista irtosi kiinnikkeistään.

 

Ongelman vuoksi koneen lentokorkeutta pudotettiin selvästi.

 

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1441603087371.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näytti olleen OH-JTV, B737-700. FR24 mukaan kone toki oli ollut Ukrainan lounaiskulmassa 18:06 UTC, mutta lentänyt jo runsaan vartin Puolan puolella ja alkoi pudottamaan hitaasti korkeutta (500fpm suunnilleen) Varsovan ja Brestin välissä, FL400:sta FL330 päätyen. Ja ei kuokkinut 7700 transsuun, eli ei koettu hommaa hädäksi. Taisivat muistaa nokalla säännön aviate, navigate, communicate.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään