Seppo Kolehmainen

Opettaja taltutti nyrkkisankarin - Tekikö oikein?

19 viestiä aiheessa

En tiedä olenko vain tyhmä, vai muuten vain eriskummallinen. Pidän tätä vitsinä eikä edes huonona sellaisena. Iltapäivälehdessä oli juttu, että Moision koulussa kaksi jannua hakkasi kolmatta. Opettaja meni väliin ja painoi toisen hakkaajista maahan. Toinen hakkaaja siinä sivussa soitti sillä aikaa opettajalle poskeaan.

 

Nyt joku journalismin Tonava oli tehnyt asiasta lehtijutun, jossa kyseltiin oliko opettaja tehnyt oikein? Opettajan piti oikein puhelimessa parhaansa mukaan perustella tekemisensä ettei joudu lehdistön teilaamaksi. Siis jutun ydin oli se, oliko opettaja tehnyt oikein.

 

En enää ymmärrä tätä Suomea. Miksi helkutissa nimenomaan opettaja on se, jonka pitää todistella tekemisiensä oikeutus. Hän, joka lopetti pieksämisen. Hän, joka taltutti hakkaajan. Hän, joka toimi rohkeasti ja esimerkillisesti. Onko tämä nykyjournalismi todella niin sairasta kuin miltä näyttää? Ei ensimmäistäkään moitetta näitä hakkaajia kohtaan. Ei hakkaajien haastattelua, jossa kysytään että mitä helv****ä sinä meinaat kun kaksi yhtä vastaan hakkaatte kolmatta? En todellakaan tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta toivottavasti tämä tapaus on vitsinä parempi kuin journalismin kukkasena.

 

Seppo   

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko tämä nykyjournalismi todella niin sairasta kuin miltä näyttää?

 

Seppo   

On se.Todella. Esim.tuo ylenmääräinen seksin suoltaminen /tyrkyttäminen kaikkine variaatioineen on todella sairasta!

Ja tämä ei ollut sitten vitsi!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä niin. Nämä häiriköt nostetaan jalustalle ja heistä tehdään syyttömiä sijaiskärsijöitä ja syylinenhän on tietysti, tässä ja muissa vastaavissa tapauksissa se, joka pitää yllä lakia ja järjestystä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä moraalinen sairaus on todellinen ja koskee mädättäen koko yhteiskuntaa , rehellisesti sanoen en tunne tätä yhteiskuntaa enää omakseni, rikollisia suojellaan uhreista viis, lopullisesti päreeni on polttanut median peittely juuri nyt ajankohtaisessa muslimisaation huipennuksessa, esimerkkinä vaikka punkalaidun jossa nainen on vuosisatoja voinut liikkua vapaasti millä kellon lyömällä tahansa ja jokainen näkemänsä mies on merkinnyt turvaa.

Entäs nyt, tuodaan väkisin kuntaan vajaa sata muslimia ja heti yritetään raiskata niin naiset kuin lapset, kertaheitolla yhteiskunta on muutettu täysin toiseksi, mitä tekee media ?, käynnistää valtaisan propaganda kampanjan näiden "ymmärtämiseksi" ja säälimiseksi, oikein pääministeriä myöden, jättäisi nyt tyttärensä ja vaimonsa asustamaan näiden partalasten seuraksi kämppäänsä, ei taida jättää, että oksettaa etenkin ylen propaganda, pahempaa kuin göppelsin tekemä aikoinaan.

Valitettavasti itse en vanhuuseläkeläisenä enää kykene fyysisesti toimimaan, kyllä jotain näille pitäisi tehdä kuitenkin.

Veikkaan aiheen kohteen kunnollisen työnsä hoitaneen opettajan, jolle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, että mies riskeerasi työnsä, missä on esimiesten moraalinen selkäranka, toimittajilta sitä ei löydy.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minua edeltävä sukupolvi(joo-o,siis puhutaan vanhoista hyvistä ajoista) muistelee usein edesmennyttä karismaattista kansakoulumme johtaja-opettajaa(käytän sen aikaista termistöä) A.Raitamaata. Tytöthän olivat silloin luonnostaan kilttejä ja kuuliaisia,mutta nuo pojanklopit ne vasta pahankurisia olivatkin,saattoivat heitellä tunnin aikana pyyhekumeja ja jopa koulun puutarhasta varastamiaan omenoita! Puhumattakaan,että joskus jopa lunttasivat kokeissa tai nyppivät tyttöjä letistä. Näistä jos jäit kiinni niin kunnian kukko ei laulanut,A.R. komensi pahantekijän luokan eteen,otti rinnuksista kiinni,niin että napit pomppi lattialle,nosti ylös taulua vasten ja kysyi "tulooko miestä",kysyi niin monta kertaa,että sai myönteisen vastauksen,sitten vasta pudotti lattiaan. Loppujen lopuksi vuosien jälkeen yksikään näistä seinälle nostetuista ei muistanut tuota opettajaa pahalla,päinvastoin. Oppilaan vanhemmille,jos saivat kuulla koskaan käsittelystä,tapaus oli pieni häpeäpaalu,eikä mieleen juolahtanutkaan lähteä opettajaa torumaan.

Tämä oli The true story,mutta valitettavasti nuo ajat ovat menneet menojaan ja paluuta ei ole!  :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen edellisten kanssa samaa mieltä, itse elännyt kyläyhteisössä jossa piti katsoa tekemisiään, kaikki olivat tuttuja ja opettajalla oli oikeus rangaista, toisen kerran sai kyytiä kotona kun asia selvisi vanhemmille.

Se että tuodaan nuoria terveitä hyväkuntoisia kavereita joilla kaikilla näyttäisi vielä olevan kännykkä, isänmaan ja perheensä pettureita sanoisin.

Ei kotimaan asioita saada kuntoon jättämällä vaimo ja lapset sinne pahuuden luokse ja itse sitten tänne valittamaan ettei ruokaa ja juomaa ole tarpeeksi.

Mistä nuo 11000 ja 7000 euroa jonka kertovat maksaneensa on löytynyt savimajojen holveista?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pakolaiset uhkasivat heittää 361 lasta mereen elleivät pääse Italiaan:

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-105630/Refugees-allowed-Italy-threat-drown-babies.html

'When officers tried to draw alongside they were shocked to see those on board threaten to throw babies overboard.

 

'They were hanging them over the side and told the coastguards not to come any closer or they would let go. Our men had never seen anything like it.

 

Mitä tulee opettajiin ja oppilaisiin niin entäpä jos opettajat hankkisivat vartijan koulutuksen? Vartijoillahan on oikeus pikkasen kovempiin otteisiin kuin opettajilla jotka eivät saa edes itseään puolustaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1960-luvun alussa keskikoulussa:

 

Joskus marraskuulla, piti poikien urheilutunnilla kokoontua Käpylän kentälle. Opettaja oli antanut ohjeet pukeutumisesta, kylmä kun jo oli: "Ja sitten on kaikilla myös päähine, esim. pipo tai lippis". Olimme paikalla ennen opettajaa. Hänen tullessaan paikalle, Vaiskalla (luokkamme "pahin lättähattu" tuohon aikaan) ei tietenkään ollut päähinettä. Opettaja: "Missä on päähineesi?" Vaiska: "V..tu mä mitään pipoo ala pitään..." Opettaja (isokokoinen kun oli) otti Vaiskaa rinnuksista kiinni, nosti ilmaan, 3x360 astetta, ja heitti Vaiskan ruusupuskaan. Kukaan ei sanonut mitään. Siitä alkaen Vaiskalla oli aina päähine ulkoliikunnassa. Vaiska ymmärsi vain omaa kieltään, ja oppi kerrasta tavoille! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pakolaiset uhkasivat heittää 361 lasta mereen elleivät pääse Italiaan:

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-105630/Refugees-allowed-Italy-threat-drown-babies.html

Mitä tulee opettajiin ja oppilaisiin niin entäpä jos opettajat hankkisivat vartijan koulutuksen? Vartijoillahan on oikeus pikkasen kovempiin otteisiin kuin opettajilla jotka eivät saa edes itseään puolustaa.

 

Näin vartijana työskentelävänä pakko todeta, että samat oikeudet ovat vartijoilla kuin opettajilla itsepuolustuksellisesti. Hätävarjeluun pitkälti se vartijoiden voimankäyttö perustuu, kuin myös opettajalla. Toki vartijan poistamisoikeus on kovempi mitä opettajalla on, mutta tuoko se kuria enemmän mikäli opettajilla olisi samankaltainen, en ota kantaa. Kolmas oikeus eli kiinniotto-oikeus. Se on vartijoilla sama kuin kenellä tahansa muulla henkilöllä. Kaikki rikokset josta seuraa yli 6kk vankeutta tai mikäli teko on näpistys, lievä pahoinpitely, lievä petos jne. Jokaisella on myös kiinniottoa tehdessä käyttää perusteltuja voimakeinoja, joten ei tuokaan eroa opettajalla tai vartijalla.

 

Mitä on itse nuorison kanssa (vanhemmat ja nuoremmat kuin itse olen) niin kyllähän nuorisolla on aivot päässä. He kyllä ymmärtävät kun heille sanoo jotain esimerkiksi poistamisen yhteydessä. Tosin tähän varmaan vaikuttaa vartijan status. Mutta miksi opettajan status on sitten heikompi? Voiko tähän olla syynä vartijalla olevat voimankäyttövälineet vai eikö nuoriso tiedä opettajan jokamiehenoikeuksista. Kuitenkin opettajakin voi hakea poliisilta kaasusumutinlupaa hyviä perusteluita vastaan ja saada luvat ja kaasun käyttöön. Mutta onko siitäkään silti hyötyä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minun nuoruudessani takaapäin ei lyöty eikä maassa makaavaan koskettu.

Nykyisen meiningin saa aikaan kaiken tappava sosiaalidemokratia.

 

Heikki

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aijai, tuntuu pahalta Vaiskan näkökulmasta, ties vaikka olisi mennyt rintataskussa tupakkiaski lyttyyn. NykyVäiskin kuvitteellinen tarina voi olla erilainen:

 

NykyVäiski ryömii selkeästi ylimitoitetun voimankäytön jälkeen ruusupuskasta kenenkään auttamatta takaisin kentälle, housunpolvet ihan likaisena toisten nähden. iPhonen kannessa on naarmu ja rinnakkaisluokan Ines ehkä voi kuulla asiasta. On väärin että isomman oikeudella toimitaan, olisi tuossa pitänyt yhdessä keskustelemalla etsiä rauhanomaista ja kannustavaa ratkaisua päähinevalintaan. Vanhemmistakin varmasti tuntuu kauhealta kun lasta noin riepotellaan, sairaslomia on pidetty viikkotolkulla kun koko perheellä on niin kovin paha olo. Kaikki edes teoriassa mahdolliset oikeudelliset mekanismit on tietysti käynnistetty koska Väiskin ihmisoikeuksia on poljettu. Opettaja tuomitaan kaikissa oikeusasteissa vähintään ehdolliseen vapausrangaistukseen eikä voi enää jatkaa ammatissaan.

 

Terapiassa myöhemmin päätellään että Väiski on menettänyt uskon koko tulevaisuuteen, Väiski ei enää halua lentäjäksi. Väiski syrjäytyy, syö itsensä läskiksi, saa verenpainetaudin, diabeteksen, kynsisienen ja silmälasit joten tasokkain medikaali on iäksi menetetty. Väiskin äiti kuolee välittömästi häpeään, isä ryhtyy päihteiden sekakäyttäjäksi ja pikkusisko pakenee basistin matkaan. Perheen kunnia on menetetty koko naapuruston silmissä. Ennen itsevarma ja seurassa menestyvä Väiski on pelkkä raunio entisestä bieberkloonista, parisuhteen muodostaminen ei onnistu vaikka saa hiukan säälipesää blogittamalla huimia tarinoita kauhuopettajista. Pari vuotta myöhemmin Amnestyn raportti kertoo BBC:n välityksellä eurooppalaisesta miehestä joka on tuomittu julkirunkkaamisesta työleirille Bangladeshissa. Kotimainen lehdistö poimii vihjeen, etsii, löytää ja mediakulottaa silmitöntä väkivaltaa ihannoivan opettajan. Samalla käynnistyy kansalaiskeräys "Väiskille pullaa" koska Väiski on uhri.

 

Poliittinen sektori reagoi asiaan nopeasti - sisäministeri asettaa valtakunnallisen hätätyöryhmän kartoittamaan ruusupensaiden aiheuttamaa, henkiseen ja fyysiseen terveyteen kohdistuvaa uhkaa oppilaitosten läheisyydessä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Poliisi on ottanut oma-alotteisesti selvitettäväkseen Salon Moision koululla viime viikon tiistaina sattuneen tapahtuman." Poliisi on ilman rikostutkintapyyntöä ryhtynyt selvittämään,josko opettajaa voitaisiin syyttää voimankäytöstä ja saada hänet kenties viralta pois.Tämä tapahtuu nyky-kukkahattuyhteiskunnan painostuksen pelossa >:(  Ja poliisilla on kuulemma resurssipula!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan oikeasti, voiko tämä olla totta? Luettuani edellisen postauksen nipistin itseäni, tarkistin kalenterin ja varmistuin ettei tänään ole huhtikuun ensimmäinen päivä.

 

Seppo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samaa mieltä, että opettajalla oltava oikeus rauhoittaa/poistaa väkivaltainen oppilas. Eri juttu onko opettajalla aina mahdollisuuksia fyysiseen väliintuloon.

 

Sen sijaan:

 

...esimerkkinä vaikka punkalaidun jossa nainen on vuosisatoja voinut liikkua vapaasti millä kellon lyömällä tahansa ja jokainen näkemänsä mies on merkinnyt turvaa. Entäs nyt, tuodaan väkisin kuntaan vajaa sata muslimia ja heti yritetään raiskata niin naiset kuin lapset...

 

Jos on kyse somessa pyörineistä huhuista, niin poliisin mukaan Punkalaitumella ei yritetty raiskata naista eikä lasta, uutisen mukaan 17-vuotias tyttö ahdistui epämiellyttävästä tuijottelusta ja seurailusta paikallisessa kaupassa.

 

Kaikenlainen seksuaalinen ahdistelu on tuomittavaa, olipa tuijottelija naapurin setä tai irakilainen turvapaikanhakija, mutta raiskausyritys on jo vakavampi asia ja rikos. Itse tarkistaisin huhujen todenperäisyyden ennen kuin menen somepöhinään mukaan.

 

IL: Tytön kokemuksesta on käyty ärhäkkää keskustelua sosiaalisessa mediassa. Komisario Pitkäkoski toppuuttelee asian saamaa julkisuutta toteamalla, että pienellä paikkakunnalla tytön seuraaminen ylitti uutiskynnyksen, vaikka varsinaista rikosta ei tapahtunut.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090320290533_uu.shtml

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samaa mieltä, että opettajalla oltava oikeus rauhoittaa/poistaa väkivaltainen oppilas. Eri juttu onko opettajalla aina mahdollisuuksia fyysiseen väliintuloon.

 

Sen sijaan:

 

Jos on kyse somessa pyörineistä huhuista, niin poliisin mukaan Punkalaitumella ei yritetty raiskata naista eikä lasta, uutisen mukaan 17-vuotias tyttö ahdistui epämiellyttävästä tuijottelusta ja seurailusta paikallisessa kaupassa.

 

Kaikenlainen seksuaalinen ahdistelu on tuomittavaa, olipa tuijottelija naapurin setä tai irakilainen turvapaikanhakija, mutta raiskausyritys on jo vakavampi asia ja rikos. Itse tarkistaisin huhujen todenperäisyyden ennen kuin menen somepöhinään mukaan.

 

IL: Tytön kokemuksesta on käyty ärhäkkää keskustelua sosiaalisessa mediassa. Komisario Pitkäkoski toppuuttelee asian saamaa julkisuutta toteamalla, että pienellä paikkakunnalla tytön seuraaminen ylitti uutiskynnyksen, vaikka varsinaista rikosta ei tapahtunut.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090320290533_uu.shtml

 

 

 

Olet oikeassa, vaan mistäpä sen "huhun" tarkistat kun pää media sitä toitottaa(en kuulu mihinkään someen), en voi enää luottaa poliisiin, mediaan enkä poliitikkoihin niiden kaikkien esittämien valheiden ja propagandan jälkeen.

esimerkiksi jokin aikaa sitten media oli täynnä "joukko raiskausta", viikon päästä minulle selvisi että kyseinen koko median toitottama "joukkoraiskaus" oli sitä että' yksi nuorimies oli KÄDELLÄ päässyt koittamaan karvoitusta, minulle joukkoraiskus on ihan jotain muuta.

Punkalaitumella kyseessä ei ollut yksittäis tapaus vaan kohdistui useampaan eri ikäiseen naiseen (paikallis median mukaan)näissäkin kyse yrityksistä, tässä sitä poliisin tiedoitusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olet oikeassa, vaan mistäpä sen "huhun" tarkistat kun pää media sitä toitottaa(en kuulu mihinkään someen), en voi enää luottaa poliisiin, mediaan enkä poliitikkoihin niiden kaikkien esittämien valheiden ja propagandan jälkeen.

esimerkiksi jokin aikaa sitten media oli täynnä "joukko raiskausta", viikon päästä minulle selvisi että kyseinen koko median toitottama "joukkoraiskaus" oli sitä että' yksi nuorimies oli KÄDELLÄ päässyt koittamaan karvoitusta, minulle joukkoraiskus on ihan jotain muuta.

Punkalaitumella kyseessä ei ollut yksittäis tapaus vaan kohdistui useampaan eri ikäiseen naiseen (paikallis median mukaan)näissäkin kyse yrityksistä, tässä sitä poliisin tiedoitusta.

 

Sitä "SOsiaalista MEdiaa" osaltataan tämäkin keskustelupalsta.

 

Hyvähän se on, että asioista keskustellaan, kunhan jaksetaan pysyä faktoissa. Seksuaalirikokset ja vastaavat muutenkin herkkä aihe, netti täynnä spekulaatiota kuka teki mitä vai tekikö ja kenet pitäisi lynkata.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään