Tatu Koiranen

EFPO Pori suljettu lauantaina 5.9.

4 viestiä aiheessa

Tiedoksi, mikäli joku kuvittelee ilmailevansa Poriin/Porista lauantaina. Notami on siis tehty, sitä  vaan ei näe ais.fi:sta ennen perjantai-iltaa. Koskahan Finavia saisi tiedotettua näistä kenttien / kiitoteiden sulkemisista jotenkin kootulla sivulla niin, että matkalentoa suunnittelevien ei tarvitsisi luottaa aina vain hyvään onneen. Tämäkin tapahtuma on varmaan ollut tiedossa jo aika pitkään. En välttämättä menisi suunnittelemaan lentoa edes lauantaiaamulle, vaikka kiitotie vasta olevinaan 09LT meneekin kiinni.

 

RWY12/30 AND RWY17/35 CLSD DUE TO CAR EVENT

FROM: 05 SEP 2015 06:00 TO: 05 SEP 2015 14:00

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Tästä(kään) ei ole montaa vuotta purnattu.. Edelleen perustelevat asiaa sillä että tällä tavoin tiedot ovat aina ajan tasalla

 

Ovat joo... En tiedä puuttuuko tuolta vielä joku notami, vai onko tosiaan niin, ettei kentällä ole mitään toimintarajoituksia tai muutakaan ihmeellistä perjantaina.

 

Nuo ja muut notamit saa siis suoraa Eurocontrollin EAD Basic -palvelusta https://www.ead.eurocontrol.int/publicuser/public/pu/login.jsp - rekisteröityä voi kuka tahansa. Kirjautumisen jälkeen valitse "Enter Applications" ja avautuvalta sivulta "Generate PIB". Sitten pitää täyttää ajanjakso jolta tietoja haetaan, ja halutut kentät. "Miscellaneous information" -laatikko voi olla hyvä valita. Jos haluaa tiedot vaara-alueista yms, pitää FIR -laatikkoon lisätä myös "EFIN".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olin Trafiin, Finaviaan, kentän päällikköön ja lennonjohtoonkin yhteydessä vastaavassa tapauksessa tänä kesänä. Yrityksistä huolimatta en saanut kiinni henkilöä (tai instanssiakaan) joka voisi (tai haluaisi) tehdä muutoksen asiassa. Ehdotin vielä, että kentän sulkemisesta (lyhytaikaisestakin) voisi varmastikin tehdä supplementin. Tieto kentän sulkemisesta (esim. autotapahtuman vuoksi) on varmasti lentoaseman johtohenkilöstöllä tiedossa kuukausia etukäteen, joten kyse lienee lähinnä tahtotilasta tämän supplementin suhteen.

 

Ehkä jopa vielä helpompi tapa kuin Tatun vinkkaama EAD Basic -palvelu on METAM -sovellus kännykkään. Siinä näkyy myös tämä tuleva tapahtuma etukäteen "effective in 3 days". Ikävää, että mistään virallisesta viranomaisjärjestelmästä tätä tietoa ei saa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään