Markus Nyman

Kone nokallaan Vantaalla

9 viestiä aiheessa

Jaa, tämä se sitten oli. Ihmettelinkin, kun lähdin duunista ja Ilmailutietä pitkin tuli vastaan ihan mukavasti paloautoja pillit vilkkuen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tutkintaraportti on julkaistu. Nokkatelineen toimintahäiriön syyksi kerrotaan nokkatelineen käyttölaitteen liikeruuvin kierteiden kuluminen ja leikkautuminen irti. Tästä johtuen nokkatelinettä ei saatu lukittumaan alas-asentoon myöskään varamenetelmää käyttäen.

 

Lentokoneen nokkatelineen käyttölaite vaurioitui toimintakelvottomaksi, kun liikeruuvin mutterikierteet leikkautuivat irti telineitä sisään otettaessa. Leikkautuminen johtui pitkälle edenneestä pronssikierteiden kuluneisuudesta, jolloin ne eivät lopulta enää kestäneet välitettyä voimaa. Huoltovaatimusten mukaisesti välystarkastus ja voitelu suoritetaan 1000 laskeutumisen tai 30 kuukauden välein. Vaurioituessaan käyttölaitteelle oli kirjattu noin 900 laskeutumista.

 

Teknisessä tutkinnassa havaittiin, että nokkalaskutelineen käyttölaitteen liikeruuvin kierteet olivat huomattavasti kuluneet, jopa alle kolmasosaan alkuperäisestä vahvuudestaan.

 

http://www.turvallisuustutkinta.fi/fi/index/tutkintaselostukset/ilmailuonnettomuuksientutkinta/tutkintaselostuksetvuosittain/2015/l2015-02lentokoneenoh-bexnokkatelineentoimintahairiohelsinki-vantaanlentoasemalla26.8.2015.html

 

Linkki täydelliseen raporttiin, josta löytyy mm. havainnollisia kuvia kierteiden kuluneisuudesta:

 

http://www.turvallisuustutkinta.fi/material/attachments/otkes/tutkintaselostukset/fi/ilmailuonnettomuuksientutkinta/2015/j8Nqahf3Z/L2015-02_tutkintaselostus.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitkästä aikaa asiallinen tutkintaraportti. Faktat todettu eikä lähdetty rönsyilemään muihin aiheisiin, kuten monessa muussa tutkintaselotuksessa viimevuosien aikana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään