Pietu Pohjalainen

Lentonäytöksessä lentäjä kuoli pienkoneiden törmättyä Sveitsissä

7 viestiä aiheessa

http://www.hs.fi/m/ulkomaat/a1305979612393

 

Kaksi lentonäytökseen osallistunutta pienkonetta törmäsi ilmassa sunnuntaina Sveitsissä. Turma sattui ilmailutapahtumassa Dittingenissä.

 

Poliisin mukaan ainakin yksi henkilö on kuollut. Hän on tiettävästi toisen koneen lentäjä. Toisen koneen lentäjä onnistui pelastautumaan heittoistuimella törmäyksen jälkeen.

 

Paikallisen median mukaan koneet olivat osa kolmen koneen taitolentoryhmää. Onnettomuus tapahtui, kun toinen kone osui yläpuolellaan lentäneeseen koneeseen.

 

Taitolentoryhmä oli saksalainen ja koneet Ikarus C42s -mallisia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Englanninkielisissä uutisteksteissä on käytetty sanaa "ejected (with parachute)" ja se on käännetty heittoistuinhypyksi sen kummemmin asiaa miettimättä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkä kumminkin oli kyseessä koneen pelastusvarjo.

 

Saksankielisessä artikkelissa, joka on linkitetty Aviation Safety Networkin tapausraportissa, asia selitetään juurikin näin. Suora lainaus sieltä:

 

Bei einem der beiden Flugzeuge löste sich das automatische Rettungssystem aus, was dem Piloten das Leben rettete. Das Leichtflugzeug mit dem Rettungsfallschirm am Heck kam im Garten eines Einfamilienhauses mit zerstörten Fahrwerk und abgeknicktem Flügel runter, aber mit relativ intakter Führerkabine.

 

Tuosta kun itse käännän, niin teksti menee suunnilleen näin: "Toisessa näistä lentokoneista laukesi automaattinen pelastusjärjestelmä, joka pelasti pilotin hengen. Ko. kevytlentokone, jossa on pelastuslaskuvarjo koneen takaosassa, laskeutui omakotitalon puutarhaan siten, että laskutelineet rikkoutuivat ja siipi katkesi, mutta koneen kabiini pysyi suhteellisen ehjänä."

 

Artikkeli, josta tuon lainasin, löytyy täältä:

 

http://www.basellandschaftlichezeitung.ch/basel/baselbiet/schock-an-dittinger-flugtagen-zwei-flugzeuge-abgestuerzt-ein-toter-129471019

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyseessä oli kolmen koneen muodostelmalentoryhmä Grasshoppers (ei siis taitolentoryhmä) ja sen ensimmäinen esiintyminen Saksan ulkopuolella.

 

Saksassa koneen pelastusvarjo on ultrakevytkoneissa pakollinen varuste.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään