Timo Lehto

IBM Thinkcentre M50

4 viestiä aiheessa

Morjesta pitkästä aikaa!

Tällainen ongelma olis, kun tuli toimistotarvikepaketissa muutamia koneita mukana ja otin itselleni työ/vapaa-ajan kotikäyttöön tollasen ei niin uuden IBM-koneen. Nyt kun vihdoin sain tabletin kautta USB-yhteydellä liitettyä koneen nettiin, ilmestyi uusi ongelma ja olen koittanut tutkia googlen kautta vastausta tähän ongelmaan mut nyt on yksi niistä harvoista kerroista kun tuntuu ettei mikään niistä auta..

Kaikessa yksinkertaisuudessaan mistään ei edes löydy että koneessa olisi tätä kyseistä äänikorttia (joka on siis integroitu). Ei ilmoita mitään lisää laitteen kautta, laitehallinnassa ei ole mitään ilmoitusta äänilaitteesta ja ohjauspaneelin kohdassa äänet ja äänilaitteet on vain maininta: Ei äänilaitteita.

Käyttöjärjestelmänä Windows XP  Professional SP 3 ja siis tietokonehan on IBM Thinkcentre M50 8189F6G.

Kiitos jo etukäteen jeesistä, ei vaan tää tietokoneen käyttäminen ilman ääniä oikein toimi =)

 

Ystävällisin terveisin,

Timo

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joko BIOSista pois päältä tai vainaa.

 

Kiitos neuvosta, tsekkaan ton BIOSin ja päivitän tilannetta, katotaan jos siel olis jotain pielessä =)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jees, BIOS:ista oli kytketty audiolaite pois päältä ja sit ilmeni uus ongelma, ja todennäkösesti ajureissa on nyt vikaa. Kone löytää uuden laitteen ja rupee etsimään siihen ajureita ja löytääkin, asennuksen alussa tulee heti ilmoitus että ei ole läpäissyt windows-logo testiä ja että saattaa aiheuttaa heti tai myöhemmin vakavan järjestelmä virheen, siitä huolimatta yritin asentaa, ja asentikin loppuun asti, mutta sillä hetkellä kun se asennus on valmis, kone käynnistyy uudelleen ja kun kone on käynnistynyt niin tulee ilmoitus että kone on palautunut vakavasta virheestä. Eli siis pitäisi saada poistettua kokonaan vissiin toi viallinen ajuripaketti mutta mistä ne saa poistettua?

Ja tosiaan se äänikorttihan on integroitu Realtek AC97.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään