Jarmo Kohtanen

Seinäjoen lentoaseman toiminta loppumassa

7 viestiä aiheessa

Positiivistahan tässä asiassa on, ettei valtio edellytä asuntorakentamista kentän alueelle ja lentokentälle etsitään vaihtoehtoisia operointimalleja.

 

Tätä voisi soveltaa maakuntakenttiin yleisemminkin - yhtenäinen operointimalli, rahoitus Helsinki-Vantaan & lennonvarmistusliiketoiminnan myynnillä. Operointiin voitaisiin soveltaa esim. tämän lain http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090877 periaatteita.

 

Vakavasti ottaen, yhteenliittymä maakuntakenttien operointiin voisi kannattaa. Lisäksi reittilentojen operointi kevyellä kalustolla (esim. tällaisilla kalustoilla - http://www.hendellaviation.fi/fi/etusivu.html, http://goaviation.fi/ tai http://lennatys.fi/) poistaisi valtion tukiperusteen poiston.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muutamia vuosia sitten laittoivat runsaasti rahaa Rengonharjun kentän kiitotien pidentämiseen, jotta muutama lomaCharter per vuosi voi pyörähtää siellä. Tuolloinkin varsinainen vuoroliikenne oli tuskaista ja nykyään jo loppunut kokonaan.

 

Kirjoitin silloin johonkin paikallislehteen että kunpa ei olisi niin kovaa kilpailua Seinäjoen ja Vaasan välillä, niin olisi voinut nuo kiitotienpidennysrahat laittaa Vaasan lentokentän läheltä menevien raiteiden pienelle muutokselle sitten, että koukkaavat Vaasan kentän vierestä. Sitten vain sopivia Junayhteyksiä Seinäjoelta Vaasan lennoille, joita vielä nykyäänkin on kohtuullisesti. Ja jos Seinäjokiset voisivat helposti saapua Vaasan kentälle, lentoyhteyksiä voisi olla jopa enemmän. Lomaliikennettähän Vaasasta on myös vuodenmittaan kohtalaisesti. Tämä tietenkin olisi hyödyttänyt myös Vaasaa ja koko aluetta.

 

Mutta eihän sellaista voinut tehdä. Nyt on sitten Seinäjoella pitkälti asfalttipaanaa, melkoisen hieno ja vähällä käytöllä ollut terminaalialue sekä mikä hienointa ilmainen parkkipaikka-alue. Noita nyt ei tosin taida kukaan paljoakaan jatkossa käyttää.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Korpifilosofi Konsta Pylkkästä lainatakseni: "Kaikista paras ja imelin viisauven laji on jälkiviisaus, sillä alalla saahaan eniten aikaan. Siinä on tapaus mennyttä aikakautta, mutta se kuvitellaan esiintulevaksi ja sakilla setvitään, miten olisi paras käyttäytyä. Tässä lajissa on ihminen viisaimmillaan...  Jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin... "

Joopa joo.. Seinäjoella on valtakunnan upein harrastekenttä tällä hetkellä. Katsotaan nyt syksy,talvi ja suvi 2016 kuitenkin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seinäjoen lentoaseman toiminta loppuu

 

Etelä-Pohjanmaan ilmailuharrastajien tavoitteena on, että Rengonharjun lentokenttä säilyy vähintään valvomattomana lentopaikkana. Lentokentän ylläpitovastuun ottaminen Seinäjoen lentoaseman lakkauttamisen jälkeen olisi ilmailukerholle iso haaste ja esimerkiksi turvalaitteiden ylläpito ei onnistu harrastajavoimin.

 

http://yle.fi/uutiset/nousuja_ja_laskuja_on_ollut_paakopan_sisalla__ilmailuharrastajia_huolettaa_rengonharjun_kohtalo/8288230

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään