Tero Ekholm

Kertaustaulukko - apua tulkitsemiseen

5 viestiä aiheessa

Moro,

 

Täällä kun tiedetään miltei kaikki, niin osaako kukaan selittää miten oheista taulukkoa pitäisi tulkita? Joku logiikkahan tuossa täytyy olla, koska muutenhan nuo luvut voisi lätkiä tuonne täysin mielivaltaisesti. Googlekaan ei osaanut antaa mitään kovin tyhjentävää vastausta asiaan. Ihmeteltiin tuota taannoin oikein porukalla eräässä lahtelaisessa kahvilassa.

 

Pikkutekstissä lukee, mikäli ei saa selvää, "PH. REINHARDIN MUKAAN SUUNNITELLUT Hj. HULTIN". Alareunasta löytyy vuosiluku 1945.

 

kertaustaulukko.jpg.8724ce7dabb611a6d14338675df137dc.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo on vanha koulun opetustaulu joka otettiin esiin laskuopin tunnilla ja sen ei ole tarkoitus kertoa tuloksia vaan opettaja kyselee taulun avustuksella oppilailta kertotaulua osoittamalla karttakepillä taulun numeroita ja sanomalla numeron ääneen. Viittaava oppilas sitten saattaa tietää oikean vastauksen.

 

Taulu toimii näin: Ylärivissä ja vasemmalla on kertojat ja niistä eteenpäin kerrottava luku. Ykköstä ei ole mukana koska ykkösen kertotaulua ei ole mielekästä kysellä. Koska esim vaakarivistä ei voi kysyä paljonko on 6 x 8 niin se on silti mahdollista kysyä pystyrivistä jne. Ideana on ollut tehdä mahdollisimman simppeli ja selkeä kyselytaulu opetuskäyttöön.

:P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia Jari selvennyksestä, vaikka olisin ehkä toivonut vähän "vaikeampaa" ratkaisua.

 

Ajattelimme tätä siis aivan liian monimutkaisesti kuten jo silloin vähän arvelimmekin...  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään