newsBot

Ilmavoimat harjoittelee Iso-Britannian ilmavoimien kanssa heinä- ja elokuussa

1 viesti aiheessa

Suomen ja Iso-Britannian välistä koulutus- ja harjoitusyhteistyötä on tarkoitus tehdä muutamia kertoja heinä- ja elokuun aikana. Kahdenväliset koulutustapahtumat tukevat kustannustehokkaasti ilmavoimien hävittäjäohjaajakoulutusta ja Suomen puolustuskyvyn kehittämistä.

 

Suomi osallistuu koulutustapahtumiin 2-4 F/A-18 -monitoimihävittäjällä. Iso-Britannia puolestaan osallistuu 2-4 Eurofighter Typhoon -hävittäjällä. Iso-Britannian ilmavoimien lento-osasto on tällä hetkellä Viron Ämarin tukikohdassa.

 

Suomesta koulutustapahtumiin osallistuvat hävittäjät tukeutuvat Pirkkalan ja Rissalan kotitukikohtiin, joita myös Iso-Britannian hävittäjät saattavat hyödyntää. Ensimmäistä koulutustapahtumaa on suunniteltu tämän viikon torstaille.

 

Koulutustapahtumien lentotoiminta tapahtuu Suomessa sijaitsevilla harjoitusalueilla ja harjoituksissa lennetään pääasiassa meren päällä. Tarvittaessa, esimerkiksi säätilanteen niin vaatiessa, lentotoiminnassa voidaan käyttää myös muita harjoitusalueita Etelä- ja Keski-Suomessa.

 

Koulutus- ja harjoitusyhteistyössä hyödynnetään rajat ylittävää harjoitusyhteistyömuotoa, jossa hävittäjät toimivat kotitukikohdista käsin. Hävittäjät kohtaavat rajatulla harjoitusalueella ja suorittavat ennalta sovitun lentotehtävän. Luonteeltaan toiminta on samantyyppistä kuin viikoittain Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmatiloissa pohjoisessa toteutettava Cross Border Training -harjoittelu

 

Kahdenvälisen koulutus- ja harjoitusyhteistyön tavoitteena on kouluttaa hävittäjäohjaajia toimimaan ilmasta ilmaan- ja ilmasta maahan -tehtävissä erityyppisen kaluston kanssa.

 

Lisäksi tavoitteena on kansainvälisen toiminnan edellyttämien erityispiirteiden harjoitteleminen.

 

Naton Baltiasta toimivien lento-osastojen kanssa tehtävä harjoitusyhteistyö on puolustusministeriön hyväksymän puolustusvoimien vuoden 2015 harjoitussuunnitelman mukaista harjoitustoimintaa.

 

Lisätietoja:

Hävittäjälentolaivue 31:n komentaja, p. 0299 800 (Puolustusvoimien vaihde)

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään