Jarkko Kautto

Paras autovakuutus?

8 viestiä aiheessa

Ikää alkaa pikkuhiljaa olla sen verran, että on alkanut kiinnostaa auton osto. Auton ostoon liittyy olennaisesti myös vakuutuksen valitseminen. Mistä vakuutusyhtiöistä teillä on hyviä ja huonoja kokemuksia autovakuutuksen suhteen? Mikä on mielestänne paras autovakuutus? Autona mulla tulee luultavimmin olemaan n. 2 litranen bensa-auto.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannattaaa oikeasti kiertää kaikki tarjolla olevat vakuutusyhtiöt läpi.

 

Vuosia sitten kun hommasin ensimmäisen Jaggeni, kiersin silloin Kotkassa asuessani kaikki siellä tarjolla olleet vakuutusyhtiöt läpi. Olisiko niitä ollut puolen tusinaa. Heidän liikenne- ja kasko vakuutuksissa oli suuria eroja hintojen suhteen.

 

Esimerkiksi Jaguariin, silloisilla bonuksillani, liikennevakuutus oli halvimmillaan 420 euroa ja kalleimmillaan jotain 900+ euroa. Kallein liike perusteli hirveää hintaansa sillä, että mulla oli heidän mielestä liian kallis ja liian nopea auto liian nuoren kuljettajan käsissä. Silloin kilpailun voitti käytännössä If ja Tapiola - viiden euron hintaerolla. If tarjosi lisäksi kaskoon välittömästi 70 prosenttia bonuksia. Tapiola 50, mutta näytettyäni If:in tarjouken ja pelotellessani, että siirrän koti jne vakuutukset myös IF:fiin samalla, sain heiltä tingittyä myös 70 prossaa. Pohjola ja Pohjantähti olivat tuolloin kalleimmat. Sain Tapiolasta liikenteen ja kaskon yhteensä suunnilleen samalla hinnalla millä Pohjan tähdestä olisi saanut vain liikenteen...

 

Kannattaa siis kilpailuttaa vakuutusyhtiöitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Villen kans samaa mieltä, suuria heittoja aivan samoissa vakuutuksissa eikä tuollaiset 500- 1000 euron heitot pienen neuvottelun jälkeen ole lainkaan harvinaisia.Korvausten suhteen ei hyvää yhtiötä olekkaan.Yksittäistapauksia vai ovatko vakuutuskauppiaita jotka ovat tyytyväisiä, tietty kuten eräs herrasmies aikanaan sanoi kun ihmettelin miten oli saannut kaikki 100% korvattua, istun näet yhtiön hallintoneuvostossa tms.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

popvakuutus ( Suomen vahinkovakuutus Oy ) on tehnyt varsin aggresiivista hintakilpailua viimeaikoina. Meidän kakkos ja kolmosvessa on vakuutettu siellä. Viime marraskuussa tein tuttavuutta kakkosvehkeellä hirvieläimen kanssa yöllisellä maantiellä. Auto lunariin ( 2006 V70 ja 156tkm ) ja korvausasiat meni erittäin oppikirjan mukaan. Ei noissa ikinä voita, mutta korvaus oli se normaali markkinahinta miinus 1000-1500e. Nopea palvelu ja selkeä toimintamalli. Suosittelen! Hinnatkin kestää vertailua. En ole pop asiamies, vaan tämä on vain mielipide.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä oli itselläkin 1.6 Xsaralla useiden satojen eurojen hintaerot eri yhtiöillä. Kuitenkin Fennia voitti tällä kertaa liikennevakuutuksen ja osakaskon kanssa hinnan jäädessä reilusti alle tuhanteen euroon. Kannattaa tosiaan kilpailuttaa kaikki yhtiöt ja jos on muita vakuutustarpeita nii kannattaa kysyä keskittämisestä, voi tulla useita prosentteja lisää alennusta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja muista lukea myös mahdollisen kaskon ehdot/korvattavat läpi. Taannoin autoa vaihtaessa halvin Pop oli kaukana parhaasta joka ei ollut kuitenkaan kallein. Jos sattuu löytymään ostetulle automerkille oma vakuutus niin korvauspuoli on aikas hyvä, esim If:n Ford-vakuutus. If on toiminut omalta osin kaikessa hyvin, etenkin matkavakuutuksessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen ollut POP-pankin asiakas 15 vuotta. Kun POP-vakuutus tuli, tein autovakuutuksesta tarjouspyyntökierroksen, joka jokaisen pitäisi tehdä aina silloin tällöin. POP oli edullisin. joten vaihdoin vakuutukseni sinne. Kun seuraavan vuoden lasku tuli, hinta oli pompsahtanut yli 30 %. Tein uuden kierroksen ja vaihdoin vakuutusyhtiötä.

 

Suuhun jäi vähän kalastelun maku.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään