Ville Gröndahl

Skypestä katosi vanhat viestit

6 viestiä aiheessa

Morjens!

 

Mulla oli eilen vaikeuksia päästä tililleni. Skype herjasi jotain ongelmista. Lopulta kun pääsin sisään, niin kaikki viestihistoria on kadonnut ja jopa oma profiilikuva. Missä vika? Voiko asialle tehdä jotain?. Yrittänyt nyt kirjautua useasti ulos ja takas sisään mutta entisen lainen skype ei tule takaisin... :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Häviskö kontaktit myös?

 

Mulla kävi samoin taannoin, jolloin huomasin että Skype oli linkittänyt minut väkisin Mikkis-tiliini, ja avannut itsensä sillä. Ulos vaan ja sisään oikeilla, niillä vanhoilla tunnareilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kontaktit ei kadonneet, mutta ihmiset joiden kaa ei ole viikkoon tullu juteltuu, on täysin blankkoja keskusteluhistoriastaan... Poistin skypen kokonaan läppäristä ja latasin uudelleen, mutta tilanne ei parantunut yhtään. Kännykässä näkyy noin kolme kuukautta taakse...

 

Ennen kuin poistin ton vanhan, kokeilin jopa sitä main.ds tiedoston säätelyä. Se kun näytti siltä että main tiedosto oli tosi pieni - joitain kilotavuja ja sit siellä oli main.corrupted. Käytin toisen foorumin neuvoa ja poistin sen main -tiedoston ja vaihdoin paljon suuremman main.corrupted tiedoston main.ds muotoon mut ei siltikään tullut vanhemmat viestit takas.

 

Ja kaikki alkoi tosiaan eilisestä ilmoituksesta kun käynnistin koneen josta kuva yllä. Sitä seurasi uudella yrittämisellä viesti että ehkä jokin toinen laite käyttää skypeä parhaillaan. Noh, mun Iphone on ollu tietokoneen kaa jo rintarinnan pitkään ilman ongelmia, niin en ymmärrä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä tämä näyttää nyt aika toivottomalta... Tiedosto on vahingoittunut ja netissä oleva neuvo sen nimeämisestä uudelleen ei tilannetta muuta.

 

Muille foorumilaisille, jotka kenties ovat eläneet sellaisessa uskossa, kuin minä, että kaikki Skypessä tuotettu data olisi jossain heidän omassa serverissään niin kuin mailit on vaikka gmailissa, niin se on harha luulo. Skype säästää vain 30 päivää dataa taakse omassa järjestelmässään, kaikki muu on käyttäjän omalla koneella. Menetin siis juuri tavallaan historiaa päiväkirjaomaisesti omasta elämästäni 4-5 vuoden ajalta...

 

Suosittelen, jotta kenellekään muulle ei käy näin, että kadottaa vuosien datan viestittelystä ystävien ja perheenjäsenten jne kanssa yhtäkkiä varoittamattomatta ilmestyvän ongelman vuoksi, varmuuskopioimaan tiedoston johon data on tallentunut:

 

Windows koneella painat Windows näppäintä ja R:ää, sen jälkeen, copypastaat oheisen hakukenttään: %appdata%\Skype klikkaat sieltä sitten omalla tunnuksellasi olevan kansion ja kopiot sieltä turvaan yhden ainokaisen tiedoston main.db joka sisältää kaikki viestit sinun ja kontaktiesi välillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suosittelisin varmuuskopioimaan koko Windowsin käyttäjäprofiilin, Skype ei ole suinkaan ainoa softa joka säilöö sinne tärkeää tietoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään