Olavi Uotila

Pärnun reissu

5 viestiä aiheessa

Viime viikolla olimme neljän päivän Pärnun reissulla (laiva+omat autot).  Säät olivat kohtalaiset, lähinnä öisin satoi. Bensa luokkaa 1,20 €/litra (Pärnussa Nesteen bensa oli halvinta). Omalla kohdallani oli ensimmäinen kerta Pärnussa. Hieno uimaranta, pieni kaunis kaupunki, ruoka kohtuullisen halpaa. Mutta, koska kaikki ei voi olla vain hyvin niin: Hotellissamme (pienehkö, suomalaisten suosiossa) oli isompi joukko 50/60/70v mies/naisporukkaa, jotka aamupalan jälkeen alkoivat ryyppäämään kaljaa/gin toniccia yms, jatkoivat sitä rataa koko päivän aina pikkutunneille asti, joka päivä. Räyhäsivät, riitelivät ja kiroilivat kovalla äänellä. Terassilla emme voineet olla, koska se oli ryyppyporukan varaama, samoin aulan lobby illalla. Kuvittelin, että tuo suomalainen kännäily olisi jäänyt 1960/70-lukujen historiaan, vaan eipä sentään. Hävetti olla suomalainen.  >:(:thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole historiaa, ei. Joku vuosi sitten esimerkiksi vietimme joulun Pietarissa bussipakettimatkalla. Ryhmään kuului muutama mieshenkilö, joiden emme nähneet tekevän mitään muuta kuin istuvan hotellin aulassa tai baarissa ryyppäämässä. Lähes joka kerta aamusta iltaan, kun kuljimme aulan läpi, heidät näki tässä touhussa. Myös oma bussikuskimme viihtyi tässä porukassa. Eräänä aamuna odottelimme oppaan kanssa hotellilla kuljetusta Tsarskoye Seloon, mutta bussia ja sen kuljettajaa ei vain näy. Kuski ei yöpynyt hotellissa vaan omassa asunnossaan. Opas sai monen yrityksen jälkeen kuskin kiinni ja selvisi, että hänpä oli nukkunut krapulassaan pommiin. Opas teki päätöksen lähteä viemään meitä julkisilla. Sinänsä onni onnettomuudessa, että pääsimme mukavasti näkemään lisää samalla julkista liikennettä ja paikallista elämää. Kuski kykeni sitten hakemaan meidät pois, mutta sai kyllä melko kylmää kyytiä palautteen muodossa oppaalta, joka itse oli erittäin sivistynyt ja lukenut paikallinen herrasmies. Tuollainen käytös ei osoita kovin suurta työmoraalia, joten toivon että asia otettiin puheeksi myös työnantajan taholta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko joku vieläkin yllättynyt Brittien, suomalaisten, ruotsalaisten ym. turistien käytöksestä?Olen jopa nähnnyt norjalaisten käyttäytyvän huonosti, venäläiset eivät nekään aina osaa käyttäytyä.

Puhutaan suomalaisista tuulipukukansasta, ei tuo vaatetus haittaa, kaikki eivät uhraa rahaa italialaisiin räätälipukuihin, kyllä mielestäni muutkin osaavat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jokaisen täytyy miettiä omaa käyttäytymistä. Mutta huonoa käyttäytymistä ei pidä sallia koskaan.

 

Nykyinen miesten pukutyyppi on naurettava. Näyttää kuin iso mies olisi laittanut vanhan riippipuvun päälle  ;D

 

Mieluimmin hyvä tuulipuku, tai sopiva puvuntakki.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
suomalaisten suosiossa

 

bussipakettimatkalla

 

Ja sitten vielä ihmetellään, että ei ollut hyväkäytöksistä porukkaa. Vähän sama kun menisi Tallinan-risteilylle ja järkyttyisi matkaseurastaan ;D En osaa päättää kumpi on tyhmempää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään