Jussi Frisk

SIL:n tulevaisuus

3 viestiä aiheessa

Uusimmassa Ilmailu-lehdessä SIL:n hallituksen jäsen avasi tervetullutta keskustelua SIL:n tulevaisuuden linjoista. Mutta hämmennys ainakin meidän aktiivisten ultralentäjien parissa levisi nopeasti, kun luimme, että LAPL(A)-pahvi jonkun mielestä korvaa kansallisesti säädellyn ultralupakirjan. Siis ainoa jatkuvassa kasvussa oleva lentämisen luokka olisi tulevaisuudessa tarpeeton. Ultrakerhoissa monen käsitys on ollut täysin päinvastainen. LAPL ei näytä millään tavalla tulevan meidän lajimme alueellemme, vaan lähinnä halvemmaksi vaihtoehdoksi PPL:lle. Moni ultralentäjä jatkaa moottorilentämisen pariin, mutta vielä useampi jää alkuperäiseen lajiinsa.

 

SIL:n rooli viranomaistehtävien ja -palveluiden toteuttajana on perinteisesti ollut se syy, miksi lajiliittoon kuulutaan. Yksittäisen lentäjän ja kerhojen kapeat hartiat tarvitsevat tukevampaa vastuukantajaa niissä vaatimuksissa, mitä lainsäädäntö ja viranomaiset asettavat vaatimukseksi harrastuksellemme. Rekisteröity yhdistys lajiliittona (SIL) on hyvä tapa puskuroida ja organisoida vaatimukset kustannustehokkaasti kaikkien saataville.

 

Viime aikoina on nähty paljon keskustelua siitä, miten lajiliittoon kuuluminen on järkevää, kun se ei enää oikein näytä edustavan meitä harrastajia missään asiassa. Olemme kuitenkin nähneet, että hajalleen revitty SIL elää aikaa ennen uuden toimintamuodon löytymistä. Tälle täytyy antaa mahdollisuus, mutta olisi hienoa nähdä kuitenkin harrastajien edun huomioivia tavoitteita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lehteä vielä lukematta täytyy vain toivoa, että SIL järjestelmään sisäänrakennettu jäsenistön aktiviteettia rankasti rajoittava Überbyrokratia katoaa mahdollisimman pian.

Vaikka virallinen hallintokoneisto luo käsittämättömiä byrokratiakoukeroita meidän harrastajien on turha kopioida sitä toimintamallia keskinäisiin toimiimme.

 

-P-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitähän Ilmailuliitossa on tänä vuonna tapahtunut? Miten rahatilanne, uskaltaako olla jäsen ensi vuonna, vai meneekö rahat kankkulan kaivoon? Mikä on SIL:n ja SUIO:n ja n.s. "mafian" suhde?

 

Jäsenille lienee avoimesti kerrottu tärkeimmät taloudelliset faktat ja rikosjuttujen eteneminen sitä mukaa kun asiat ovat selvinneet?

Vai joko on aika unohtaa vajaan vuoden takainen kaaos, "miesmusti" kun tuppaa olemaan niin lyhyt.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään