Risto Sokka

Yliäänilento Etelä-Suomessa 26.6.2015

6 viestiä aiheessa

Ensimmäisen kerran elämässäni kuulin / tunsin kyseisen jysäyksen. Todella vaikuttava ääni sekä tunne. Hälyttimet alko soimaan autossa ja murtohälytin toimistossa. Oli korvat vähän hellänä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olin pari vuotta sitten mökillä,Perämeren pohjukassa. Kaunis kesäilta... Kunnes ensin jyrähti,ja sitten helähti. Meni hetki miettiessä mistä on kyse,ennenkuin muisti että Lohtajan leiri taitaa olla aktiivi,ja jollain oli kiire kotiin Rovaniemelle... ;D.  Ps,lautamökkiin tuli samalla kuntotarkastus ilmaiseksi,näki mistä kohtaa muhia tippuu välikatosta kun vähän ravistaa.  Eli niin kauan kun ovat omia...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Rajavartiolaitoksen tutkinnan mukaan 26. kesäkuuta Suomen ilmatilassa liikkunut venäläiskone oli pitkään Suomen alueella. Tutkinta vahvistaa koneen olleen Suomen ilmatilassa 53 sekuntia ja käyneen 1,15 kilometrin syvyydessä Suomen alueella. Ilmavoimien Hornet kävi tunnistamassa koneen.

 

Ennen Suomen alueelle tulemista Iljushin-76-tyyppinen kone lensi kansainvälisessä ilmatilassa Venäjältä länteen.

 

Koneen sijaintia lähettävä lähetin oli päällä ja konetta huomautettiin radiolla ennen kuin se lensi Suomen ilmatilaan. Konetta myös kehotettiin poistumaan Suomen ilmatilasta, mutta koneesta ei vastattu suomalaisten radiokutsuihin.

 

Tutkinnan perusteella alueloukkaus oli kiistaton. Sen syytä ei ole saatu selville, mutta säässä tai muussa ilmaliikenteessä ei ollut Rajavartiolaitoksen mukaan sellaista, joka olisi pakottanut koneen Suomen ilmatilaan.

 

http://yle.fi/uutiset/venalaiskone_kavi_selvasti_suomen_alueella/8143105

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään