Timo Hyvönen

Kuhmo fly in 10.-12.7.2015 - Experimental & RV - www.kuik.fi

8 viestiä aiheessa

Terve,

Kuhmossa on jälleen fly in heinäkuussa, 10.-12.7.

 

Ilmoittautuminen on avattu www.kuik.fi ja sehän on sitomaton ja järjestäjien avuksi tarkoitettu.

 

Tänä vuonna paikalle on kutsuttu erityisesti Van's RV-koneet sekä kaikki muut experimentalit, ultrat ja tietenkin myös lentokoneet unohtamatta mopuja ja miksipä ei purtsikoitakin. Kentälle mahtuu ainakin 100 konetta parkkiin ja jos ei mahdu, laitetaan toiseen päähän.

 

Ohjelma rakentuu mutta puffetti, nuotio ja iltajuhla ainakin on jo sovittu. Luentoja on tulossa ainakin Trafilta näistä viime aikojen muutoksista.

 

Myös tyyppilento Atec Zephyr -ultralla on mahdollinen osallistujille. Kysy lisätietoja.

 

Käykää ilmoittautumassa,

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täälläpä täällä.

 

En oo sen tarkemmin vielä suunnitellut itsekään mutta ehkäpä torstaina joskus myöhäisillasta vois lähteä. Riippuu säistä ja ja ja...

 

Tällä hetkellä näyttäisi että olisi yksi paikka koneessa vapaana, en osaa vielä sanoa.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuhmo fly in tulee vääjäämättä.

 

Sääennuste näyttää muuttuvan tunneittain, toivotaan että torstain saderintama ajaa yli ennen tapahtumaa ja kaikki pääsevät paikalle. Paikalle on kutsuttu erityisesti RV-koneita, ja niitä on ilmoittautunut ja muutenkin tulossa mukaan mukavasti. Enimmillään Kuhmossa on ollut n. 70 konetta, viime vuonnakin oli 50.

 

Ohjelmaa on seuraavasti:

 

- perjantaina lähinnä saapumisia, parkkeerausta, järjestelyjä. Kokoonnutaan illalla sopivaan paikkaan kuppilatiimailemaan

 

- lauantaina klo 10 tilaisuus avataan

- klo 12 kaupunginjohtaja Valtanen avaa tilaisuuden, mahd. RV-puljalento/esittelyt

- klo 13 Trafin harrasteilmailun turvaprojektin esittely, esillä myös esittelyn ulkopuolella

- klo 14 Exp-maahantuonti, kerron XTH:n tuonnista ja kiemuroista

- klo 15 pyritään saamaan vielä yksi esitys päätöksenteosta huonon sään yllättäessä.

- klo 19 iltajuhla ja kuppilatiimaa

 

Sunnuntaina

- ilmailua talvisodan maisemissa (muista plaani jos haluat ADIZ-alueelle)

- kuppilatiimaa

- palailua kotikonnuille

 

Koneiden esittelyä on koko ajan, Jouni Laukkanen kuuluttaa. Buffet, kyyti keskustaan ja bensahuolto järjestyvät paikan päällä.

 

Tervetuloa lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa! Säätietoja voi yrittää soitella minulta, SMS toimii myös 0503748371. Paikalle saa tulla ihan vapautuneesti imoittautumatta tai muuten vain, normaalit korpikenttämenetelmät.

 

 

t: Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilmoittautuneita koneita on nyt jo lähes 30 ja sää näyttäisi pe-iltana ja lauantaina sallivan jopa ilmailutoiminnan. Itse yritän päästä jo tänään illalla kuuroja väistellen Malmilta Kuhmoon. Hotelli Kainuusta voi edelleen kysellä huoneita, sunnuntaihin asti on varmaan tilaa, myös Hotelli Kalevala voi auttaa ja paikallisten sohville mahtuu hätätilassa. Hotelli Kalevalan edessä voi parkkeerata vesikoneitakin veteen, keskustassa taas on vieraslaituri josta pääsee suoraan kalateltalle.

 

Kuhmon kenttä on jyrätty ja hyvässä kunnossa, mutta tänä aamuna sade oli saanut aikaan lammikoita kiitotien reunoille 12 päähän. Tämä saattaa tietenkin myös pehmentää pintaa. 30 pää on kuiva ja kova, joten lännestä lähestyessä kannattaa kosketuskohtaa tähdätä vesilammikoiden taakse. Merkitään sinne märän ja kuivan raja jollain keinolla.

 

Kuhmossa on nyt näytillä myös Ilmailuliiton Kotkanpoika-patsas, joka myönnettiin Kuhmon ilmailukerholle aktiivisesta toiminnasta. Sitä saa sivellä kentällä pitkin tapahtumaa. Kentältä on maksuton kuljetus keskustaan ja takaisin lauantaina klo 10-15 ja bensa-ym-kyytejä saa joustavasti sen kun kysyy. 98E/V-power löytyy heti ja lähimmät 100LL-hanat ovat Joensuussa (Fuelpro) ja  Kajaanissa. Hätätilassa Kajaanista haetaan kyllä sen verran, että pääsee. Kentällä on perusbuffet ja keskustassa ravintoloita moneen makuun.

 

Trafin kaverit esittelevät harrasteilmailun turvaprojekteja ja mukana on myös valvonnasta tod.näk. vanhat tutut Jarmo Selonen ja Pekka Hiltunen. Heille on varattu myös puheenvuoro, jossa he kertovat valvonnan tarkoituksesta ja tuloksista.

 

Tänä vuonna tarkastuksia ei tehdä saapumisissa vaan neuvontapisteessä hallirakennuksen sisällä, Trafille varatulla esittelyalueella. Siellä voi käydä tutustumassa muutenkin päivien mittaan viranomaisen toimintaan. Käyttehän näyttämässä koneen ja omat paperinne  siellä niin päästään tähän käytäntöön yleisemminkin näissä ilmailutapahtumissa. Onhan se nyt mukavampaa kuin yrittää kaivaa lupakirjaa takataskusta ja samalla työntää konetta kaatosateessa parkkiin.

 

Tilaisuuden yhtenä experimental-teemana on tänä vuonna Van's RV. Näistä laadukkaista rakennussarjoista on ilmaan saatu jo 9000 konetta! Toivotaan, että saamme paikalle mahdollisimman monta RV:tä - ainakin 5 on ilmoittautunut. Koneesta löytyy tietoa tästä  artikkelista http://ilmailu.fi/node/881 ja yhden tällaisen hankinnasta http://ilmailu.blogspot.fi/2014/11/rv-6-espanjasta-osto-ja-alkumatka.html.

 

Nyt on siis hyvä mahdollisuus kuulustella todellisia rakentajia. Lauantaina  esitellään myös "laiskan miehen" vaihtoehtoa, valmiina ostamista ulkomailta.

 

Säätieto ja -ennuste näyttävät vaihtelevan lähes tunneittain, tutkitaan tarkkaan ajantasaisia tietoja ettei tule vaaraa. Reittejähän Kuhmoon on itä- ja länsikautta useampiakin. Ilmoitelkaa 123.500 viitisen minuuttia ennen saapumista niin kerrotaan yleisöllekin, mitä sieltä tulee.

 

Nähdään viikonloppuna Kuhmossa!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset kaikille kävijöille! Koneita kävi nyt yhteensä 37, etelän säät ilmeisesti olivat viikonloppuna estäviä. Paikan päällä sää oli mainio, pilvikatto jossain korkealla ja sopivan viileää (15-20 astetta) ettei tullut hiki.

 

Trafin harrasteturvan esittelyt olivat mielenkiintoisia (itse pystyin kuuntelemaan vain osan), käytännön tuotoksia näyttäisi nyt syntyvän. Esittelin itse exp-maahantuonnin kiemuroita, jotka eivät ole niin kauheita. Hallilla oli taas buffet, josta sai yöllä ongitusta lohesta tehtyä keittoa, kahvia ja makkaraakin.

 

Iltasella istuttiin muikkujen parissa kalateltalla ja palkittiin fly in -osallistujia (saapujista ensimmäinen ja viimeinen, nuorin Aaro, ensikertalainen ja kärsivällisin (vaimo)). Päivän mittaan ylilentoja tekivät mm. gyro, parit Austerit ja tietenkin RV:t, joita paikalla oli kuusi: RV4 OH-XKD Hallista, kuutoset XMT Utista, XRW Räyskälästä ja XTH Malmilta sekä kasit XEZ Malmilta ja XRV Hyvinkäältä. Osa osallistujista nukkui kentällä teltoissa/autoissa/asuntoautoissa ja osa Hotelli Kainuussa, jossa oli taas hyvin tilaa (60e/vrk).

 

Yleisöä tilaisuudessa kävi ehkä reilut tuhat, maksuton bussi kuskasi keskustaan ja takaisin. Kuhmolaisia kiinnostaa ilmailu ja tämä on mainio tapa tuoda sitä sinne lähelle. Kerhon oma Atec Zephyr OH-U555 pörräsi sekä harjoitus- että esittelylentoja mahdollisille uusille harrastajille.

 

Eiköhän ensi vuonnakin nähdä tuolla,

 

t .Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään