Jari Lindevall

Hanssin-Jukka valmis Tuulokseen

11 viestiä aiheessa

Entisöity Douglas DC-2 -kuljetuskone Hanssin-Jukka siirrettiin Tikkakoskelta Hämeenlinnaan Ilmavoimien erikoiskuljetuksena maanantai-iltana 8. kesäkuuta. Koneen siivet irroitettiin erilliskuljetusta varten ja myös ne saapuvat määränpäähänsä tiistain aikana.

 

width=440 height=230http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/18b4fa0048ae8faab98bb98833fba23b/1/Hanssin-Jukka_netti.jpg?MOD=AJPERES&CACHEID=18b4fa0048ae8faab98bb98833fba23b/1[/img]

 

Hämeenlinnaan on rakennettu 80-vuotiaalle museokoneelle sopiva näyttelytila Tuulosen kauppakeskukseen. Näyttelytilan ylläpidosta vastaamaan on perustettu Hanssin-Jukan Perinneyhdistys. Perillä kone valmistellaan näytteille asettamista varten siistimällä ja kiinnittämällä siivet. Hanssin-Jukka -näyttelyhangari on tarkoitus avata juhlamenoin 23. kesäkuuta.

 

Hanssin-Jukkaa pääsee katselemaan kauppakeskuksen vitriinissä Perinneyhdistyksen ja Sotamuseon tekemän sopimuksen pohjalta ainakin seuraavan 20 vuoden ajan. Kone on ollut ennenkin sijoitettuna Hämeenlinnaan, sillä se palveli kaupungissa kahvilana vuosina 1959-1981.

 

Lue lisää Hanssin-Jukan vaiheista täältä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hassin Jukka yhdessä aiemmista rooleistaan. Silloin minäkin sain tutustua Jukkaan. Kuvan lentopojat lienevät Pilvenveikkoja. Isäni luuraa takarivissä.

 

hanssin_jukka_pieni.jpg.a8d4f1bb1335863b8093b0eb9f686c85.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei taida Hanssin-Jukkaan olevan mahdollista päästä tutustumaan/kuvaamaan vitriinin sisäpuolelta? :-\

 

Ymmärtääkseni hangaariin pääsee yleisö sisään, sinne on tarkoitus tulevaisuudessa koota enemmänkin oheistavaraa. Koneen sisään ei ole pääsyä paitsi erityisillä ryhmäkäynneillä, mitä nämä sitten ovatkin. Tämä kaikki varauksella, en ole vielä paikan päällä käynyt asioita varmistamassa, mutta näin olen kirjoituksista ymmärtänyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.tuulonen.fi/hanssin-jukka

http://www.hanssinjukka.fi/

"Hanssin-Jukan perinneyhdistys ry. tiedottaa avoinna oloajoista nettisivuillansa ja Facebookissaan. Pyrimme pitämään näyttelyä avoinna sesongin aikana äivittäin.

Kauppakeskuksen sisätiloista löytyy kattava tietopaketti Hanssin-Jukan historiasta. Lisäksi tarjolla kaksi multimedialaitetta asiakkaille käytettäviksi. Sinne on päivitetty oleellista tietoa Hanssin-Jukan eri historiallisista vaiheista aina nykypäivään asti. Kuvavalikoima on myös kattava. Multimediaa täydennetään lähipäivinä myös 360-kuvauksella, jolloin asiakkaat pääsevät tutustumaan koneen sisätiloihin laitteiden avulla.

Hanssin-Jukan perinneyhdistys ry kerää vapaaehtoisen kannatusmaksun näyttelytilan avoinna ollessa. Hanssin-Jukan perinneyhdistyksen kannatustuotteet löytyvät myynnistä Laatuoutlet -myymälästä."

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään