Sami Puro

Vastavalmistuneille Lufthansa-lentäjille ei löydy töitä

1 viesti aiheessa

Saksassa näköjään aivan samat ongelmat kuin Suomessa .. Tosin LH:n koulussa pitää näköjään sitoutua hansalle töihin, tai maksaa itsensä ulos.

 

Saksalaisen lentojätti Lufthansan noin 900 vastavalmistunutta pilottia ovat vaikeuksissa. Moni lentäjä jää luultua myöhemmin eläkkeelle, eikä lentoliikennekään kasva suunnitellusti. Lufthansan lentokoulusta työttömäksi valmistuvat voivat yrittää ostaa itsensä vapaaksi.

 

Työttömäksi jäävät Lufthansan oman lentokoulun kasvatit eivät voi noin vain siirtyä lentämään kilpaileviin yhtiöihin. Koulutettavien määrä on perustunut konsernin omiin tarpeisiin ja opiskelupaikka on automaattisesti tarkoittanut valmistuneille myös työpaikkaa.

 

Nyt uusia opiskelijoita ei oteta. Vastavalmistuneille pyritään etsimään töitä konsernin muista lentoyhtiöistä. Todennäköisimmin töitä löytyisi Lufthansan omistamasta halpalentoyhtiö Eurowingsistä. Siellä aloittaminen tietää myös piloteille halpalentämistä.

 

Welt-lehden haastatteleman vastavalmistuneen mukaan Eurowingsilla aloittavan on lennettävä yhdeksän vuotta halpalentoyhtiössä ennen kuin hän saa edes Lufthansan aloituspalkan verran. Molemmilla on kuitenkin takana sama koulutus, jonne on ollut äärimmäisen vaikea päästä.

 

....

 

Lufthansan lentokoulun käyneet voivat purkaa sopimuksen maksamalla koulutuksestaan takautuvasti 60 000 euroa. Sen jälkeen lentäjät voivat yrittää työllistyä muissa yhtiöissä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään