Veli Pekka Kumpulainen

Finnairin A350-koneiden matkustamo voitti parhaan sisustuksen palkinnon

3 viestiä aiheessa

Finnairin uusien Airbus A350 XWB -koneiden sisustus palkittu parhaana International Yacht & Aviation Awards 2015 -kilpailussa kategoriassa Commercial aviation - Ecoomy/Business Class. Sisustuksen on suunnitellut Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Finnairin A350 XWB -koneiden matkustamon sisustuksen valtteina kilpailussa olivat korkealaatuiset materiaalit, pohjoismainen raikkaus ja valaistus, jota ohjelmoidaan muuttumaan matkan vaiheen mukaan.

dSign Vertti Kivi & Co:n kehittämän Space Alive -konseptin mukaisesti matkustamon tunnelma muuttuu valaistuksen avulla lennon edetessä. Koneeseen on ohjelmoitu kaikkiaan 24 eri valaistusohjelmaa, mukaan lukien taivasmaisemia, auringonlaskuja -ja nousuja, liikkuvia pilviä ja revontulet. 

“Kaukolennoilla koneessa vietetty aika on meille hyvä tilaisuus näyttää Euroopasta, Aasiasta tai Pohjois-Amerikasta tuleville asiakkaillemme suomalaista design-lähestymistä ja sitä, miten hyvällä suunnitellulla voidaan parantaa elämää", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen. "Vertti Kivi tiimeinensä on tehnyt loistavaa työtä ja olemme ylpeitä tästä tunnustuksesta."

”Palkinto on kuin oman alamme Oscarit. Tässä kilpailussa menestyminen on meille valtava kunnia, olemmehan olleet ensimmäistä kertaa mukana lentokoneiden suunnittelussa. Palkinto on osoitus siitä, että olemme pystyneet tuomaan alalle jotain uutta ja toivottavasti myös Finnairille kilpailuetua”, kertoo Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n head of design Vertti Kivi.

International Yacht & Aviation Awards -kilpailu valitsee vuosittain uusimmista huvijahdeista, lentokoneiden matkustamoista ja loungeista parhaat ja innovatiivisimmat. Kilpailua isännöi arvostettu brittiläinen Design et al –sisustuslehti. Kilpailussa tuomaristo valitsee kaikista osallistujista toisen vaiheen ehdokkaat, joista jahti- ja ilmailualojen ammattilaiset ja asiakkaat äänestävät lopulliset voittajat. Vuoden 2015 kilpailussa äänestäneitä oli yli 8 500. Kilpailun ilmailukategorioihin osallistuivat tänä vuonna mm. Air France, Lufthansa, Quantas, Virgin Atlantic Airways ja Emirates.

Finnair on tilannut 19 Airbus A350 XWB -konetta, joista ensimmäiset neljä toimitetaan tämän vuoden aikana. Finnair aloittaa päivittäiset lennot Shanghaihin A350 XWB -koneella 25 Lokakuuta.

 

Lisätiedot: Finnair’s A350 XWB, katso www.finnair.com/A350.

Vertti Kivi, 050 566 67 87, vertti.kivi@dsign.fi, www.dsign.fi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voiko palkinnon parhaasta sisustuksesta voittaa pelkällä suunnitelmalla? Luulisi, että palkintoraadin tekemään sisustukseen tutustumiseen kuuluisi muutakin kuin kuvien katselua.

 

Mutta kuvissa A350 sisustus näyttää kyllä siis minustakin hienolta, ja tottakai tällaiset palkinnot ovat aina jollain lailla ansaittuja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään