Sami Puro

"Wright-veljesten ilman valloitus"

4 viestiä aiheessa

Tänä sunnuntaina (siis.. tänään..) kello 16.05 tulee ykköseltä Wright-veljesten ilman valloitus niminen ohjelma. Kestää tunnin ja kertoo nimensä mukaisesti tuon ensimmäisen moottorilentokoneen tehtailusta.

 

"Sata vuotta sitten, 17. joulukuuta 1903, tehtiin Yhdysvaltain Kitty Hawkissa ilmailun historiaa. Polkupyörämekaanikot Wilbur ja Orville Wright olivat rakentaneet verstaassaan lentokoneen, jonka voimalähteenä oli 12 hevosvoiman bensiinimoottori. Dokumentin aikana nähdään harvinaista kuvamateriaalia veljesten omista kokoelmista ja kuullaan lisäksi sukulaisten haastatteluja."

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No voi pirulainen, pitää lähteä just tuollon töihin, eikä oo vapaita videokasettejakaan.. Höh.

 

Nää muistutukset erilaisista ilmailuohjelmista on muuten kullanarvoisia, kun ei itte tuu ohjelmatietoja kovin tarkalla kammalla haravoitua. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sunnuntain dokumentti oli, noin TV ohjelmaksi, täyttä asiaa. Järjestelmällisen tutkimus- ja kokeilutoiminnan tuloksena veljekset todella olivat ensimmäiset jotka osasivat lentää eivätkä systeemit ole sadassa vuodessa muuttuneet: llma-aluksissa on edelleen siivekkeet, korkeus- ja sivuperäsin eikä parempaa ole kukaan vielä keksinyt. Muistakaamme siis vietää 17 päivää asian vaatimalla "hartaudella" Ainakin Fs2004:n käyttäjät voivat yrittää onnistuuko sama 12 sekunnin ensilento kuin sata vuotta sitten. Voi kerrankin lentää hiljaa ja matalalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään