Sami Puro

Finnair tuo langattoman yhteyden lentokoneisiinsa

8 viestiä aiheessa

http://www.finnairgroup.com/media/media_7.html?Id=xml_1849089.html

 

Finnair Oyj      Pörssitiedote                              25.3.2015          klo 15.20

 

Finnairin hallitus on hyväksynyt investointiohjelman, jolla yhtiö tuo langattoman yhteyden valtaosaan laaja- ja kapearunkokoneitansa. Investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa.

 

"Investoinnin myötä voimme tarjota asiakkaille laajan valikoiman uusia palveluita, aina lennonaikaisesta viihteestä ostosmahdollisuuksiin ja lisäpalveluihin", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 

Ensimmäiset langattomat palvelut Finnairin koneissa nähdään syksyllä 2015 uusien Airbus A350 XWB - koneiden liittyessä laivastoon. Vuonna 2016 yhtiö aloittaa Wi-Fi-yhteyden asentamisen kaukoliikenteessä käytettäviin Airbus A330 -koneisiinsa, sekä Euroopan liikenteessä käytettäviin Airbus-kapearunkokoneisiinsa. Asennukset arvioidaan saatavan päätökseen vuonna 2018.

 

FINNAIR OYJ

 

Lisätiedot:

Finnair Media Desk, p. 09 818 4020, comms(a)finnair.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentomatkustajia askarruttaa tietysti, pääseekö Finnairin koneissa käyttämään verkkoyhteyttä ilman lisämaksua?

 

Finnair vastasi Twitterissä:

 

"Luultavasti malli, jossa wifi sisältyy maksutta tiettyihin lipputyyppeihin. Kerromme lisää, kun palvelun lanseeraus lähestyy"

 

 

taloussanomat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kilpailutilanne vaatii Wi-fiä ilmassakin, mutta ihmiset ovat tottuneet nopeaan ja sujuvaan yhteyteen kohtuuhintaan, mikä näyttää olevan haastava yhtälö. Viimeksi kokeilin Qatar Airwaysin maksullista yhteyttä, ainakin sillä kertaa palvelu oli käyttökelvottaman hidas.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kilpailutilanne vaatii Wi-fiä ilmassakin, mutta ihmiset ovat tottuneet nopeaan ja sujuvaan yhteyteen kohtuuhintaan, mikä näyttää olevan haastava yhtälö. Viimeksi kokeilin Qatar Airwaysin maksullista yhteyttä, ainakin sillä kertaa palvelu oli käyttökelvottaman hidas.

 

Sama homma AA:lla viime keväänä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mites Norwegianin ilmainen toimii? Hinta/laatu-suhde ainakin paremmin kohdillaan ;)

 

Minulla on käynyt Norskin lennoilla hyvä tuuri, koska vain yhdellä lennolla Wifi on ollut epäkunnossa ja silloin olin onneksi itsekin epäkunnossa väsymyksen muodossa.

Itse yhteys toimii hyvinkin vaihtelevasti, joskus nopeasti, joskus todella hitaasti. Joillain lennolla flight trackerin ja Facebookin samanaikainen käyttö on ollut maksimi, muuten koko homma jäätyy.

Yleisesti ottaen olen ollut tyytyväinen. Lentoja Norwegianilla takana ~15 kpl.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=2998275

Lainaa

Finnair tuo nopean internet-yhteyden Euroopan lennoilla käytettäviin Airbus-kapearunkokoneisiinsa. Heinäkuun 19 päivästä lähtien asiakkaat pääsevät testaamaan markkinoiden nopeinta lennonaikaista internet-yhteyttä. Lennonaikainen internet-yhteys tukee nettiselailua, sähköpostia, musiikin kuuntelua ja myös TV-ohjelmien ja elokuvien katselua streaming-palveluista.

Järjestelmän toimittaja on Viasat Inc, ja se on jo asennettu kuuteen Finnarin Airbus-kapearunkokoneeseen. Kesän lopussa internet-yhteys on tarkoitus olla jo parissakymmenessä koneessa, ja koko Airbus-kapearunkolaivasto on katettu kesällä 2019.

“Huippunopea internet-yhteys Euroopan lennoilla avaa uuden ajan lennonaikaisessa viihdetarjonnassa, kun asiakkaat voivat käyttää esimerkiksi streaming-palveluita”, sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu. ”Samalla Euroopan lentojen asiakkaamme saavat Nordic Sky -portaalin palvelut – digilehdet, ostosmahdollisuudet ja muun tarjonnan – käyttöönsä. Internet-yhteys lennoilla mahdollistaa myös uusien työkalujen kehittämisen matkustamohenkilöstölle asiakaskokemuksen parantamiseksi.”

Finnair kutsuu nyt asiakkaat mukaan testaamaan internet-yhteyttä Euroopan reiteillä. Internet-yhteys on asiakkaille ilmainen kaksi kuukautta kestävän testijakson aikana, ja Finnair kesää silloin tietoja järjestelmän toimivuudesta ja asiakaskokemuksesta.  

Viasatin johtaja Don Buchman kommentoi: “Asiakaskeskeisenä lentoyhtiönä Finnair tuo nyt uusimman teknologian Euroopan laivastoonsa asiakaskokemuksen tueksi. Olemme iloisia voidessamme tarjota Finnairille internetkokemuksen, joka nopeudellaan ja laadullaan peittoaa muut. Nyt asiakastestausvaiheessa saamme tärkeää tietoa palvelun optimoimiseksi, ja näin varmistetaan, että Finnairin asiakkaat saavat palvelun, joka vastaa juuri heidän toiveitaan ja käyttötarpeitaan.”

Tietoa Finnairin Euroopan lentojen internet-yhteydestä:

Palvelun kattavuus

Kun asennukset kaikkiin Finnairin Airbus-kapearunkokoneisiin on saatu valmiiksi, internet-yhteys on saatavilla suurimmalla osalla Finnairin Euroopan reiteistä. Merialueiden yllä on jotain rajoitteita (esimerkiksi Biskajanlahti ja Pohjanmeri), sillä satelliittiyhteys ei kata näitä alueita. Myös Latviassa, Liettuassa, osassa Valko-Venäjää ja Venäjällä on rajoitteita. Kaikilla lentokentillä ei myöskään ole mahdollista tarjota internet-yhteyttä heti lähtöportilta alkaen maakohtaisista ja ilmailuviranomaisten säädöksistä johtuen. Finnairin kaukolennoilla on jo internet-yhteys.

Hinnoittelu

Internet-yhteys on asiakkaille ilmainen kaksi kuukautta kestävän testausjakson ajan. Finnair kertoo palvelun hinnoittelusta syksyn aikana.

Nordic Sky portaali

Finnair tarjoaa kaikille asiakkailleen pääsyn Nordic Sky- portaaliin niissä koneissa, joissa on Wi-Fi. Asiakkaat kirjautuvat portaaliin omilla päätelaitteillaan, eikä portaalin käyttöä varten tarvitse ottaa erillistä internet-yhteyttä. Nordic Sky -portaalissa on tarjolla uutispalveluita, ostosmahdollisuuksia, yhteys Finnairin asiakaspalveluun ja mahdollisuus tarkistaa jatkolentojen tilanne. Nordic Sky -portaalin käyttö on maksutonta kaikilla Finnairin lennoilla.

Laitetuki

Lennonaikaista internet-yhteyttä voi käyttää kaikilla päätelaitteilla, joissa on Wi-Fi-yhteys.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muiden yhtiöiden internet-palveluista tietämättömänä uskallan väittää, että kotimaisilla siivillä ollaan tämän osalta korkealla tasolla.

Kaikki normaali käyttö onnistuu hyvin sutjakasti aina pikaviesteistä elokuvien suoratoistoon. Jonkinlainen raja suorituskyvyssä tuli vastaan pikaviestimien tarjoamien puheluominaisuuksien kohdalla, niitä ei saanut toimimaan siedettävästi. Yhteys on todella vakaa, ja kohtuullinen 5 megabitin sekuntivauhdin nopeus säilyykin pätkimättä. 

Monet koneessa ihmettelivät, ihastelivat ja kiittelivät koekäytössä ollutta ilmaista yhteyttä. Yllättävän monesta suusta kuului myös hyväksyntä kevyeen lisämaksuun varauksen yhteydessä, mikäli yhteys toimii näin hyvin jokaisella lennolla. 

Jatkanpa tästä Netflixin selailua, kiitos Finnairille sen mahdollistamisesta. 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään