Jyrki Hämäläinen

EFKA ?

3 viestiä aiheessa

Ei voi olla totta, että Kauhavalaaset on näin vaatimattomia.

 

Telkkarin paikallisuutisissa mainittiin eilen, että Kauhavalla on nyt lentokenttä. Miksei täällä ole mitään juttua asiasta ? Ja onko sen uuden kentän tunnus EFKA ?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei varmasti olla vaatimattomia.

 

Eilen julkaistu uutinen oli ankka siinä mielessä, että se julkaistiin 24 tuntia etuajassa. Saamani tiedon mukaan toimittaja oli ollut tiistaina Trafiin yhteydessä ja käsittänyt kentän lupaprosessin tilanteen hieman pieleen. Joka tapauksessa tänään on lupa tullut ja kentällä on nyt valvomattoman lentopaikan status. Tiedot on jo hyvän aikaa sitten toimitettu ilmailutiedotuspalveluun ja ne näkynevät siellä lähiaikoina. Samoin julkaistaan tiedot lentopaikat.fi-sivustolla, kunhan tässä ehditään.

 

Kentän ICAO-lyhenne on EFKA, kuten ennenkin. Samoin radiotaajuus on vanha tuttu 122.800 MHz. Lupaa on hakenut ja se on myönnetty Ilmasotakoulun Lentokerholle, joskin kentän omistaa LSK Business Park Oy. Lentopaikan päällikkönä toimii allekirjoittanut.

 

Vaikka tarvittavat tiedot ja tiedotteet tullaan julkaisemaan virallisia kanavia pitkin, niin sanon tässä vaiheessa, että kenttäalue on tällä hetkellä lähes kokonaan sulanut, joskin matalaa jääpolannetta on paikoin. Toinen huomionarvoinen seikka on se, että pysäytysverkkojen ja jarruvaijerin purkutyöt tulevat vaikuttamaan jonkun verran toimintaan. Kenttää ei kuitenkaan näillä näkymin jouduta sulkemaan niiden takia, mutta rajoituksia saattaa tulla. Purkutyöt on tarkoitus saattaa päätökseen kesään mennessä.

 

Kirjoittelen lisää, kun kerrottavaa on.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään